LIVE

Κορωνοϊός

Αυτοπροσώπως αύριο o Λιγνάδης για να ζητήσει νέα προθεσμία

Λιγναδης_χειροπαιδες

Προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή

Νέα προθεσμία για την Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή αναμένεται να ζητήσει αύριο από την 19η τακτική ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον της ανακρίτριας.

Να αποδομήσει το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί σε βάρος του και τις μηνύσεις που τον καταγγέλλουν για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες και για έλλειμμα στην αξιοπιστία των μαρτύρων που έχουν καταθέσει εναντίον του, φαίνεται πως θα επιχειρήσει ο πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, κατά την απολογία του στην ανακρίτρια για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Για την συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου, προϊδέασε χθες με δηλώσεις του ο νέος συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση του σκηνοθέτη – ηθοποιού. Αντίθετα, από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου ανακοίνωσε χθες ότι αποχωρεί ο δικηγόρος Νίκος Γεωργουλέας. Η παραίτηση αυτή ήλθε λίγο μετά την ανακοίνωση ότι ο κ. Κούγιας θα υπερασπιστεί και εκείνος τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Εν τω μεταξύ, ο κατηγορούμενος πρώην διευθυντής του καλλιτεχνικού θεάτρου συνεχίζει να διαβάζει τη δικογραφία στο κελί του στη ΓΑΔΑ κρατώντας σημειώσεις. Κατά πληροφορίες φέρεται αποφασισμένος να αρνηθεί κάθε εμπλοκή του σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, όπως αυτά καταγράφονται στη δικογραφία. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να αναγνώρισε σε φωτογραφίες τα πρόσωπα όσων των καταγγέλλουν, χωρίς όμως να αποδέχεται και όσα του καταμαρτυρούν.

Πάντως τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία και κυρίως οι μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του είναι «καταπέλτης». Δεν είναι τυχαίο ότι στο ένταλμα ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης αναφέρεται ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μαρτυρία γυναίκας που βρίσκονταν στο περιβάλλον του σκηνοθέτη επί σειρά ετών. Η εν λόγω μάρτυρας φέρεται να καταθέτει πως η ίδια έβλεπε νεαρά αγόρια και κορίτσια να πηγαινοέρχονται στο σπίτι του σκηνοθέτη. «Το 2016 του είπα "Θα πάω στην Αστυνομία και θα σε δώσω". Μου απάντησε "Αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα"», φέρεται να λέει στην κατάθεσή της η 40χρονη μάρτυρας. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιγνάδης αμφισβητεί την αξιοπιστία της συγκεκριμένης γυναίκας, όπως ανέφερε χθες ο κ. Κούγιας. Ακόμη, ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης φέρεται να αμφισβητεί και την αξιοπιστία του μηνυτή Βασίλη Κυπαρισσόπουλου, λέγοντας ότι εκείνος τον αναζητούσε!

Στο πλαίσιο, δε, της εν εξελίξει ανάκρισης για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη η ανακρίτρια θα επιχειρήσει να έχει επικοινωνία, με την βοήθεια τεχνικών μέσων, με τον 25χρονο που διαμένει στην Σουηδία και έχει μηνύσει τον σκηνοθέτη για βιασμό, όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών. Ταυτόχρονα, από την εισαγγελία αρχίζει μια νέα έρευνα με επίκεντρο τον Δημήτρη Λιγνάδη με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του σκηνοθέτη. Η εισαγγελία διέταξε έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των σχετικών ρεπορτάζ.

Μία εκ των δομών που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι και η Praksis η οποία χθες έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τύπο που αναφέρονται σε οργανώσεις θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής: Κατά τη διάρκεια υλοποίησης προγραμμάτων της PRAKSIS, έχουμε ως πρωταρχικό στόχο την ομαλή ένταξη όλων των ευάλωτων ομάδων στην Ελληνική κοινωνία. Για τον σκοπό αυτό, τα μέλη των εν λόγω ομάδων, συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες, μία εκ των οποίων ήταν και η συμμετοχή παιδιών στα εργαστήρια δημιουργικού θεατρικού παιχνιδιού με την υποστήριξη του εργαστηρίου του Εθνικού Θεάτρου.

Η PRAKSIS, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της, συνεργάστηκε με το Εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2015-2017, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και τις οικογένειές τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Κοινωνική Κατοικία”, αλλά και στα παιδιά που φιλοξενούνταν στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων να παρακολουθήσουν δωρεάν παραστάσεις και να συμμετέχουν στα εργαστήρια δημιουργικού θεατρικού παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Σε όλες τις δραστηριότητες αυτές, όπως και σε κάθε άλλη εκπαιδευτική, ψυχαγωγική ή και αθλητική δραστηριότητα που συμμετέχουν παιδιά ή και μέλη άλλων ευάλωτων ομάδων υπάρχει πάντα συνοδεία και εποπτεία από την οργάνωση με σκοπό την προστασία τους από οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ολοκληρώνεται η έρευνα για ηθοποιό

Σχετικά με την υπόθεση του γνωστού ηθοποιού, ο οποίος φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον του Δημήτρη Λιγνάδη, πληροφορίες αναφέρουν πως η προανάκριση που διενεργείται με εντολή εισαγγελέα ολοκληρώνεται και δεν αποκλείεται η σχετική δικογραφία να διαβιβαστεί ίσως και σήμερα στην εισαγγελία. Μάλιστα, ο καταγγελλόμενος ηθοποιός φέρεται να έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση από τις αστυνομικές αρχές που διενεργούν την προανάκριση.

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, η Δικαιοσύνη σε αυτή την περίπτωση θα κινηθεί γρήγορα προκειμένου να προλάβει προθεσμίες καθώς το αδίκημα του βιασμού για το οποίο καταγγέλλεται ο ηθοποιός φέρεται να παραγράφεται σε λίγους μήνες

Υπενθυμίζεται ότι την μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού έχει καταθέσει ο 38χρονος Δημήτρης Άνθης, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστην. Στον καταγγελλόμενο για το αδίκημα του βιασμού ηθοποιό άλλωστε έχει αναφερθεί και ο Νίκος Σ. κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής συνέντευξής που είχε παραχωρήσει στην ιστοσελίδα «2020mag.gr» όπου και είχε αποκαλύψει τη δίκη του βάναυση σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο σήμερα σκηνοθέτη.

Όπως είχε αναφέρει ο Νίκος Σ., ο ηθοποιός βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και έδειχνε «σαν να εκτελούσε εντολές του» ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις του, ήταν δηλαδή και εκείνος θύμα του σκηνοθέτη. Μόνο που ο 38χρονος Δ. Άνθης αναγνώρισε στο πρόσωπο του άνδρα αυτού τον δικό του θύτη. Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο κ. Άνθης, ο άνθρωπος αυτός που βρίσκονταν μαζί με το Νίκο Σ. στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη τον κακοποίησε σεξουαλικά και γλύτωσε από εκείνον μόνον όταν χτύπησε το τηλέφωνο του και ο ίδιος βρήκε μια ευκαιρία να ξεφύγει. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σ. κατέθεσε χθες καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για την υπόθεσή του και ο φάκελός του αναμένεται να διαβιβαστεί μαζί με εκατοντάδες άλλους στην ανακρίτρια, την Τετάρτη όταν και θα καταθέσει ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεξουαλικές κακοποιήσεις: Έρχεται η ώρα του «βοηθού» του Λιγνάδη να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΜΚΟ Praksis συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο

Κατά 58% αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι τον Φεβρουάριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης