Οικογένεια Δημητρακόπουλου: Θρίλερ με την περιουσία δεκάδων εκατομμυρίων

Οικογένεια Δημητρακόπουλου: Θρίλερ με την περιουσία δεκάδων εκατομμυρίων

Η ιστορική εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας και η διαμάχη στην οικογένεια - Η αναφορά στην Εισαγγελία του ΑΠ του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Δημητρακόπουλου για πληρεξούσιο που φέρεται να υπέγραψε η κατάκοιτη σήμερα και με άνοια μητέρα του και με το οποίο έδινε σε τρίτους δικαίωμα να συντάξουν ακόμη και τη διαθήκη της  - Γιατί ζητά να διερευνηθεί η πνευματική, ψυχική και νοητική κατάσταση της ηλικιωμένης Δανάης Δημητρακοπούλου, εκδότριας της εφημερίδας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
dimitrakopouloi-0
Σενάριο ταινίας θρίλερ φαίνεται να αποτελεί η αναφορά στους εισαγγελείς Εφετών και Αρείου Πάγου ενός εκ των πρωταγωνιστών μιας περίπλοκης και με πολλές παραμέτρους οικογενειακής ιστορίας που αφορά μια κολοσσιαία περιουσία δεκάδων εκατομμυρίων, η οποία αποτελείται από μια ιστορική εφημερίδα, ακίνητα στη Λάρισα, βίλα στο Ψυχικό, καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θυρίδες με μετρητά και πανάκριβα κοσμήματα

Στις σκηνές του θρίλερ περιλαμβάνονται από διαζύγιο, καταγγελίες για πλαστογραφίες, πολύχρονες δικαστικές διαμάχες μέχρι και αναφορές σε μπράβους, Αστυνομία, συλλήψεις, ιατροδικαστές και εισαγγελείς, με τελευταία πράξη την αναφορά του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Δημητρακόπουλου στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, Εφετών και Αρείου Πάγου, με την οποία ζητεί να διερευνηθεί η πνευματική, ψυχική και νοητική κατάσταση της μητέρας του, Δανάης Δημητρακοπούλου.

Η όλη υπόθεση αφορά την ιστορική εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου, η οποία εξελίσσεται στη θεσσαλική πόλη και στην Αθήνα. Ο μεγαλοεκδότης της Θεσσαλίας έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2004 σε ηλικία 88 ετών. Στη διαθήκη του ορίζεται ότι το 55% της εφημερίδας μαζί με τη διοίκηση και τη διαχείρισή της πηγαίνει στη σύζυγό του Δανάη Δημητρακοπούλου για όσον χρόνο βρίσκεται εν ζωή, ενώ το 45% το αφήνει στον γιο του Γιώργο Δημητρακόπουλο. Αναγράφεται επίσης ότι μετά τον θάνατό της το μερίδιό της θα περιέλθει σε αυτόν.

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική. Οταν επέστρεψε στη Λάρισα άρχισε να εργάζεται στην «Ελευθερία», αναλαμβάνοντας τη διεύθυνσή της. Πέντε χρόνια μετά, το 1994, εκλέγεται για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ., για να αναδειχτεί σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, συγκεκριμένα το 2002, σε αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Λόγω ασυμβίβαστου την εποχή εκείνη με την κατοχή μετοχών σε επιχείρηση μεταβιβάζει το μερίδιό του στη μητέρα του. Bέβαιος ότι είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα του δημιουργούσε πρόβλημα, της πρότεινε: «Μητέρα, θα σου χαρίσω εικονικά το 45% και όταν πάψω να είμαι ευρωβουλευτής θα μου το γυρίσεις πίσω. Σύμφωνοι;».

Η μητέρα συμφωνεί, η εφημερίδα περιέρχεται στο σύνολό της στην κατοχή της, η αυτονόητη ωστόσο για πολλούς προφορική συμφωνία ανάμεσα σε μάνα και γιο δεν τηρήθηκε. Μητέρα και γιος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, με την υπόθεση να φτάνει μέχρι τον Αρειο Πάγο και να την κερδίζει η Δανάη Δημητρακοπούλου.

dimitrakopouloi-1
Οι εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Ελευθερία» Λάρισας, σε έναν όροφο των οποίων διαμένει η Δανάη Δημητρακοπούλου


Κλείσιμο
Μετά από μακροχρόνια παρεμπόδιση της επαφής του κ. Δημητρακόπουλου με τη μητέρα του, με την αγωνία του για την κατάσταση της υγείας της να κορυφώνεται, αλλά και ουκ ολίγες δικαστικές περιπέτειες, ο ίδιος διαπίστωσε μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις, με αποτέλεσμα να καταθέσει στους αρμόδιους εισαγγελείς αναφορά. Σύμφωνα με αυτή, η μητέρα του διαμένει απομονωμένη σε διαμέρισμα πάνω από τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ από τη διοίκηση της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα και διαχειρίζεται τα ακίνητα του απαγορεύεται να την προσεγγίσει.

Στην αναφορά που έχει κατατεθεί στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, Εφετών Λάρισας και Αρείου Πάγου επισημαίνεται η επί σειρά ετών δόλια, πλημμελής και ανεπαρκής επιμέλεια της πνευματικής και νοητικής υγείας της Δανάης Δημητρακοπούλου και η απόκρυψη της κατάστασής της από αυτούς που είχαν -κατά δήλωσή τους- την ευθύνη.

Ο στόχος, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο κ. Δημητρακόπουλος στην αναφορά του, ήταν η εκμετάλλευση της διαταραχής των πνευματικών της λειτουργιών αναφορικά με τη διοίκηση της εφημερίδας και η εκχώρηση σε τρίτα πρόσωπα εντολής πλήρους και εν λευκώ διαχείρισης της περιουσίας της, εν ζωή αλλά και αιτία θανάτου, τους εξουσιοδότησε δηλαδή να της κάνουν μέχρι και διαθήκη. Με αυτόν τον τρόπο προχώρησαν στο άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών στο εσωτερικό και το εξωτερικό, άνοιγμα των τραπεζικών της θυρίδων και μεταβίβασαν χαριστικά το 75% των μετοχών της εφημερίδας «Ελευθερία» σε τρίτο πρόσωπο.

Ολες αυτές οι ενέργειες, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στην αναφορά του ο κ. Δημητρακόπουλος, γίνονται για να φαίνεται νομιμοφανής η διοίκηση της εταιρείας (ενδεικτικά, χορήγηση απαλλαγής από την ευθύνη των μελών του Δ.Σ. της Α.Ε. στο πλαίσιο των διαχειριστικών πράξεων) και η διαχείριση της περιουσίας της Δανάης Δημητρακοπούλου, ενώ η ίδια τελούσε σε πλήρη διατάραξη των νοητικών λειτουργιών της.

Στην αναφορά του κ. Δημητρακόπουλου προς τους εισαγγελείς αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στην έκθεση της ιατροδικαστή Θεσσαλίας Ρουμπίνης Λεονταρή, η οποία εξέτασε τη Δανάη Δημητρακοπούλου, στις 20 Μαΐου 2020, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Στην έκθεσή της, ενώ η ιατροδικαστής αναφέρει ότι η μητέρα του κ. Δημητρακόπουλου «δεν τελεί σε διακινδύνευση της υγείας της λόγω πλημμελούς περίθαλψης», επισημαίνει ότι δεν προέκυψαν ιατρικές εξετάσεις για τη νοητική και πνευματική υγεία της, ελλείψεις που, σύμφωνα με την πολύ σημαντική έκθεση του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκου Ράικου, διαπιστώνεται πως στην ηλικιωμένη εκδότρια δεν έγιναν οι επιβεβλημένες ιατρικές εξετάσεις και ως εκ τούτου ο ιατρικός φάκελός της είναι ελλιπής.

Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ιατρική αντιμετώπιση της πάθησής της είναι από πλημμελής έως λανθασμένη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς «η νοητική της υγεία, όπως προκύπτει, έχει διερευνηθεί πλημμελώς». Στη δε αναφορά τονίζεται ότι «από την εξέταση των παραπάνω προκύπτει απόκρυψη της ασθένειας της Δανάης Δημητρακοπούλου και του χρόνου που εκδηλώθηκε, αλλά και ελλιπής ιατρική παρακολούθηση, με σοβαρές επιπτώσεις στην επιδείνωση της υγείας της».

dimitrakopouloi-2
Η Δανάη Δημητρακοπούλου περιστοιχίζεται (από δεξιά προς αριστερά) από τους Κ. Ευθυμίου, νομικό σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ., Γ. Μιχαλόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο και αντιπρόεδρο, την Ισπανίδα Ντιζ Πίνο, πρώην σύζυγο Γ. Δημητρακόπουλου, και την εγγονή της Δανάη-Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου


Σύμφωνα ακόμη με όσα περιλαμβάνονται στην αναφορά του κ. Δημητρακόπουλου:

- Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην ένορκη κατάθεση του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Λάρισας Ηλία-Δημοσθένη Σκυλλάκου. Στην κατάθεσή του ο κ. Σκυλλάκος επαναλαμβάνει όσα του είπε ο ψυχίατρος Αλέξης Θωμάς, ο οποίος πριν από 5 με 6 χρόνια φέρεται να είχε επισκεφτεί τη Δανάη Δημητρακοπούλου βράδυ στο σπίτι της, καθ’ υπόδειξη του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας Γεώργιου Μιχαλόπουλου. Οπως αναφέρει ο ίδιος, «το σκηνικό θύμιζε Κολομβία, με μπράβους» και ότι πραγματοποίησε διάγνωση για την πνευματική της κατάσταση ενώ ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος και οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας ήταν δίπλα, στην κουζίνα, με ανοιχτή την πόρτα.

- Η έκπτωση των νοητικών λειτουργιών της Δανάης Δημητρακοπούλου, σύμφωνα με όλα όσα έχουν καταγραφεί στην αναφορά, επιδρούσαν στην ικανότητά της να επιμελείται του εαυτού της και των υποθέσεών της. Το αποτέλεσμα, βάσει πάντα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ήταν η εκμετάλλευση της υγείας και της πνευματικής της κατάστασης, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή της περιουσίας της με πληρεξούσια τα οποία ελέγχονται ως προς την εγκυρότητά τους.

dimitrakopouloi-4
Οπως καταγγέλλει ο κ. Δημητρακόπουλος, έγινε πλαστογράφηση των υπογραφών της εκδότριας Δανάης Δημητρακοπούλου από την Ισπανίδα πρώην σύζυγό του Μαρία Αμέλια Ντιζ Πίνο, με την οποία έχει διαζευχθεί προ εικοσαετίας, και στην οποία εμπλέκονται και υπάλληλοι ΚΕΠ του Δήμου Λάρισας. Η Ισπανίδα και δύο υπάλληλοι του ΚΕΠ παραπέμπονται από τον εισαγγελέα Λάρισας σε δίκη. Επίσης, πλαστογραφίες που φαίνεται πως έγιναν από την εγγονή της εκδότριας, Δανάη-Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου, η οποία διαμένει στις Βρυξέλλες, κόρη της Ισπανίδας Ντιζ Πίνο και του κ. Δημητρακόπουλου, για τις οποίες έγινε έκθεση από την ειδική δικαστική γραφολόγο Μάγδα Καμπούρη και διερευνώνται από την Εισαγγελία Λάρισας, αφορούν ζητήματα μεγάλης οικονομικής αξίας και επιφέρουν ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος.

- Το ειδικό πληρεξούσιο της συμβολαιογράφου Λάρισας Στυλιανής Νούλα-Παπαχατζή, σύμφωνα με το οποίο η ηλικιωμένη εκδότρια φέρεται να διορίζει και να καθιστά ειδικούς πληρεξουσίους, αντιπροσώπους και αντικλήτους της α) τον Γεώργιο Μιχαλόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο) και β) τον Κωνσταντίνο Ευθυμίου (νομικό σύμβουλο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας «Ελευθερία»), όπως για λογαριασμό της ιδίας προβαίνουν σε εν λευκώ διαχείριση και μεταβίβαση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της. Σύμφωνα με την αναφορά, προκύπτει ότι η Δανάη Δημητρακοπούλου είναι αδύνατο να είχε συνείδηση των εντολών που χορηγούσε σε τρίτα, ξένα πρόσωπα.

Τέτοιες εντολές ουδέποτε θα σκεφτόταν να εκχωρήσει οποιοσδήποτε διαθέτει κοινή γνώση των πράξεών του, καθώς οδηγούν σε πλήρη αποξένωση της ιδίας από το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας της. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πληρεξούσιο επικαιροποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ είχε ήδη πιστοποιηθεί και είχε δηλωθεί από τους ίδιους τους διαχειριστές η προχωρημένη έκπτωση των διανοητικών της ικανοτήτων. Οι εντολοδόχοι Μιχαλόπουλος - Ευθυμίου, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σε εκτέλεση όρων του ανωτέρω πληρεξουσίου εξασφάλισαν, πριν προβούν σε οποιαδήποτε μεταβίβαση, ότι οι ίδιοι θα διαχειρίζονται οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της Δανάης, χήρας Παναγιώτη Δημητρακόπουλου, αποφασίσουν αυτοί να μεταβιβάσουν στο... μέλλον στην εγγονή της Δανάη-Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου. Οπως επισημαίνεται στην αναφορά, έναν μήνα πριν η Δανάη-Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου διορίζει και καθιστά ειδικό πληρεξούσιό της, αντιπρόσωπο και αντίκλητό της τον Γεώργιο Μιχαλόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας «Ελευθερία») -όπως προκύπτει από το ειδικό πληρεξούσιο της συμβολαιογράφου Λάρισας Στυλιανής Νούλα-Παπαχατζή πάλι- να διαχειρίζεται εν λευκώ την κινητή και ακίνητη περιουσία της, χωρίς να την έχει αποκτήσει ακόμη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αναφορά του κ. Δημητρακόπουλου έχει η διαθήκη του πατέρα του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου, σύμφωνα με την οποία τον κατέστησε κληρονόμο του επί ποσοστού 45% της ατομικής του επιχείρησης εφημερίδας «Ελευθερία», από οποιαδήποτε στοιχεία και αν αποτελούνταν αυτή, ακίνητα και κινητά, ενώ επί του λοιπού 55% συστήθηκε από τον πατέρα του καταπίστευμα υπέρ αυτού, μετά τον θάνατο της μητέρας του Δανάης Δημητρακοπούλου, την οποία κατέστησε βεβαρημένο κληρονόμο επί του συσταθέντος καταπιστεύματος, παρέχοντάς της το δικαίωμα όσο ζει να ασκεί τις προβλεπόμενες εκ του νόμου και περιορισμένης εξουσίας πράξεις τακτικής διαχείρισης επ' αυτού. Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Δημητρακόπουλου, όλες οι αναφερόμενες πράξεις της μητέρας του χρήζουν διερεύνησης για το αν η Δανάη Δημητρακοπούλου είχε δικαιοπρακτική ικανότητα και αν εκφράζεται η βούληση του πατέρα του, Παναγιώτη Δημητρακόπουλου, όπως αυτή αναφέρεται στη διαθήκη του.

dimitrakopouloi-3
Ο εκδότης της «Ελευθερίας» Παναγιώτης Δημητρακόπουλος και ο διευθυντής της εφημερίδας και γιος του Γιώργος Δημητρακόπουλος κρατούν στο πιεστήριο το 1992 το επετειακό φύλλο για τα 70 χρόνια της εκδοσης


Η ιστορία

Αξίζει όμως να ανατρέξει κανείς στο παρελθόν προκειμένου να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή ιστορία της αιωνόβιας εφημερίδας «Ελευθερία» και της οικογένειας Δημητρακόπουλου.

Το 1922 ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος ιδρύει την εφημερίδα «Ελευθερία». Το 1945 ο γιος του Παναγιώτης αναλαμβάνει τα ηνία της εφημερίδας. Στα χρόνια του η «Ελευθερία» των 500 φύλλων θα ξεπεράσει τα 22.000 φύλλα.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940 ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος γνωρίζει την Αθηναία Δανάη Παπαδημητρίου. Ο έρωτάς τους είναι σφοδρός, ο γάμος μονόδρομος, η συμβίωση πολλές φορές αδιέξοδη. Η Δανάη θέλει να συνεχίσει να ζει ανά διαστήματα στο σπίτι όπου μεγάλωσε, μια υπέροχη μονοκατοικία με κήπο στο Παλαιό Ψυχικό. Το 1952 έρχεται στον κόσμο ο μοναχογιός τους Γιώργος. Τελειώνει το Δημοτικό στη Λάρισα, περνά με τη μητέρα του ατέλειωτες ώρες στο Παλαιό Ψυχικό, μπαίνει οικότροφος στο Κολλέγιο Αθηνών, σπουδάζει Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική. Οταν επιστρέφει στη Λάρισα ξεκινά να εργάζεται στην εφημερίδα αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της «Ελευθερίας», την οποία, σύμφωνα με τη βούληση του πατέρα του, θα οδηγούσε στο μέλλον...

Οι απόψεις της Δανάης - Ισαβέλλας Δημητρακοπούλου και των Κωνσταντίνου Ευθυμίου – Γεωργίου Μιχαλόπουλου

Αναφορικά προς το δημοσίευμα με τίτλο «Πληρεξούσιο για να της κάνουν και τη διαθήκη», μας επιδόθηκαν δύο εξώδικες διαμαρτυρίες των κ.κ. Δανάης - Ισαβέλλας Δημητρακοπούλου και Κωνσταντίνου Ευθυμίου – Γεωργίου Μιχαλόπουλου. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα καθίσταται σαφές σε κάθε αναγνώστη ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δημοσιεύει τις θέσεις του κ. Γεωργίου Δημητρακόπουλου, χωρίς να τοποθετηθεί ο συντάκτης δημοσιογράφος επί της αντικειμενικής αλήθειας ή μη του περιεχομένου των δηλωθέντων και δίχως να υφίσταται πρόθεση αμφισβήτησης της ηθικής και κοινωνικής αξίας των αναφερομένων προσώπων ή με ονειδισμό, καταφρόνηση ή περιφρόνηση αυτών. Είναι, δηλαδή, προφανές ότι σε κανέναν ισχυρισμό, αληθή ή ψευδή, δεν προβαίνει ο ίδιος ο συντάκτης δημοσιογράφος, αλλά, αντίθετα, στο δημοσίευμα μεταφέρονται αυτούσιες οι απόψεις του κ. Γεωργίου Δημητρακόπουλου, χωρίς καν να σχολιασθούν. 
Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επιτελεί το καθήκον ενημέρωσης της κοινής γνώμης, με προσήλωση στην ελευθεροτυπία και την δημοσιογραφική δεοντολογία και αποκλειστικό σκοπό την μετάδοση πληροφοριών, χωρίς καμία πρόθεση προσβολής της τιμής και της υπόληψης φυσικών προσώπων. Για τον λόγο, ακριβώς, αυτόν, κατωτέρω δημοσιεύουμε τις απόψεις της κ. Δανάης - Ισαβέλλας Δημητρακοπούλου και των κ.κ. Κωνσταντίνου Ευθυμίου και Γεωργίου Μιχαλόπουλου επί των ισχυρισμών του κ. Γεωργίου Δημητρακόπουλου, που περιλαμβάνονται – αυτούσιοι και ασχολίαστοι στο δημοσίευμα.

1. Η Δανάη – Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου, Προέδρος της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ελευθερία Λάρισας Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία εκδίδει την ημερήσιας κυκλοφορίας εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» εγγονή της Δανάης Δημητρακοπούλου και κόρη του Γεωργίου Δημητρακοπούλου αναφέρει ότι α) είναι ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός του πατέρα της ότι εκείνη παρεμπόδισε καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την επικοινωνία του με τη μητέρα του Δανάη Δημητρακοπούλου, μέσω της απαγόρευσης στον τελευταίο να την προσεγγίζει και ότι, αν και ο πατέρας της: «ζήτησε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί) να του επιτραπεί το δικαίωμα επικοινωνίας με τη Δανάη Δημητρακοπούλου και μάλιστα ζήτησε και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, πλην όμως το Δικαστήριο απέρριψε τούτο το αίτημά του, προφανώς σταθμίζοντας τις από ετών κάκιστες μεταξύ τους σχέσεις, ενόψει και της αντιδικίας τους, που έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η ανυπαορξία οποιοσδήποτε επαφής μεταξύ τους εδώ και 15 περίπου χρόνια, αλλά και την αναστάτωση που θα της προκαλούσε η επικοινωνία μαζί του, ενόψει της ψυχικής της κατάστασης».
β) Είναι ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός του πατέρα της ότι «το πληρεξούσιο συντάχθηκε με σκοπό την εκμετάλλευση των πνευματικών λειτουργιών της Δανάης Δημητρακοπούλου, καθώς το πληρεξούσιο συντάχθηκε κατά το έτος 2014, ήτοι έτος που η Δανάη Δημητρακοπούλου έχαιρε άκρας υγείας και η βούλησή της ήταν να συνταχθεί το ειδικό αυτό πληρεξούσιο με το περιεχόμενό του ως έχει».
γ) Είναι ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός του πατέρα της ότι «δυνάμει του πληρεξουσίου μεταβίβασαν οι Κωνσταντίνος Ευθυμίου και Γεώργιος Μιχαλόπουλος το 75% των μετοχών της εφημερίδας σε τρίτο πρόσωπο. Τούτο δε διότι, το 75% των μετοχών μεταβιβάστηκε στη Δανάη - Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου, την εγγονή της Δανάης Δημητρακοπούλου και κόρη του Γεώργιου Δημητρακοπούλου, δυνάμει ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ, μεταξύ αυτής και της γιαγιάς της Δανάης Δημητρακοπούλου, χωρίς τη χρήση του πληρεξουσίου. Επομένως, το επίμαχο ειδικό πληρεξούσιο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε».
δ) Τέλος, η Δανάη – Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου αποκρούει ως ανυπόστατο τον ισχυρισμό του πατέρα της, ότι «η Δανάη - Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου έχει προβεί σε πλαστογραφίες και δη κακουργηματικού βαθμού, διότι τούτο είναι ψευδές και μέχρι και σήμερα, ουδέποτε έχει κληθεί ως ύποπτη για την τέλεση του αδικήματος της κακουργηματικής πλαστογραφίας».

2. Ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου, δικηγόρος Λάρισας, νομικός σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ελευθερία Λάρισας Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία εκδίδει την ημερήσιας κυκλοφορίας εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αναφέρει, επίσης, ότι: α) δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και θίγει την προσωπικότητα του ο ισχυρισμός του Γεωργίου Δημητρακόπουλου ότι παρεμπόδισε καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την επικοινωνία του Γεωργίου Δημητρακόπουλου με τη μητέρα του Δανάη Δημητρακοπούλου, μέσω της απαγόρευσης στον τελευταίο να την προσεγγίζει,
β) «ως εξουσιοδοτούμενος της Δανάης Δημητρακοπούλου, με το από 7-2-2014 ειδικό πληρεξούσιο που συνέταξε η συμβολαιογράφος Λάρισας Στυλιανή - Νούλα Παπαχατζή, ουδέποτε εκμεταλλεύτηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη Δανάη Δημητρακοπούλου, για ικανοποίηση ίδιων συμφερόντων, διότι εκείνη, κατά το έτος 2014, έτος υπογραφής του συμφωνητικού, τελούσε υπό πλήρη διαύγεια των πνευματικών και διανοητικών της λειτουργιών, ενώ στο πληρεξούσιο αυτό αναφέρονται τα εξής αυτολεξεί «..να εκχωρούν και μεταβιβάζουν είτε λόγω πωλήσεως, είτε λόγω δωρεάς εν ζωή κατά πλήρη κυριότητα, ή κατά ψιλή κυριότητα με παρακράτηση της επικαρπίας εφ’ όρου ζωής της εντολέως ή με δωρεά αιτία θανάτου ή με οποιονδήποτε εν γένει νόμιμο τρόπο και λόγο τις ανήκουσες στην εντολέα μετοχές...» και μόνον «προς τη Δανάη Δημητρακοπούλου του Γεωργίου και της Maria Amelia (Μαρία Αμέλια) Diz Pino (Ντιζ Πινο)». Επομένως, το τρίτο πρόσωπο για το οποίο χάριν εντυπώσεων έγινε λόγος (σ.σ. από τον Γεώργιο Δημητρακόπουλο), ήταν η κόρη του Γεωργίου Δημητρακόπουλου και εγγονή της Δανάης Δημητρακοπούλου. Δε συνιστά δε η εγγονή της τρίτο πρόσωπο, αλλά το πλέον κοντινό της πρόσωπο, γι’ αυτό εξάλλου διορίστηκε και δικαστική συμπαραστάτρια αυτής, με οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, παρά την αντίθετη αίτηση του Γεωργίου Δημητρακόπουλου. Το δε ειδικό αυτό πληρεξούσιο, δεν έχει επικαιροποιηθεί, το έτος 2020, αλλά εξεδόθη νέο αντίγραφο αυτού, από τη συμβολαιογράφο Στυλιανή - Νούλα Παπαχατζή, την 27-10-2020 (και πάντως όχι με αίτημα του Κωνσταντίνου Ευθυμίου ή για να προβεί ο τελευταίος σε προσωπική χρήση του), με τη βεβαίωση επί του σώματος αυτού ότι, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του νέου ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ, το πληρεξούσιο δεν είχε ανακληθεί».
γ) Είναι ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός του Γεωργίου Δημητρακόπουλου ότι «ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμών ή τραπεζικών θυρίδων ή μεταβίβασε χαριστικά το 75% των μετοχών της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» σε τρίτο πρόσωπο, διότι η αλήθεια είναι ότι οι μετοχές μεταβιβάστηκαν στη Δανάη - Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου, εγγονή της Δανάης Δημητρακοπούλου, μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, χωρίς τη χρήση του πληρεξουσίου, ενώ τραπεζικοί λογαριασμοί ή θυρίδες δεν ανοίχθηκαν ουδέποτε δυνάμει πληρεξουσίου αλλά και χωρίς αυτό από τον Κωνσταντίνο Ευθυμίου. Τέλος, τονίζεται ότι προσωπικά ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΑΧΟΥ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ και για οποιονδήποτε λόγο. Επομένως, σε ό,τι αφορά τον Κωνσταντίνο Ευθυμίου, ουδεμία παράνομη ή ανήθικη πράξη έχει τελεστεί σε βάρος της Δανάης Δημητρακοπούλου».

3. Ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος, αντιπροέδρος και διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ελευθερία Λάρισας Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία εκδίδει την ημερήσιας κυκλοφορίας εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», αναφέρει ότι τα αναφερόμενα σε εκείνον σημεία της αναφοράς του Γεωργίου Δημητρακόπουλου είναι αναληθή και συκοφαντικά, πλήποντας έτσι την προσωπική, ηθική και επαγγελματική έκφανση της προσωπικότητας του, καθώς:
α) Ουδέποτε παρακώλυσε καθ' οιονδήποτε τρόπο, την επικοινωνία του Γεωργίου Δημητρακόπουλου με τη μητέρα του Δανάη Δημητρακοπούλου, απαγορεύοντας στον τελευταίο να την προσεγγίζει.
β) «Με το από 7-2-2014 ειδικό πληρεξούσιο που συνέταξε η συμβολαιογράφος Λάρισας Στυλιανή - Νούλα Παπαχατζή, ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος δεν εκμεταλλεύτηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη Δανάη Δημητρακοπούλου, με σκοπό την ικανοποίηση προσωπικών του συμφερόντων, διότι εκείνη, κατά το έτος 2014, έτος υπογραφής του συμφωνητικού, τελούσε υπό πλήρη διαύγεια των πνευματικών και διανοητικών της λειτουργιών. Επίσης, στο πληρεξούσιο αυτό αναφέρονται τα εξής αυτολεξεί «..να εκχωρούν και μεταβιβάζουν είτε λόγω πωλήσεως, είτε λόγω δωρεάς εν ζωή κατά πλήρη κυριότητα, ή κατά ψιλή κυριότητα με παρακράτηση της επικαρπίας εφόρου ζωής της εντολέως ή με δωρεά αιτία θανάτου ή με οποιονδήποτε εν γένει νόμιμο τρόπο και λόγο τις ανήκουσες στην εντολέα μετοχές...» και μόνον «προς τη Δανάη Δημητρακοπούλου του Γεωργίου και της Maria Amelia (Μαρία Αμέλια) Diz Pino (Ντιζ Πινο)». Επομένως, το τρίτο πρόσωπο για το οποίο χάριν εντυπώσεων έγινε λόγος, ήταν η κόρη του Γεωργίου Δημητρακόπουλου και εγγονή της Δανάης Δημητρακοπούλου. Δε συνιστά δε η εγγονή της τρίτο πρόσωπο, αλλά το πλέον κοντινό της πρόσωπο, γι’ αυτό εξάλλου διορίστηκε και δικαστική συμπαραστάτρια αυτής, με οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, παρά την αντίθετη αίτηση του Γεωργίου Δημητρακόπουλου. Το δε ειδικό αυτό πληρεξούσιο, δεν έχει επικαιροποιηθεί, το έτος 2020, αλλά εξεδόθη νέο αντίγραφο αυτού, από τη συμβολαιογράφο Στυλιανή - Νούλα Παπαχατζή, την 27-10-2020, με τη βεβαίωση επί του σώματος αυτού ότι, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του νέου ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ, το πληρεξούσιο δεν είχε ανακληθεί».
γ) Δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός του Γεωργίου Δημητρακόπουλου ότι: «καθ’ υπόδειξη του Γεωργίου Μιχαλόπουλου, πριν 5 με 6 χρόνια ο ψυχίατρος Αλέξης Θωμάς επισκέφθηκε τη Δανάη Δημητρακοπούλου, στο σπίτι της «σε σκηνικό που θύμιζε Κολομβία, με μπράβους» και ότι πραγματοποίησε εξέταση για την πνευματική της κατάσταση ενώ ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος και οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, ήταν δίπλα στην κουζίνα, με ανοιχτή πόρτα. Τούτο διότι, αφενός ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος δε διέθετε ούτε διαθέτει άνδρες προσωπικής ασφάλειας και αφετέρου πριν 5 με 6 χρόνια, η Δανάη Δημητρακοπούλου, έχαιρε άκρας υγείας, δεν τελούσε σε έκπτωση των πνευματικών και διανοητικών της λειτουργιών και ως εκ τούτου καταδεικνύεται ότι τα ως άνω ουδέποτε έλαβαν χώρα».
δ) Είναι ψευδής ο ισχυρισμός του Γεωργίου Δημητρακόπουλου ότι: «ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος μεταβίβασε χαριστικά το 75% των μετοχών της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» σε τρίτο πρόσωπο, διότι η αλήθεια είναι ότι οι μετοχές μεταβιβάστηκαν στη Δανάη - Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου, εγγονή της Δανάης Δημητρακοπούλου, μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, χωρίς τη χρήση του πληρεξουσίου Επομένως, σε σχέση με τον Γεώργιο Μιχαλόπουλο, ουδεμία παράνομη ή ανήθικη πράξη έχει τελεστεί σε βάρος της Δανάης Δημητρακοπούλου».



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 1.176 τα νέα κρούσματα - 406 οι διασωληνωμένοι, 30 θάνατοι 

Καινούργιου κατά Κούγια για το «επαγγελματίας κυρία» της Μυκόνου: «Ποιος νομίζει ότι είναι;» - Τι απαντά ο ποινικολόγος

Η κυρία Ελ Τσάπο και το χρυσό μυστικό των 14 δισ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης