Η γεύση της Καθαράς Δευτέρας

Η γεύση της Καθαράς Δευτέρας

Απολαμβάνουμε τις πιο λαχταριστές νοστιμιές της ημέρας και ταυτόχρονα, στηρίζουμε μικρά σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, συμμετέχοντας στην πιο γλυκιά δράση!

a-mak

Sponsored Content

Λένε, πώς όσο πιο ψηλά πετάξει ο χαρταετός μας την Καθαρά Δευτέρα, τόσο πιθανότερο είναι οι ευχές μας να φτάσουν στον ουρανό και να πραγματοποιηθούν. Σαν ο σπάγκος που τον κρατάει να μετατρέπεται σε ένα νήμα που ενώνει οικογένειες, φίλους, γεύσεις, μυρωδιές και εικόνες, και μάς συνδέει με την αγάπη και την χαρά.

Ανάμεσα σε τσουγκρίσματα, τραγούδια και αστεία γινόμαστε μια μεγάλη παρέα με επίκεντρο το τραπέζι της γιορτής, που έχει πάνω του τα πιο νόστιμα εδέσματα.

6F4A9809
Τα Κούλουμα έχουν τις δικές τους γεύσεις και είναι όλες μία και μία. Η λαγάνα, η ταραμοσαλάτα και η μελιτζανοσαλάτα, τα θαλασσινά, η ρεβιθάδα και οι γίγαντες, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, τα τουρσιά και οι ελιές είναι μερικά από τα αγαπημένα της ημέρας. Όμως, δεν νοείται καθαροδευτεριάτικο τραπέζι χωρίς Μακεδονικό Χαλβά! Το πιο υγιεινό νηστίσιμο έδεσμα που παράγεται με πατροπαράδοτο τρόπο από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών, δίνει ξεχωριστή γλύκα και νοστιμιά στο νηστίσιμο τραπέζι.

Είτε βρεθούμε σε λόφους, είτε σε ακρογιαλιές, σε βεράντες ή σε αυλές, είτε αποφασίσουμε να μαγειρέψουμε είτε να περάσουμε από τον μπακάλη και το σουπερμάρκετ για να πάρουμε όλα όσα χρειαζόμαστε, δεν θα ξεχάσουμε το βασικότερο συστατικό: η μέρα μάς καλεί να γεμίσουμε αγάπη και να την μοιράσουμε.

_AD_KATH_DEFTERA_5
Σε αυτό το μοίρασμα της αγάπης συμμετέχει και ο Μακεδονικός Χαλβάς με μια σημαντική δράση. Συνώνυμος με την Καθαρά Δευτέρα, ξετυλίγει το «Νήμα της Αγάπης» για ακόμη μια χρονιά, και ενώνει ολόκληρη την Ελλάδα, γιορτάζοντας «ΜΑΖΙ» τη Δευτέρα που μας Δένει.

Μάς προσκαλεί λοιπόν να πιάσουμε όλοι μαζί το «Νήμα της Αγάπης» και μέσα από τη γνωστή πλατφόρμα  tonimatisagapis.gr, να συμμετέχουμε όλοι μας στην προσπάθειά του να στηρίξει μικρά σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Για να λάβουμε μέρος αρκεί να κάνουμε «κλικ» στα σχολεία με τη χρωματιστή ένδειξη πάνω στον χάρτη, να δούμε πόσοι μαθητές και πόσοι δάσκαλοι βρίσκονται σε κάθε ένα από αυτά, και να υποβάλουμε τη συμμετοχή μας.

Κλείσιμο
Στόχος είναι το «Νήμα της Αγάπης» να φτάσει στα σχολεία αυτά και να τους προσφέρει σχολικές βιβλιοθήκες.

6F4A9826_copy

Ποια είναι τα σχολεία που ενώνει το «Νήμα της Αγάπης»
-Δημοτικό Σχολείο Δάφνης στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας
-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μεγάλου Πάπιγκου στον Δήμο Ζαγορίου
-Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς στα Γρεβενά
-Δημοτικό Σχολείο Γαύδου
-Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου στον Δήμο Διδυμοτείχου στον Έβρο
-Δημοτικό Σχολείο Μαθρακίου στην Κέρκυρα
-Δημοτικό Σχολείο Αρκιών στα Δωδεκάνησα
-Δημοτικό Σχολείο Σικίνου στις Κυκλάδες
-Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων
-Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηρούς στον Δήμο Σουφλίου στον Έβρο

Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες μπαίνουν σε κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν 20 τυχεροί νικητές, οι οποίοι  θα απολαύσουν λαχταριστά προϊόντα Μακεδονικού Χαλβά.

tonimatisagapis.gr
FB: https://www.facebook.com/macedonianhalva
IG: https://www.instagram.com/makedonikoshalvas/
#makedonikoshalvas #tonimatisagapis #agapamedeftera

6F4A9798_copy_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης