Θρίλερ στη Μύκονο: Πώς έκλεψαν τα διαμάντια από Ρώσο ράπερ, φίλο του Πούτιν

Θρίλερ στη Μύκονο: Πώς έκλεψαν τα διαμάντια από Ρώσο ράπερ, φίλο του Πούτιν

Συναγερμός στις Αρχές από τη δράση των «χρυσοδάκτυλων» και τη μυστηριώδη κλοπή στη βίλα στο Super Paradise όπου διέμεναν ο 33χρονος πολυεκατομμυριούχος μουσικός και η παρέα του - Προκάλεσαν black out αιφνιδιάζοντας την ομήγυρη που μόλις είχε επιστρέψει από έξοδο και ξάφρισαν ανενόχλητοι κοσμήματα διάσημων οίκων και διαμάντια από τα δωμάτια - Πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα, εκτιμά η Αστυνομία

MYKONOS_TIMOTI2
Θρίλερ με τα διαμάντια του Ρώσου ράπερ Timati και τη μυστηριώδη κλοπή ενός θησαυρού που αγγίζει το 1 εκατομμύριο, από βίλα στη θέση Super Paradise στη Μύκονο. Η ιστορία που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης και παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» προκάλεσε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., που προσπαθεί με συντονισμένες ενέργειες να ξεδιαλύνει το μυστήριο για το τι ακριβώς συνέβη στη 1 τα ξημερώματα, όταν ξαφνικά έσβησαν τα φώτα στο κατάλυμα των 5 αστέρων όπου διέμενε ο ράπερ και προσωπικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν και… έκαναν φτερά, ένα ρολόι Richard Mille, αξίας 300.000 ευρώ, μια αλυσίδα λαιμού από λευκόχρυσο με διαμάντια, ένα περιδέραιο από λευκόχρυσο με διαμάντια, μια αλυσίδα χεριού με διαμάντια, ένα δακτυλίδι με διαμάντι, τσάντες Chanel και Louis Vuitton, πανάκριβα γυαλιά ηλίου και άλλα αξεσουάρ οίκων του εξωτερικού.

000_DV1134965
Ο Ρώσος ράπερ συγκαταλέγεται μεταξύ των προσωπικών φίλων του Βλαντιμίρ Πούτιν - δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που έχουν φωτογραφηθεί δημοσίως μαζί

Την κινηματογραφική εξαφάνιση των διαμαντιών κατήγγειλε ένας 50χρονος Ρώσος από την παρέα του ράπερ, ο οποίος υποστήριξε πως το ρολόι και τα διαμάντια δεν είναι ασφαλισμένα, δεν πάει κάπου το μυαλό του αναφορικά με το προφίλ των δραστών και ζητά να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Τα «λαγωνικά» της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυκόνου χειρίζονται με σοβαρότητα και προσοχή την υπόθεση. Ψάχνουν να βρουν τη λεπτομέρεια ή κάποιο λάθος που έκανε η συμμορία για να λύσουν το μυστήριο. Βασικό ερώτημα είναι αν οι «χρυσοδάκτυλοι» γνώριζαν ότι στο πολυτελές κατάλυμα που ενοικιάζεται αντί χιλιάδων ευρώ την εβδομάδα, με το ελικοδρόμιο και την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, μένουν ο Ρώσος ράπερ Timati, κατά κόσμον Tιμούρ Iλντάροβιτς Γιουνούσοφ, και η πολυπληθής παρέα του, που ήρθαν με ιδιωτικό τζετ στο Νησί των Ανέμων ή ήταν τυχαία η επιλογή. Επισήμως, δεν έχει διευκρινιστεί αν τα τιμαλφή που οι «ποντικοί» άρπαξαν από ένα κομοδίνο κρεβατοκάμαρας είναι ιδιοκτησίας του.

«Τύφλωσαν» τη βίλα

Ο 33χρονος Ρώσος πολυεκατομμυριούχος που θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στο διεθνές jet set, έφτασε στη Μύκονο στις 17 Ιουνίου μαζί με την εντυπωσιακή συνοδό του και την παρέα του. Νοίκιασαν μια βίλα με θέα που κόβει την ανάσα στη θέση Super Paradise, αντί πολλών χιλιάδων ευρώ, και κυκλοφορούσαν τα βράδια στο κοσμοπολίτικο νησί τραβώντας πάνω τους τα φωτογραφικά φλας και τα βλέμματα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι τα όσα διαδραματίστηκαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης.
f1___289308272_118227637576769_3281083992760807076_n
f2_289166920_196734366021472_3274160921858195437_n
Ο 33χρονος ράπερ, που θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στο διεθνές jet set, έφτασε στη Μύκονο στις 17 Ιουνίου μαζί με την εντυπωσιακή συνοδό του και την παρέα του. Νοίκιασαν μια βίλα στο Super Paradise αντί πολλών χιλιάδων ευρώ και κυκλοφορούσαν τα βράδια στο κοσμοπολίτικο νησί τραβώντας πάνω τους τα φωτογραφικά φλας και τα βλέμματα
Κλείσιμο

Η παρέα του Timati επέστρεψε 15 λεπτά μετά τις 12 στη βίλα, πήγε ο καθένας στο υπνοδωμάτιό του, όπου και άλλαξαν ρούχα, αφήνοντας στα κομοδίνα τα ρολόγια τους και τα πανάκριβα τιμαλφή. Με όλες τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά, κατευθύνθηκαν στην τραπεζαρία και το σαλόνι που βρίσκεται περίπου 30 μέτρα μακριά, στο κέντρο της βίλας. Με το που μαζεύτηκε η παρέα ήρθαν ακόμη δύο άτομα για να τους φέρουν τον ναργιλέ που παρήγγειλαν. Εκείνη τη στιγμή, όμως, συνέβη κάτι πολύ παράξενο, που αποτελεί και το πρώτο μυστήριο.

Η έπαυλη «τυφλώθηκε», αφού -άγνωστο πώς- κόπηκε το ρεύμα και οι Ρώσοι ενοικιαστές βυθίστηκαν για αρκετή ώρα στο σκοτάδι. Αυτή ήταν και η στιγμή που έδρασαν οι... χρυσοδάκτυλοι της Μυκόνου. Χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό, τρύπωσαν στις κρεβατοκάμαρες της βίλας και βούτηξαν τον θησαυρό. Μόνο το ρολόι Richard Mille ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, ενώ οι αλυσίδες με τα διαμάντια και το διαμαντένιο μονόπετρο είναι ανυπολόγιστης αξίας που, σε κάθε περίπτωση, ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Παράλληλα, βρήκαν την ευκαιρία να αρπάξουν και μια τσάντα Chanel αξίας 8.000 ευρώ, μια άλλη Louis Vuitton και πέντε ζευγάρια γυαλιά ηλίου αξίας χιλιάδων ευρώ. Η μεγάλη αρπαγή διαπιστώθηκε λίγο πριν από τις 2, όταν και ενημερώθηκε η υπεύθυνη της βίλας και στη συνέχεια η Αστυνομία της Μυκόνου. Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας πήραν καταθέσεις από τους Ρώσους τουρίστες, όχι όμως από τον ράπερ ο οποίος διακριτικά απέφυγε να εμπλακεί στην υπόθεση.
f3___6FA251D9-7F2C-48CC-9869-C8B6795B4B52
Ανάµεσα στα πολύτιµα αντικείµενα που έκαναν φτερά ήταν και ένα ρολόι Richard Mille, 
αξίας 300.000 ευρώ

Οι έρευνες

Για τους αξιωματικούς της Αστυνομίας Μυκόνου η υπόθεση αξιολογείται ως άκρως σοβαρή. Ο τρόπος που έδρασε η συμμορία δείχνει ότι ήταν επαγγελματίες με άριστη οργάνωση, συντονισμό και μεθοδικότητα. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι κατάφεραν να τρυπώσουν στο συγκρότημα και να ξαφρίσουν το ρολόι και τον διαμαντένιο θησαυρό κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των εκατομμυριούχων ιδιοκτητών τους. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών λένε ότι πιθανότατα πήγαν στοχευμένα γνωρίζοντας την ταυτότητα των ενοικιαστών. Δεν μπορούν βέβαια σε πρώτη φάση να αποκλείσουν και την εκδοχή η επιλογή να ήταν τυχαία, καθώς σε ένα κατάλυμα που μισθώνεται 28.000 ευρώ την εβδομάδα, οι ένοικοι πιθανότατα είναι πάμπλουτοι και σίγουρα στις αποσκευές τους κρύβουν κοσμήματα, ρούχα και αξεσουάρ αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Για την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυκόνου δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι το θύμα, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξιχνιάσουν όσο το δυνατό συντομότερα την υπόθεση της μεγάλης αρπαγής στο Super Paradise. Ετσι, μετά τις καταθέσεις που έλαβαν από τους Ρώσους «σαρώνουν» το νησί, ελέγχουν υπόπτους, αναζητούν βίντεο και μαρτυρίες για το τι συνέβη τη μοιραία βραδιά. Μια έρευνα μεθοδική που, όμως, αναμένεται να πάρει χρόνο, αφού οι εκτιμήσεις των Αρχών λένε ότι οι δράστες μετά τη μεγάλη μπάζα που έκαναν σίγουρα θα λουφάξουν μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.
timati_3
timati_02
timati-1

Ο Πούτιν και τα μοντέλα

Για όσους γνωρίζουν, ο Timati είναι ένα πρόσωπο αινιγματικό που αναδύθηκε από το μουσικό reality «Star Factory», την περίοδο που στην Ελλάδα διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες πέρασε στο club των εκατομμυριούχων. Πολυσχιδής προσωπικότητα, με ικανότητα να μοιράζεται ανάμεσα στη βιομηχανία της showbiz και τον κόσμο των επιχειρήσεων, ο Timati όταν δεν γράφει μουσική, ασχολείται με την παραγωγή ρούχων για τον ρωσικό στρατό αλλά και με την αλυσίδα μπέργκερ που διαθέτει με το λογότυπο Black Star, που αποτελεί και τον τίτλο του μουσικού άλμπουμ το οποίο κυκλοφόρησε το 2006 και απογείωσε την καριέρα του.

Ηταν η περίοδος όπου ο νεαρός τότε τραγουδιστής που συγκινούσε το κοινό του με δακρύβρεχτες ποπ μπαλάντες, εμπνευσμένες από το ειδύλλιο με τη συμπαίκτριά του στο reality, Αλέκσα, αποφάσισε να κάψει στην πυρά τον παλιό «ρομαντικό» εαυτό του και να δομήσει μέσα από τις στάχτες έναν άλλον, πιο hardcore και ραπ, που ήταν και το διαβατήριό του για την παγκόσμια μουσική σκηνή. Στο παλμαρέ του σημαντική θέση κατέχει η συνεργασία με τον Snoop Dog στο κομμάτι «Groove», το οποίο ερμηνεύει σε ρωσικό και αγγλικό στίχο, ενώ συνεργασίες έχει κάνει και με τους Puff Daddy, Timbaland, Craig David. Το δε βιντεοκλίπ του, «Welcome to St. Tropez», ξεπερνά τις 194 εκατομμύρια προβολές.

Χωρις_τιτλο
timati05

Το 2015 κυκλοφορεί το κομμάτι-ύμνο στον Ρώσο πρόεδρο «Ο καλύτερός μου φίλος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν» και τρία χρόνια αργότερα γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής του YouTube όταν το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Μόσχα», στο οποίο εξυμνούσε τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν και επέκρινε τις διαδηλώσεις στη Μόσχα μετά την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές σε υποψήφιους της αντιπολίτευσης, συγκέντρωσε 1,48 εκατομμύρια dislikes. Τελικά ο δημιουργός του αναγκάστηκε να το κατεβάσει μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε.

Και αν η showbiz και οι business είναι κάτι στο οποίο έχει διακριθεί, εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η προσωπική ζωή του 33χρονου, αφού σε κάθε του δημόσια εμφάνιση φροντίζει να συγκεντρώνει τα φώτα έχοντας στο πλευρό του εντυπωσιακές υπάρξεις. Χωρισμένος και πατέρας μιας κόρης που απέκτησε με τη σούπερ καλλονή Αλένα Σίσκοβα, ο εκκεντρικός ράπερ με τα τατουάζ και την αδυναμία στα διαμάντια διατηρούσε για μικρό χρονικό διάστημα σχέση με την Αναστασία Ρεσέτοβα, στη συνέχεια έριξε στην αγκαλιά του το πανύψηλο μοντέλο από την Ουκρανία Σάσα Ντόνι για να καταλήξει το φετινό καλοκαίρι στο Νησί των Ανέμων να συνοδεύεται από μια εντυπωσιακή μελαχρινή κοπέλα με αναλογίες μοντέλου.



Ειδήσεις σήμερα:

Ζαχάροβα για τους «ανεπιθύμητους» Έλληνες διπλωμάτες: Δεν είναι δική μας επιλογή οι αμοιβαίες απελάσεις

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η Ρωσία αποτελεί τη σημαντικότερη και αμεσότερη απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη και για τους θανάτους Μαλένας - Ίριδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης