Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον Αλγερινό που βούτηξε με χειροπέδες στον Θερμαϊκό - Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον Αλγερινό που βούτηξε με χειροπέδες στον Θερμαϊκό - Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο

Ο άνδρας, ο οποίος είναι γνώριμος των αρχών για διάφορα αδικήματα, πιθανόν βρισκόταν υπό την επήρρεια αλκοόλ, κυκλοφορούσε ημίγυμνος και ενοχλούσε τους περαστικού

algerinos_thess___2_
Ποινική δίωξη για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος του 22χρονου Αλγερινού που βούτηξε με χειροπέδες στον Θερμαϊκό Κόλπο προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη από τους αστυνομικούς.

Ο νεαρός πέρασε το "κατώφλι" του εισαγγελέα νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι, το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, ο οποίος είναι γνώριμος των αρχών για διάφορα αδικήματα, πιθανόν βρισκόταν υπό την επήρρεια αλκοόλ, κυκλοφορούσε ημίγυμνος και ενοχλούσε τους περαστικούς.

algerinos_thess___1_


Στο σημείο κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο όταν οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, ο άντρας κατάφερε να ξεφύγει, ξεκίνησε να τρέχει και στη συνέχεια βούτηξε στον Θερμαϊκό. Η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ για το συμβάν ήταν μεγάλη. Επτά περιπολικά μετέβησαν στο σημείο όπως και το λιμενικό, η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον άνδρα μόλις οι αστυνομικοί που βούτηξαν στο νερό κατάφεραν να τον βγάλουν στο πλακόστρωτο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr, ήταν 07.30 όταν το περιπολικό είχε σταματήσει επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι δύο αστυνομικοί προσπάθησαν να βάλουν στο περιπολικό τον άντρα. Τότε, αυτός κατάφερε να ξεφύγει και τρέχει προς το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν πεζή και στη συνέχεια με το περιπολικό. Ο άντρας λίγο αργότερα πέφτει μόνος του στο έδαφος, περίπου δύο λεπτά μετά τρέχει και βουτάει στα νερά του Θερμαϊκού.
Κλείσιμο
algerinos_thess___2_


Μιλώντας για το περιστατικό ο αστυνομικός της ομάδας Ζ, της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Σφελινιώτης, ανέφερε ότι είχε μεταβεί για συνδρομή στους αστυνομικούς του Α.Τ Λευκού Πύργου, για αυτό το αντιδραστικό άτομο που είχε βουτήξει στη θάλασσα για να αποφύγει τη σύλληψη.
Στο εισαγγελέα ο Αλγερινός που βούτηξε με χειροπέδες στον Θερμαϊκό


«Οι συνάδελφοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν αλλά αυτός τους έβρισε και τους έφτυσε. Οι συνάδελφοί του πέρασαν χειροπέδες αλλά επειδή ήταν σε υπερδιέγερση, ξέφυγε, ακολούθησε καταδίωξη πεζή και το άτομο έπεσε στη θάλασσα όταν έφτασε στο πλακόστρωτο της παραλίας και διαπίστωσε ότι επρόκειτο να συλληφθεί», είπε στο OPEN.

Αλγερινός βούτηξε με χειροπέδες στον Θερμαϊκό - Η στιγμή που ξεφεύγει από τους αστυνομικούς


«Δεν ήρθε ακόμα η ώρα μας»

«Εμείς σπεύσαμε στο σημείο μετά από κλήση για «επείγον» και μαζί με έναν συνάδελφό μου μπήκαμε στη θάλασσα για να τον σώσουμε γιατί είχε χειροπέδες στα χέρια και κινδύνευε» συνέχισε την περιγραφή του για το περιστατικό ο αστυνομικός ο οποίος εξήγησε ότι από τον πρώτο έλεγχο είχε προκύψει ότι το άτομο αυτό είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για μικροκλοπές.


Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αστυνομικού «όταν τον είχαμε σώσει μου είπε «θα πεθάνεις σήμερα μαζί μου;» και εγώ του απάντησα «δεν θα πεθάνεις ούτε εσύ, ούτε κι εγώ, δεν ήρθε ακόμα η ώρα μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης