Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» των Τούρκων στα social media για τη βοήθεια της Ελλάδας

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» των Τούρκων στα social media για τη βοήθεια της Ελλάδας

Συνεχίζονται τα θετικά σχόλια για τη συμβολή της ΕΜΑΚ στις προσπάθειες διάσωσης στις πληγείσες περιοχές - «Κατασκοπία» από Ελλάδα «βλέπει» προκλητικά, ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας»

emak_skitso_xr
Ένα κύμα ευχαριστήριων αναρτήσεων στα social media έχει προκαλέσει η δράση της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς στη χώρα που άφησε πίσω χιλιάδες νεκρούς.

Απαντώντας στην πρόσφατη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη -με την οποία εξέφρασε σε ελληνικά και τουρκικά την οδύνη του αλλά και τη στήριξη της χώρας μας- ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν σχολίασε: «Κύριε πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας».

kalins




Κλείσιμο
Προηγήθηκε χθες το πρωί, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, θερμό τηλεφώνημα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος συνόδευσε την πρώτη ελληνική πτήση με είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικό υλικό στα Άδανα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται στα κοινωνικά δίκτυα οι θετικές αναφορές στις κινήσεις αλληλεγγύης της Ελλάδας.

Πολλοί Τούρκοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κοινοποιούν την digital art φωτογραφία, μια σύνθεση του υποστράτηγου ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Κοτρίδη, που εικονίζει έναν Έλληνα πυροσβέστη να κρατάει με στοργή ένα μικρό παιδί, που μόλις απεγκλώβισε από τα ερείπια. Αίσθηση προκαλεί στην Τουρκία και το σκίτσο «Είμαστε όλοι Τούρκοι» του Δημήτρη Χαντζόπουλου.

• «Μπορούμε να έρθουμε σε μία νύχτα». Αυτούς που απειλούσες έτειναν χείρα βοηθείας στον σεισμό που ήρθε ξαφνικά ένα βράδυ. Όλοι οι καλοί άνθρωποι δουλεύουν σκληρά για αυτήν την καταστροφή, όχι με λόγια, Χαίρομαι που είστε εδώ».




• «Ευχαριστώ Ελλάδα. Ευχαριστώ ΕΜΑΚ. Πολλοί από τους συμπολίτες μας διασώθηκαν από τα συντρίμμια εξαιτίας τους. Ευχαριστώ Μητσοτάκη»

• «Δεν ξεχνάμε ποτέ τους φίλους. Ευχαριστώ Ελλάδα»




• «Σε ένα σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, ένα γκράφιτι γράφει «Είμαστε όλοι Τούρκοι». Ζήτω η αδελφοσύνη των αρχαίων λαών»







• «Η Ελλάδα, που είπατε ότι θα μπορούσε να έρθει ξαφνικά ένα βράδυ, ήρθε να μας σώσει ένα πρωί και έγραψε στον τοίχο ’’Είμαστε όλοι Τούρκοι’’».




• «Παραμερίζοντας την έχθρα η Ελλάδα εργάζεται για να επουλώσει τις πληγές της Τουρκίας»




Και ο Γιαϊτζί τον χαβά του

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι στην Τουρκία, που δεν βλέπουν με καλό μάτι την συνδρομή της χώρας μας, τις δύσκολες αυτές ώρες. Ανάμεσά τους και ο γνωστός εθνικιστής …influencer Τζιχάτ Γιαϊτζί, ναύαρχος ε.α. και «θεωρητικός» της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο οποίος προκλητικά υποστήριξε πως την ώρα που η ΕΜΑΚ σώζει συμπατριώτες του από τα συντρίμμια μπορεί να… κατασκοπεύει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις πληγείσες περιοχές. «Είναι γνωστό από τον σεισμό του 1999 ότι ομάδες από ορισμένες γειτονικές χώρες κατασκόπευαν» δήλωσε, υπονοώντας την Ελλάδα.

Ωστόσο απάντηση στις απαράδεκτες θεωρίες του, εισπράττει ο Γιαϊτζί από συμπατριώτες του στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα. Ένας από αυτός του απάντησε ευθέως: «Είναι απαραίτητο να τα λέει αυτά γιατί αν μειωθεί η έχθρα με την Ελλάδα, δεν θα μπορεί να πουλήσει τα βιβλία του και θα πεινάσει. Η εχθρότητα είναι απαραίτητη για να μην χάσει αυτή τη δημοτικότητα. Για το λόγο αυτό, όταν φαίνεται να σβήνει η φωτιά της εχθρότητας, αρχίζουν αμέσως να την τροφοδοτούν».





Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με την εξαφάνιση ζευγαριού Αμερικανών από τη Μεθώνη - Ποιες μαρτυρίες ερευνούν οι Αρχές

Τι πραγματικά είπε η Τζένιφερ Λόπεζ στον Μπεν Άφλεκ στo viral βίντεο από τα Grammy

Υποχώρησε ο χιονιάς, επιμένει ο παγετός - Πού θα χιονίζει σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης