Κρίση στο ΚΙΝΑΛ: Συγκαλείται την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Κρίση στο ΚΙΝΑΛ: Συγκαλείται την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Μετά την αποχή του  Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

fofi-kinal
Ξαφνικά όλα τα φώτα έπεσαν στο Κίνημα Αλλαγής. Για άλλη μια φορά πρωταγωνιστεί στην πολιτική επικαιρότητα, όχι για τις αντιπολιτευτικές του παρεμβάσεις αλλά για τον εσωτερικό διχασμό του κόμματος.

Μπορεί, το Κίνημα Αλλαγής, να υπογραμμίζει σε κάθε τόνο ότι κατάφερε να κάνει καθοριστικές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τις πορείες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την παράσταση όμως έκλεψαν οι αντάρτες, και συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου, που διαχωρίστηκε από την κεντρική κομματική γραμμή αλλά και ο Χάρης Καστανίδης. Το βράδυ της Πέμπτης, επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία.

Αν και η Τρικούπη κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της, φαίνεται ότι δεν τίθεται τελικά θέμα διαγραφής, παρότι υπήρξαν τέτοιες εισηγήσεις προς την ηγεσία. Το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στον απόηχο των εξελίξεων, όπως σημειώνουν πηγές θα υπάρξει προς το παρον συζήτηση χωρίς να αποκλείεται τίποτα.

Δεν ήταν έκπληξη όμως, εδώ και μέρες, υπάρχουν διαφωνίες για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Παρότι η Τρικούπη προσπαθούσε να πείσει ότι έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια και διαμήνυε ότι τα στελέχη της έχουν «υποσχεθεί» να τηρήσουν την κομματική γραμμή.

Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης, η ομιλία του Χάρη Καστανίδη έβαλε τις υποψίες και την επόμενη μέρα η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου έφερε την μεγάλη αναστάτωση. Η Τρικούπη, δεν αποκάλυπτε τις επόμενες κινήσεις της και κρατούσε στάση αναμονής έως την ώρα της ψηφοφορίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Κίνημα Αλλαγής ενώ δίνεται ένας πραγματικός αγώνας να ανεβάσει δημοσκοπικά τα ποσοστά του, ανοίγει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας.

Ειδήσεις σήμερα:

Διαφοροποίηση Παπανδρέου από Γεννηματά: Να αποσυρθεί το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

ΠΟΥ: Η μετάδοση του κορωνοϊού μέσω αέρα μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια ιατρικών πράξεων

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Πορείες κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης