Δυο σπείρες διακίνησαν πεντέμισι κιλά ηρωίνης στην Ηλεία

Δυο σπείρες διακίνησαν πεντέμισι κιλά ηρωίνης στην Ηλεία

Όταν απουσίαζαν οι αρχηγοί, το αλισβερίσι έκαναν οι σύζυγοί τους

Pyrgos-speires-narkwtika_2
Την παράλληλη δράση δυο συμμοριών που είχαν διακινήσει τουλάχιστον πεντέμισι κιλά ηρωίνης από τον περασμένο Οκτώβριο σε πάνω από 2.000 αλισβερίσια, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου που συνέλαβαν επτά μέλη τους ηλικίας 35 ως 40 χρόνων. Μεταξύ αυτών είναι οι γυναίκες των δυο αρχηγών της πρώτης συμμορίας.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των μελών των δύο σπειρών που συνεννοούνταν με κωδικοποιημένες συνομιλίες, πιστεύοντας ότι δεν θα εντοπιστούν. Η πρώτη σπείρα αποτελείτο από έξι άνδρες και δυο γυναίκες που είχαν διακινήσει σε 1.900 περιπτώσεις τουλάχιστον πέντε κιλά ηρωίνης τα οποία τους απέφεραν γύρω στα 120.000 ευρώ. Όταν απουσίαζαν οι αρχηγοί, το αλισβερίσι έκαναν οι σύζυγοί τους που έκρυβαν το παράνομο εμπόρευμα σε ακατοίκητα σπίτια κοντά στα δικά στους σε παραποτάμια περιοχή του Αλφειού!

Την δεύτερη συμμορία αποτελούσαν τρεις άνδρες οι οποίοι είχαν διακινήσει περίπου μισό κιλό ηρωίνης τους τελευταίους τρεις μήνες, σε τουλάχιστον 160 περιπτώσεις με «μαύρα» κέρδη ύψους 13.000 ευρώ. Ο αρχηγός της πήγαινε μαζί με έναν από τους συνεργούς του στην Πάτρα όπου προμηθευόταν την ηρωίνη και στην επιστροφή λειτουργούσε ως προπομπός για να αποφύγουν τυχόν ελέγχους.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αγροτεμάχια και αποθήκες των δραστών, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 19,4 γραμμάρια ηρωίνης εννέα συσκευασίες με 8,8 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, πλήθος κινητών, πέντε αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα και 14.840 ευρώ που είχαν κρυμμένα μέσα σε… κάλτσες!

Σε βάρος των μελών των δυο ομάδων σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας, προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση. Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν σεσημασμένο διακινητή ναρκωτικών από το Άργος και άλλους δυο από την Αχαΐα που φέρονται ότι προμήθευσαν τα ναρκωτικά στις σπείρες, καθώς και έναν ακόμα που συμμετείχε σε αυτές αλλά είχε αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2020: Οπαδοί της Σκωτίας καθάρισαν πλατεία που… λέρωσαν πριν το βρετανικό ντέρμπι

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο πρώτος άνθρωπος με 300 εκατομμύρια ακολούθους στα social media

Μεταβιβάσεις χωρίς φόρο πριν ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης