Υπουργείο Ανάπτυξης: Εντατικοί έλεγχοι για κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά καυσίμων

Υπουργείο Ανάπτυξης: Εντατικοί έλεγχοι για κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά καυσίμων

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποίησε  τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγόντων της αγοράς υγρών καυσίμων στην Ελλάδα - Ξεπερνούν τα €3 εκατομμύρια τα πρόστιμα από την αρχή της χρονιάς» δήλωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης

adonis_georgiadis_koronoios
«Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά καυσίμων, διαβεβαίωσαν ότι λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο για τη συγκράτηση των τιμών των καυσίμων έναντι των ισχυρών πιέσεων που οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου και η δυσμενής συγκυρία της πτώσης της αξίας του ευρώ έναντι του δολαρίου».

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα η ηγεσία του με τους εκπροσώπους των παραγόντων της αγοράς υγρών καυσίμων στην Ελλάδα.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης και σε αυτήν συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο διοικητής της ΔΙΜΕΑ Χαράλαμπος Μελισσινός, οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) Κωνσταντίνος Πανάς και Γεώργιος Γεωργίου, οι εκπρόσωποι της Motoroil Σπύρος Σβορώνος και Π. Πολυμερόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) Ιωάννης Αλιγηζάκης, οι αντιπρόεδροι του ΣΕΕΠΕ Δημήτρης Κονταξής και Χρήστος Τζιόλας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Θέμης Κιουρτζής και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) Μιχάλης Κιούσης.

Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην εξέλιξη των τιμών στην αγορά υγρών καυσίμων, στην επίπτωση που έχει στην αγορά η αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου με την παράλληλη διολίσθηση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου, αλλά και της κρατικής επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, στην αντιμετώπιση κρουσμάτων αισχροκέρδειας και στο αυξημένο λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων εμπορίας καυσίμων.

Από την άλλη πλευρά, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι για κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά, είναι και θα παραμείνουν εντατικοί το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε μέσο που μπορεί να αξιοποιήσει, εντός των ορίων του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου, ώστε να ελαφρύνει την επιβάρυσνη που επωμίζεται ο καταναλωτής».

Ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα για την αισχροκέρδεια 

«Έχουμε βάλει ήδη πάρα πολλά πρόστιμα. Έχουν ξεπεράσει πια τα 3 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα που έχουμε βάλει για αισχροκέρδεια από την αρχή της χρονιάς» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδη,ς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjyt6puia1yx)


Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι «από την άλλη βδομάδα θα ανακοινώσουμε μία σειρά προστίμων σε πρατήρια καυσίμων. Έχουμε πια ολοκληρώσει πάρα πολλούς ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων και δυστυχώς, έχουμε βρει αρκετές παραβάσεις… Έχω δώσει εντολή στην ΔIΜΕΑ και όλη την εβδομάδα ήμασταν στα νησιά. Πριν από λίγο, μίλαγα με τον δήμαρχο Πάτμου, όπου εκεί έχουν ένα ειδικό πρόγραμμα γιατί έχουν δύο μόνο πρατήρια σε όλη την Πάτμο από μία εταιρεία. Εκεί η τιμή ήταν πολύ πιο μεγάλη και είχα επικοινωνία και με την εταιρεία για να δω για ποιο λόγο η τιμή είναι τόσο μεγάλη. Την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα, θα πάω ο ίδιος σε μερικά από αυτά τα νησιά για να δω και εγώ και να μου εξηγήσουν οι πρατηριούχοι γιατί εκεί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή».

Κλείσιμο
«Η ακρίβεια είναι πάρα πολύ μεγάλη», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «… για τον ΦΠΑ δεν μπορώ να σας δώσω εγώ απάντηση. Όπως έχει πει ο κύριος πρωθυπουργός, είναι και αυτό ένα όπλο στο τραπέζι. Όμως, να θυμόμαστε κάτι. Πριν από μία εβδομάδα ανακοινώσαμε ένα πακέτο ενίσχυσης στο ρεύμα 3,6 δισεκατομμύρια. Μετά από δύο μέρες αν δείτε τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας πήγαν στο 3,57. Δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορείς, δηλαδή, να δίνεις ένα σήμα στις αγορές ότι σκορπάς λεφτά αδιακρίτως και χωρίς κανένα όριο, γιατί μετά θα βρεθείς πάλι εκτός αγορών και θα έχουμε άλλα, από αυτά που είχαμε ζήσει στο παρελθόν που κανείς δεν τα θέλει. 'Αρα, οι κινήσεις που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και τα αιτήματα της κοινωνίας προς την κυβέρνηση πρέπει να είναι λελογισμένα. Δεν μπορούμε, δεν έχουμε άπειρους πόρους, δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε την ακρίβεια στο σύνολό της».



Ειδήσεις σήμερα:

«Μάχη» για το Φιδονήσι - «Θα πολεμήσουμε για όσο χρειαστεί», λένε οι Ουκρανοί

Κιμ Καρντάσιαν: «Ο Κάνιε Γουέστ με έκανε να πιστεύω ότι μου είναι απαραίτητος, δεν μπορούσα ούτε να ντυθώ μόνη μου»

«Δεν πάτησε ούτε μια νότα!»: Απογοήτευση στα social media με τη συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης