Προτάσεις προσβασιμότητας των ΑμεΑ δικηγόρων στα δικαστήρια κατατέθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Προτάσεις προσβασιμότητας των ΑμεΑ δικηγόρων στα δικαστήρια κατατέθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Η κατάθεση των προτάσεων πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του συνδυασμού «Με Το Δικηγόρο» και με αφορμή το «εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία», που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2020

doc_20141030_1366901_amea_parking
Προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ δικηγόρων κατατέθηκαν στον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γεώργιο Κώτσηρα, από τον Δημήτρη Αναστασόπουλο και τους ΑμεΑ δικηγόρους, Ιωάννη Αχιλλιά, Δημήτρη Βερδελή, Ιωάννη Παπά και Ιωάννη Διαμαντίδη. Η κατάθεση των προτάσεων πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του συνδυασμού «Με Το Δικηγόρο» και με αφορμή το «εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία», που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση το Δεκέμβριο του 2020, αλλά και την ευρύτερη δράση του υπουργείου Δικαιοσύνης στον τομέα αυτό.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του εν λόγω συνδυασμού, δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα άτομα με αναπηρία να ασκούν τη δικηγορία χωρίς περιορισμούς. Πάντως, ήδη ο κ. Κώτσηρας έχει καταγράψει τα προβλήματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ στα δικαστήρια της χώρας. Κατά τη συνάντηση υπήρξε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι ΑμεΑ κατά την ενάσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης την άμεση αξιολόγηση όλων των κτιρίων στα οποία λαμβάνουν χώρα δικαστικές ή εξωδικαστικές δράσεις και η δημιουργία μίας τουλάχιστον απολύτως προσβάσιμης διαδρομής σε καθένα από αυτά.

Ακόμη, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η απορρόφηση των δικηγόρων ΑμεΑ στην αγορά εργασίας, είτε με τη μορφή πρόσληψης σε νομικές υπηρεσίες του Δημοσίου είτε με την επιδοτούμενη εργασία σε δικηγορικά γραφεία και τη δημιουργία κινήτρων για την πρόσληψη τους.

Τέλος, ο κ. Αναστασόπουλος σε δήλωσή του επισήμανε:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι ΑμεΑ κατά την ενάσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος είναι μεν πολλά αλλά δεν είναι ανυπέρβλητα και χρειάζεται η άμεση ευαισθητοποίηση της Πολιτείας, για να επιταχυνθούν οι λύσεις. Η συζήτηση με τον κ. Κώτσηρα ήταν εποικοδομητική και ελπίζω σύντομα να δούμε το αποτέλεσμά της. Συμφωνήσαμε στη συνεχή συνεργασία όλων μας για το σκοπό αυτό».


Ειδήσεις σήμερα:

«Χρυσά» διαβατήρια: Τελευταία προειδοποίηση στην Κύπρο από την Κομισιόν

Μπάιντεν: Σμήνος τζιτζικιών καθυστέρησε έξι ώρες την πτήση των εκπροσώπων Τύπου για Ευρώπη

«Πράσινο φως» από τους ειδικούς: Επέκταση ωραρίου έως τη 01:30 από το Σάββατο 12 Ιουνίου - Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης