LIVE

Κορωνοϊός

24/7 delivery κόκας στην υψηλή κοινωνία: Πώς δούλευε το κύκλωμα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
drugsnetwork

Πώς η καραντίνα έγινε  χρυσωρυχείο για την παρέα των Αλβανών - Ποια ήταν τα 800 «φραγκάτα ρουθούνια» του πελατολογίου στα ακριβά προάστια και πώς παράγγελναν «μπίρα» και «μαντάμ» - Delivery από  τηλεοπτικά στούντιο μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία της παραλιακής και πικάντικες ιστορίες για «διαμάντια», «δηλητήρια» και σεξουαλική ανεπάρκεια

Ηταν αρχές του χρόνου όταν ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας. Ο Λέντι, ο Ζίκο, ο Εντι και η Ρομίνα, μια παρέα παραβατικών Αλβανών που πούλαγαν ναρκωτικά για να βγάλουν... μεροκάματο, αναβαθμίζουν τη δράση τους και αποφασίζουν να απλωθούν στην καλή κοινωνία της Αθήνας. Στήνουν ένα «μαγαζί» αποκλειστικά delivery κοκαΐνης για πελάτες που δεν τους ενδιαφέρουν οι τιμές. Απευθύνονται δηλαδή σε «φραγκάτα ρουθούνια» που θέλουν τη «λευκή κυρία» σπίτι τους, σε διάφορες ποιότητες, και δεν τους απασχολεί αν θα δώσουν παραπάνω 20 ή 30 ευρώ το γραμμάριο για να «φτιαχτούν». Ετσι, στήνουν την μπίζνα και η πρώτη καραντίνα απογειώνει τις δουλειές τους. «Τα παιδιά 24h - Non Stop», όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνταν στα SMS που έστελναν στους πελάτες, βγάζουν σιγά-σιγά off όλους τους προμηθευτές κοκαΐνης της υψηλής κοινωνίας και αποκτούν μια ατζέντα που τον Δεκέμβριο του 2020 περιλαμβάνει περίπου 800 ηχηρά ονόματα.

Μέσα από τη φυσική παρακολούθηση αλλά και τις τηλεφωνικές υποκλοπές, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συντάσσουν δύο λίστες. Η μία αφορά τα τηλέφωνα και τους πιθανούς χρήστες τους και η άλλη περιστατικά για να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί την υψηλή πελατεία. Οπως, για παράδειγμα, το σκηνικό που έγινε δέκα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ της 22ας Ιουνίου και περιγράφεται από τους αστυνομικούς στο διαβιβαστικό της υπόθεσης. Μια καλή πελάτισσα από την Κηφισιά τηλεφωνεί στα «παιδιά non stop» για να παραγγείλει: «Του ζητάει “δύο κλειδιά” (δηλαδή 2 γραμμάρια κοκαΐνη) και του λέει να της τα πάει στο τηλεοπτικό στούντιο που βρίσκεται... (σ.σ.: αναφέρει το όνομα και τη διεύθυνση). Του ζητάει επίσης εμμέσως να την ενημερώσει για την ποιότητα καθώς, όπως του λέει, είναι εκεί κάποιος σκηνοθέτης αλλά και άλλοι, υπονοώντας άτομα από τον επιφανή κόσμο, πράγμα που μπορεί να αυξήσει την πελατεία τους. Στο τέλος της συνομιλίας καταλαβαίνει και η ίδια η χρήστης της τηλεφωνικής σύνδεσης ποιος έχει βάρδια και του λέει χαρακτηριστικά: “Είσαι εσύ που συμπαθώ”».

Σε μια άλλη περίπτωση, λίγο μετά τα μεσάνυxτα της 21ης Ιουνίου, τα «παιδιά του 24ώρου» δέχονται το τηλεφώνημα, αν και δεν προέρχεται από Viber ή Signal, όταν καταλαβαίνουν ποια πελάτισσα είναι στην άλλη άκρη της γραμμής. Oπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αφού πρώτα του δικαιολογείται ότι τον καλεί από το τηλέφωνο γιατί δεν υπάρχει Internet, του ζητάει να της πάει τέσσερα κομμάτια στο... (σ.σ.: αναφέρει πασίγνωστο club σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της παραλιακής) με το delivery boy του κυκλώματος. Oταν του λέει την ποσότητα, αυτός προσπαθεί να τη σταματήσει λέγοντάς της “θα τα πούμε από κοντά”. Η πελάτισσα του λέει μάλιστα να γκουγκλάρει το ξενοδοχείο για να βρει το club».
φ2
Μέχρι στιγμής η Δίωξη Ναρκωτικών έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει 235 επαφές, μεταξύ των οποίων τραγουδιστές, δημοσιογράφοι της σόουμπιζ, διαφημιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, «Μυκονιάτες» και άλλοι που προμηθεύονταν με delivery την κοκαΐνη

Τα ερωτικά καθήκοντα

Oπως προκύπτει από τη δικογραφία αλλά και τις αναλύσεις των αστυνομικών, η πρώτη καραντίνα της άνοιξης βοήθησε στο να διαδοθεί από στόμα σε στόμα «η καλή δουλειά» της «ομάδας non stop», όμως το καλοκαίρι πραγματικά απογειώθηκε η δράση της. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, αν και γνωρίζουν από το 2016 τις δουλειές του 33χρονου Λέντι, του αρχηγού δηλαδή της ομάδας, στα τέλη του περασμένου Μαΐου εντοπίζουν τη νέα του οργάνωση και αρχίζουν να τους παρακολουθούν.

Διαπιστώνουν ότι το στρατηγείο βρίσκεται στην Καλλιθέα, υπάρχουν τηλεφωνητές ανά βάρδια και τρία αυτοκίνητα με ειδικές ηλεκτρονικές κρύπτες που κάνουν το delivery της κόκας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία: «Η διακίνηση της κοκαΐνης ελάμβανε χώρα κατόπιν προκαθορισμένων ραντεβού. Υπήρχαν και κλήσεις στις οποίες υποχρέωναν τους πελάτες να κατεβάσουν Viber ή Signal, στις δε τηλεφωνικές τους συνομιλίες ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί, επιπλήττουν πολλές φορές τους πελάτες όταν αναφέρουν κάτι το οποίο μπορεί να προδώσει τη δραστηριότητά τους λέγοντάς τους να ζητούν μόνο συνάντηση αποστέλλοντας τη διεύθυνση που θέλουν να γίνει η παράδοση. Χρησιμοποιούν κωδικές λέξεις όπως “μπίρα” ,“κρασί”, “πίτσα”, “κλειδί”, “ποτό”, “μαντάμ”, “πίτα γύρο”, “έτοιμο”, “διαμαντάκι” κ.ά.».

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι οι πελάτες είναι στην πλειονότητά τους από συγκεκριμένες περιοχές: Εκάλη, Κηφισιά, Ψυχικό, Κολωνάκι, Γλυφάδα, Βούλα. Τα ονόματα που παραγγέλνουν delivery τις «λευκές γραμμές» τους για να «φτιαχτούν», ηχηρά. Τραγουδιστές, δημοσιογράφοι της σόουμπιζ, διαφημιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, «Μυκονιάτες», αθλητές, δικηγόροι, επιχειρηματίες. Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν 235 επαφές, ενώ περιμένουν και άλλες περίπου 500 μετά την ολοκλήρωση της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, που γίνεται με αργούς ρυθμούς λόγω COVID-19, για να «δέσουν» και το υπόλοιπο πελατολόγιο.

Οι δουλειές πάνε από το καλό στο καλύτερο. Οσο μπαίνουμε πιο βαθιά στο καλοκαίρι, τα «παιδιά non stop» δουλεύουν στο κόκκινο. Εως και 15 ώρες στη βάρδια και η κόπωση είναι μεγάλη. Ακόμη και η Ρομίνα, δεξί χέρι και σύντροφος του μεγάλου αφεντικού, παραπονιέται για τον φόρτο εργασίας. Οπως αναφέρεται σε καταγεγραμμένη συνομιλία στο διαβιβαστικό της υπόθεσης: «Την 00:24 ώρα της 18.9.20, ο Λέντι συνομιλεί με τη σύζυγό του η οποία του κάνει παράπονα ότι δουλεύει 15 ώρες την ημέρα και μετά δεν έχει όρεξη να εκτελέσει τα συζυγικά του καθήκοντα. Ο αρχηγός τότε την προετοιμάζει και της λέει χαρακτηριστικά: “Τώρα που θα πάρουμε εκείνον τον εργαζόμενο θα δεις πόσο δυνατός είναι ο άντρας σου στο κρεβάτι”, δείχνοντας έτσι ότι ήδη προετοιμάζει την πρόσληψη νέου προσώπου».

Τα λεφτά είναι πολλά. Το μαύρο ναρκω-χρήμα ρέει άφθονο. Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο ένα μέρος από τα λεφτά να βγαίνει στην Αλβανία για να ξεπλυθεί. Το big boss αποκτά εξοχικό στο Αλεποχώρι, όπου περνά πολλές ώρες καταστρώνοντας νέα παράνομα projects.

«Είχαν ονομάσει την οργάνωσή τους “24h-non-stop” διαφημίζοντας με το όνομα αυτό στο πελατολόγιό τους, κάθε φορά που υπήρχε λόγος ενημέρωσης. Ή για λόγους marketing τυχόν νέας ποιότητας ναρκωτικών που προμηθεύονταν. Επίσης ήταν ακάθεκτοι στο θέμα της τιμής και του τρόπου πληρωμής, μη διαπραγματευόμενοι αγορές επί πιστώσει», αναφέρεται στη δικογραφία.
φ3
Οι αστυνομικοί εντόπισαν κοκαΐνη σε ειδικές ηλεκτρονικές κρύπτες στις πόρτες τριών αυτοκινήτων της σπείρας

«Διαμάντια» και «δηλητήριο»

Στις 16 Αυγούστου συμβαίνει ένα τυχαίο περιστατικό που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη γιγαντιαία επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Τότε ένα delivery boy συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. «Συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στην Παλλήνη, στη θέα των οποίων προέβη στην κατάποση μιας νάυλον συσκευασίας με δύο γραμμάρια κοκαΐνης. Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο Toyota Augo της οργάνωσης ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και έκτοτε για 15 ημέρες σταματούν τη δραστηριότητά τους προκειμένου να διαπιστώσουν ότι δεν αποκαλύφθηκε η δράση τους», αναφέρει το διαβιβαστικό.

Τα SMS για την ενημέρωση των πελατών είναι βασικό εργαλείο της δουλειάς τους. Ετσι, για παράδειγμα, μετά το προσωρινό λουκέτο, όταν άνοιξαν και πάλι οι δουλειές, έστειλαν στην πελατεία SMS: «Την 17:52 ώρα της 1.9.20 αποστέλλουν το ίδιο γραπτό μήνυμα σε πελάτες τους οποίους ενημερώνουν για την επιστροφή τους με το νέο τηλέφωνο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μετά από μια διακοπή τα “παιδιά 24h” επανήλθαν με την καλύτερη ποιότητα».

Oμως δεν ήταν μόνο το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς συχνά πυκνά έστελναν ενημερωτικά SMS σε όλη την πελατεία: «Ενημερώνουν τους πελάτες τους προφανώς για την προμήθεια με νέα ποιότητα κοκαΐνης γράφοντας χαρακτηριστικά “Αδερφέ, έχω στα χέρια μου ένα διαμάντι στην κυριολεξία, όποτε θες πάρε με”, ενώ φαίνεται από αρκετές κλήσεις στη συνέχεια το νέο αυτό διαμάντι, όπως το αποκαλούν, κοστίζει 10 ευρώ περισσότερο από την προηγούμενη ποιότητα, και συγκεκριμένα 90 ευρώ». Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης: «Δρώντας ως τμήμα marketing νόμιμης επιχείρησης στέλνουν σε δεκάδες τηλεφωνικούς αριθμούς προφανώς σταθερών πελατών τους μήνυμα που αναφέρει ότι “τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει, επιτέλους ήρθε αυτό που περιμένουμε ιδανικά για σούπα, αλήθειες λέμε και καλό φθινόπωρο από την ομάδα των 24h-non-stop”, αναφερόμενοι προφανώς σε νέα ποσότητα κοκαΐνης που είναι ιδανική για καπνιστή χρήση».

Στις εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψαν οι αστυνομικοί υπάρχουν και κάποιες που αγγίζουν τα όρια του σουρεαλισμού, όπως όταν μια κυρία από την Κηφισιά μιλάει το καλοκαίρι με τον αρχηγό της οργάνωσης για να παραγγείλει κοκαΐνη: «Του ζητάει αν μπορεί να της πάει δύο γραμμάρια στου Σχοινιά, με τον Λέντι να διαπραγματεύεται και να της λέει ότι θα πάει από εκεί αν πάρει τρία γραμμάρια για 250 ευρώ. Στη συγκεκριμένη συνομιλία η πελάτισσα από την Κηφισιά τού λέει ότι δεν θέλει να είναι ίδια αυτά που θα της δώσει. Θέλει τα δικά της να είναι “πολύ καλά” και “γερά”, ενώ στον σύζυγό της θέλει να του δώσει να πιει “δηλητήριο”, αναφερόμενη προφανώς στην ποιότητα και στη μεγαλύτερη νόθευση που θέλει να έχει η ποσότητα που προορίζεται για τον σύζυγό της. Μάλιστα ο Λέντι προτείνει να της δώσει από την ίδια ποιότητα, όμως εκείνη είναι εντελώς αρνητική».

Οι συνήγοροι δύο εκ των συλληφθέντων Γιάννης Γλύκας και Αθηνά Χαρβαλάκου δηλώνουν στο «ΘΕΜΑ»: «Πρόκειται για μία ακόμα δικογραφία συνομιλιών και όχι φυσικής επιτήρησης. Οι δύο εντολείς μας αρνούνται τις κατηγορίες, όπως τους αποδίδονται. Μάλιστα, η μία ζητεί στην όποια συμμετοχή της να αναγνωριστεί η ιδιότητα της τοξικομανίας της ως επικουρικός ισχυρισμός. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε άρνηση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα και με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στις 10 μέρες η καραντίνα από Ηνωμένο Βασίλειο - Υποχρεωτικό τεστ PCR μετά

Μέχρι το Μάρτιο στην Ελλάδα 1,265 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer - Στις 26 Δεκεμβρίου η πρώτη παρτίδα

Σημαντικά βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα μετά από 7 εβδομάδες lockdown - «Αγκάθι» οι διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (24)

stealthbomber

Αν καποιος γνωριζει στα αληθεια ΟΝΟΜΑΤΑ, ας τα φωτογραφισει, ωστε να ανεβει το σχολιο του χωρις νομικες συνεπειες...

χμμμ

"Ο Λέντι, ο Ζίκο, ο Εντι και η Ρομίνα, μια παρέα παραβατικών Αλβανών που πούλαγαν ναρκωτικά για να βγάλουν... μεροκάματο," Χαχαχαχαχα "παραβατικων αλβανων" χαχαχαχαχαχαχα

Είχαν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο Royal Blue...

Άνθρωποι με ευαισθησίες ....

Τα ονοματα των πελατών

θα τα μάθουμε??? οταν επιασαν τον Σφακιανάκη το ανακοίνωσαν αμέσως. Τώρα ησυχία. Οι πελάτες στις ακριβές περιοχές σίγουρα θα εκαναν μπιζνες με μκο στο κέντρο και θα εβριζαν τους κατοίκους ως ρατσιστές.

Πόσο δίκαιο έχεις

τώρα εδώ και μέρες δεν αναφέρθηκε κανένα από τα ονόματα των ναρκομανών πελατών που μέσα στην μαστούρα τους καθημερινα μας σερβίρουν διάφορες παπα..λογίες μέσα από τα ΜΜΕ.

Εργατικός

Ιλλυριός χαχαχαχχαχχχαχαχ

Who Wants to Be a Millionaire? : πόσα από τα 800 «φραγκάτα ρουθούνια» θα μάθουμε?

α) Κανένα...β) μερικά απρόσεκτα...γ) τα χρυσαυγίτικα... δ) όσα και από τη λίστα λαγκάρντ...

Μαιρη Κ.

Σωστος!!!!!!

Τα παπαγαλάκια του Σόρος !

"Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι οι πελάτες είναι στην πλειονότητά τους από συγκεκριμένες περιοχές: Εκάλη, Κηφισιά, Ψυχικό, Κολωνάκι, Γλυφάδα, Βούλα. Τα ονόματα που παραγγέλνουν delivery τις «λευκές γραμμές» τους για να «φτιαχτούν», ηχηρά. Τραγουδιστές, δημοσιογράφοι της σόουμπιζ, διαφημιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, «Μυκονιάτες», αθλητές, δικηγόροι, επιχειρηματίες."-------------------------------------------------Όπως αντιλαμβάνεστε είναι αυτοί που μας λένε από τη τηλεόραση τι είναι το σωστό ,μας ενημερώνουν και μας λένε πόσο καλή είναι η προοδευτική Φασιστερά . . . είναι κάποιοι απο αυτούς πού έχουν φωνή στα ΜΜΕ! ------------------------------------------------------------------------Μήπως υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι το θέμα δεν θα γίνει γαργάρα όπως και όλες τις άλλες φορές?

Τεο7

Αν θέλει η αστυνομία κάνει παπάδες αλλά βαριέται που ζει.

Σοκ!

Αλβανοί κι εμπόριο ναρκωτικών? Πρωτοφανές!

@

Το ότι δικηγόροι, δημοσιογράφοι και διάφοροι γνωστοί παίρνουν ναρκωτικά δεν σε ανησυχεί?

ass

Σε άλλες χώρες βάζουνε ονόματα και φωτό των εμπλεκομένων,εδώ μια χαρά με την πατέντα των προσωπικών δεδομένων την γλιτωνουν τα λαμόγια,τέτοια ολέθρια χώρα είμαστε και τετοια ολέθρια και γελοία δικαιοσύνη έχουμε,αν πιάνανε ένα πρεζονάκι βούκινο θα τον κάνανε,ου να χαθείτε ξεφτίλες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης