Μέτρα για τον κορωνοϊό: Εισήγηση για άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Εισήγηση για άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Αλλα δεν θα ισχύει η άρση όπου υπάρχει συνωστισμός - Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών - Ποια άλλα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να απομακρυνθούν τις επόμενες μέρες

krousmata_kentro_covid_art
Την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζουν την άρση της υποχρέωσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Η άρση δεν θα αφορά τους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στην πορεία εξόδου από το πεδίο της πανδημίας κορωνοϊού και της επιστροφής στην κανονικότητα - πορεία που χαράσσεται χάρη στην υποχώρηση των σκληρών δεικτών, δηλαδή των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνώσεων και των θανάτων, αλλά και χάρη στον εμβολιασμό του 80% του ενήλικου πληθυσμού.

Μέχρι τον Απρίλιο θα απελευθερώνονται δραστηριότητες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες και παράλληλα θα δίνεται έμφαση στη θωράκιση των ανεμβολίαστων μέσα από το εμπλουτισμένο και με δύο πρωτεϊνικά σκευάσματα εμβολιαστικό πρόγραμμα. 

Ο οδικός χάρτης

Έτσι, στις επόμενες εβδομάδες θα δρομολογηθεί το θέμα της πληρότητας 100% εμβολιασμένων θεατών στα γήπεδα και η άρση της τηλεργασίας εκτός αν υπάρχουν εργαζόμενοι που εξαιρούνται λόγω προβλημάτων υγείας.

Σε ό,τι αφορά τους εσωτερικούς χώρους, από υπηρεσίες, διασκέδαση, εστίαση, νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική.

Το ίδιο και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε χώρους όπως ισχύει και σήμερα.

Η εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών παραμένει η μείζονα προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλά και το πιο δυνατό όπλο της επιστημονικής κοινότητας για την προστασία από τον κορωνοϊό. Ο στόχος του εμβολιασμού των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων σε ποσοστό έως και 100%, αντί για το 90% που είναι σήμερα, παραμένει πρωταρχικός. Προς την κατεύθυνση αυτή ελπίζεται να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα με την εισαγωγή και πρωτεϊνικών εμβολίων στη χώρα μας. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται 474.000 δόσεις του εμβολίου της Novavax και τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου το εμβόλιο της Sanofi. «Είναι πρωτεϊνικά εμβόλια, για όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες για τα mRNA», επεσήμανε την περασμένη Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, καλώντας τους πολίτες να προστατευτούν έναντι της λοίμωξης COVID-19 με τον εμβολιασμό.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά ξανά η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου το 2017

Οι λέσχες μπαίνουν στα γραφεία των ΠΑΕ- Τέλος οι αναστολές για οπαδική βία

Τέταρτη ημέρα αγωνίας για τους 10 αγνοούμενους στο Euroferry Olympia - Συνεχίζονται οι έρευνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης