Η δικογραφία για τον «Γύπα της Θεσσαλονίκης» - Άλλα τρία θύματα στις Αρχές
gypas-xr

Η δικογραφία για τον «Γύπα της Θεσσαλονίκης» - Άλλα τρία θύματα στις Αρχές

Στο φως οι ροζ συνομιλίες - Η κατάθεση της 28χρονης από την οποία απέσπασε 70.000 ευρώ - Τα ψέματα για δήθεν σύλληψή του στα ουγγρικά σύνορα και τα fake επιχειρηματικά του σχέδια

Τρία νέα θύματα του «Γύπα της Θεσσαλονίκης» παρουσιάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για να καταγγείλουν με τη σειρά τους ότι ο 28χρονος Αναστάσιος Γκίμπης τούς απέσπασε σημαντικά χρηματικά ποσά με πρόσχημα την έναρξη νέας επαγγελματικής δραστηριότητας στην οποία τους ζητούσε να μπουν ως μέτοχοι, υποσχόμενος τρελά κέρδη.

Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα με την οποία φέρεται να είχε συνάψει ερωτική σχέση στο παρελθόν, ενώ με τους άλλους δύο η σχέση του ήταν επαγγελματική και αφορούσε δήθεν επιχειρηματικά σχέδια που είχε προς «άμεση υλοποίηση» ο Αναστάσιος Γκίμπης.


Η νέα αυτή εξέλιξη πιθανότατα να οδηγήσει τον «Γύπα» ξανά ενώπιον της ανακρίτριας για συμπληρωματική κατάθεση. Ο 28χρονος μετά τη σύλληψή του βρίσκεται προφυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και προσπαθεί με τη βοήθεια των συνηγόρων του να χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή. Με τη συνδρομή των ποινικολόγων Νικόλα Δαγκλή, Ιωάννη Κεραμετσίδη, πρόκειται να ισχυριστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος από κανέναν, αλλά να προβεί σε επιχειρηματικές κινήσεις.

Επειδή όμως τα επιχειρηματικά του πλάνα δεν ευοδώθηκαν λόγω του εθισμού του στον τζόγο, θα αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, ενώ για τα «υπέρογκα ποσά που διαδίδεται πως έλαβε, αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» πρόκειται να υποστηρίξει. Στο δικαστήριο αναμένεται να παρουσιαστούν συνομιλίες του 28χρονου με τις καταγγέλλουσες σε διαδικτυακές εφαρμογές, σύμφωνα με το περιεχόμενο των οποίων τα θύματα φαίνεται να συναινούν στο να δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά στον «Γύπα» έναντι ανταλλάγματος.


Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω συνομιλία του «Γύπα» με μία εκ των εξαπατημένων γυναικών.

Θύμα: Μωρό μου, τι κάνεις, πού είσαι;
28χρονος: Καλά είμαι, Αθήνα, αύριο έρχομαι. Εσύ τι κάνεις.
Θύμα: Με πονάει το κεφάλι, δεν μπορώ να κοιμηθώ.
28χρονος: Θες τον ….. να κοιμηθείς καλύτερα;
Θύμα: Ναι, μωρό μου, θέλω πολύ, αλλά είσαι μακριά τώρα.
28χρονος: Ετοίμασε 22 Κ (εννοεί 22.000 ευρώ) και το βράδυ είμαι εκεί.
Θύμα: Θα προσπαθήσω αύριο το πρωί, αναλόγως πόσα μπορώ να βγάλω από την τράπεζα.

Σε μια δεύτερη συνομιλία του 28χρονου με μία από τις καταγγέλλουσες, εκείνη δείχνει να προθυμοποιείται να τον διευκολύνει οικονομικά ενώ εκείνος το παίζει δύσκολος, επικαλούμενος οικογενειακές του υποχρεώσεις.

Θύμα: Σε παρακαλώ, μη φύγεις, σε έχω συνηθίσει, δεν μπορώ να κοιμάμαι χωρίς εσένα.
28χρονος: Μα, κούκλα μου, σου είπα, έχω και υποχρεώσεις και παιδιά, θα έρθω πάλι το καλοκαίρι.
Θύμα: Γιατί δεν τα αφήνεις όλα και να κάνεις καινούργια ζωή στην Ελλάδα μαζί μου;
28χρονος: Δεν θα αφήσω τα παιδιά μου πίσω για κανέναν λόγο.
Θύμα: Μη φύγεις.
28χρονος: Θα φύγω, ξέμεινα από λεφτά.
Θύμα: Θα σου δώσω εγώ και εσύ μου τα δίνεις το καλοκαίρι.


Το «ΘΕΜΑ» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα κι άλλα νέα στοιχεία μέσα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του 28χρονου. Ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο προσέγγιζε και στη συνέχεια εξαπατούσε τα θύματα του -επί το πλείστον γυναίκες- είναι η κατάθεση του 28χρονου μοντέλου που τον κατήγγειλε ότι της απέσπασε συνολικά 70.000 ευρώ.

Η 28χρονη αναφέρει στην κατάθεσή της ότι εργάζεται σε φαρμακείο της Θεσσαλονίκης και ότι στο τέλος του ’22 πήγε στο κατάστημα ένας συνομήλικός της για να κάνει τεστ κορωνοϊού.

Φεύγοντας από το φαρμακείο, προφανώς γοητευμένος από την εμφάνιση της υπαλλήλου, της ζητάει να του στείλει σε φωτογραφία το αποτέλεσμα του τεστ για τον κορωνοϊό στο κινητό του τηλέφωνο, με τη δικαιολογία ότι δεν έχει δυνατότητα να το εκτυπώσει από το gov.gr. Με αυτό τον τρόπο δείχνει πως θέλει να αποκτήσει τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, κάτι που αναφέρει και στην κατάθεσή της η νεαρή γυναίκα. Του αντιπροτείνει να το στείλει μέσω email, εκείνος όμως επιμένει να το λάβει στο κινητό του τηλέφωνο μέσω Viber ή WhatsApp.

Τις επόμενες μέρες ο 28χρονος ξεκινά να επικοινωνεί με την υπάλληλο του φαρμακείου, επιδιώκοντας να τη γνωρίσει καλύτερα. Οταν θα συναντηθούν από κοντά, θα της ξεφουρνίσει και το παραμύθι του. Αρχικά τής κάνει κομπλιμέντα για το πόσο όμορφη είναι και στη συνέχεια της αναφέρει ότι δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε τρεις χώρες, σε ΗΠΑ, Αυστρία και Γερμανία, όντας ιδιοκτήτης καταστημάτων με τυχερά παιχνίδια, τα γνωστά «φρουτάκια».

Απέναντί της και προκειμένου να τη γοητεύσει, δείχνει τον καλύτερό του εαυτό. Ο 28χρονος περιγράφεται από την παθούσα ως «εξωστρεφής, κοινωνικός με έντονη αίσθηση του χιούμορ». Αρκετά γενναιόδωρος και συνάμα σπάταλος, καθώς δείχνει να μην υπολογίζει το χρήμα μπροστά στην καλοπέρασή του. Η παθούσα αρχίζει να τον εμπιστεύεται και του εκμυστηρεύεται λεπτομέρειες της οικονομικής της κατάστασης, κάτι που στην πορεία εκμεταλλεύεται ο 28χρονος.


Χρήματα για εγγύηση

Τα πάντα όμως αλλάζουν προς τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου του 2023, καθώς ο «Γύπας» έχει βάλει σε εφαρμογή τα πανούργα σχέδιά του. Τηλεφωνεί στην παθούσα και της λέει ότι τον έχουν συλλάβει στα ουγγρικά σύνορα και πως χρειάζεται χρήματα ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος. Εκείνη του στέλνει 8.700 ευρώ μέσω τρίτου προσώπου. Την ευχαριστεί και της υπόσχεται ότι θα της τα επιστρέψει μόλις γυρίσει στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 28χρονος, για να πείσει τα θύματά του να του δώσουν τα χρήματα που ζητούσε, τους έδειχνε αποδεικτικό από το υπόλοιπο του τραπεζικού του λογαριασμού, ήτοι 340.000 ευρώ και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν είναι πραγματικό ή ψεύτικο. Μετά αξίωνε διάφορα χρηματικά ποσά επικαλούμενος ένα σωρό δικαιολογίες, με κυριότερη απ’ αυτές την έναρξη κάποιας νέας και προσοδοφόρας επαγγελματικής δραστηριότητας.


Στην προκειμένη περίπτωση, ο «Γύπας» είπε στην υπάλληλο του φαρμακείου ότι ήθελε να ανοίξει επιχείρηση με ενοικιαζόμενα πολυτελή οχήματα. Εκείνη, έχοντας πειστεί για τις προθέσεις του και επειδή της πρότεινε να γίνουν συνεργάτες, του έδωσε συνολικά 61.300 ευρώ επιπλέον. Μετά, ο 28χρονος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά και να γίνεται ιδιαίτερα χειριστικός αλλά και άπληστος απέναντι στη σύντροφό του. Της ζητάει να νοικιάσει για λογαριασμό του ένα Porsche Cayenne GTC αντί 440 ευρώ την ημέρα για μία ολόκληρη εβδομάδα και φυσικά το κόστος το αναλαμβάνει η ίδια.

Οταν δε άρχισε να του ζητάει πίσω τα λεφτά που του είχε δώσει, εκείνος, χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες και για να την καθησυχάσει, της δίνει 1.000 ευρώ. Ομως από τις 18 Απριλίου 2023 και μετά διακόπτει κάθε επικοινωνία μαζί της. Δεν απαντά στις τηλεφωνικές της κλήσεις και κάποια στιγμή, προκειμένου να της καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί να τερματίσει οριστικά τη σχέση τους, την καλεί και την ενημερώνει ξερά να μην τον ενοχλήσει ποτέ ξανά.

Η νεαρή γυναίκα θα καταφύγει στην Αστυνομία αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων του «Γύπα της Θεσσαλονίκης» βάσει εισαγγελικής διάταξης. Είχε μεσολαβήσει η σύλληψή του μετά την καταγγελία μιας 38χρονης γυναίκας η οποία υποστήριξε ότι ο 28χρονος της είχε αποσπάσει συνολικά 83.000 ευρώ μέσα σε 17 ημέρες.

Στο μεταξύ, πρόσωπα από το περιβάλλον του «Γύπα» δημιούργησαν προς τιμήν του στο Instagram έναν λογαριασμό με όνομα χρήστη «Gypas_skg» στον οποίο μάλιστα έχουν αναρτήσει και φωτογραφίες του. Πρόσωπο από το οικογενειακό του περιβάλλον με το οποίο επικοινώνησε το «ΘΕΜΑ», εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα ο «Γύπας» θα αφεθεί ελεύθερος και θα επιστρέψει στις αγαπημένες του συνήθειες, τη μεγάλη ζωή και τις ωραίες γυναίκες.

Ειδήσεις σήμερα:

«Τον έβλεπα στο νερό με κεραυνούς γύρω» - Αυτόπτης μάρτυρας για τον τραγικό θάνατο τουρίστα στη Ρόδο

«Έκανα σαρδάμ» λέει τώρα η Χρονοπούλου μετά τη δήλωσή της για αυξήσεις φόρων από το ΠΑΣΟΚ

Εξαγριωμένος σύντροφος διαγωνιζόμενης συντρίβει το στέμμα της νικήτριας σε καλλιστεία ΛΟΑΤΚΙ στη Βραζιλία – Δείτε βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης