Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Γεννηματά για το νομοσχέδιο για τις πορείες

gennimata_tsipras_1

«Είναι ντροπή για την κυρία Γεννηματά η ψήφιση του νομοσχεδίου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας - «Θα σας πω εγώ τι είναι ντροπή κύριε Τσίπρα», να συγκυβερνάς από επιλογή με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις και να υιοθετείς και τις λογικές της και τις πρακτικές της» απάντησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Πολιτικό μπρα-ντε-φερ για την εκπροσώπηση της προοδευτικής παράταξης διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ρυθμιστικό πλαίσιο των διαδηλώσεων.

Τον διάλογο άνοιξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ όταν στην κεντρική του τοποθέτηση επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί την επί της αρχής στήριξη που παρέχει η Χαριλάου Τρικούπη στο προωθούμενο νομοσχέδιο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι «ντροπή για την κα Γεννηματά η ψήφιση του σχεδίου νόμου» και υποστήριξε ότι το κόμμα εγκαταλείπει την παράδοση της προοδευτικής παράταξης σπεύδοντας παράλληλα να επισημάνει πως «υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να την συνεχίσει».

Απαντώντας η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε ότι επέλεξε να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση και παράλληλα να καταθέσει ουσιαστικές προτάσεις που τελικά αναμόρφωσαν το σύνολο του νομοσχεδίου. Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για τα σκάνδαλα που σκάνε στην αυλή του καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να ασκήσει τον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λαμβάνοντας και πάλι τον λόγο ο κ. Τσίπρας είπε: «στην ζωή και πολιτική υπάρχουν ορισμένες κορυφαίες στιγμές για να πάρει κανείς κορυφαίες αποφάσεις. Εσείς το κάνατε αυτό στην πολιτική σας σταδιοδρομία ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ 3 φορές. Η πρώτη όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε την απλή αναλογική. Εσείς επιλέξατε παρά ότι εκπροσωπείτε ένα κόμμα που θα μπορούσε να παίξετε ρυθμιστικό ρόλο να στηρίξετε την δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Δεύτερη επιλογή σας να πάτε απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών αν και ήσασταν μόνη και διαφωνήσατε με τις απόψεις των συντρόφων σας τότε που σε συνάφεια με την παράδοση και τις απόψεις των Ευρωπαίων συντρόφων σας ήταν υπέρ της Συμφωνίας.

Πήγατε κόντρα στις ιδέες της παράταξής σας και στηρίξατε τις ιδέες της λαϊκής συντηρητικής Δεξιάς

Η τρίτη επιλογή σας είναι σήμερα που στηρίζετε το νομοσχέδιο Μητσοτάκη Χρυσοχοΐδη κόντρα στις ιδέες του προοδευτικού κόσμου. Σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αναφέρομαι στην ύφεση και στην λίστα Πέτσα – Μητσοτάκη, επιλέγετε όχι απλά να κάνετε τον συνήγορο του κ. Μητσοτάκη αλλά να μας κατηγορήσετε για παρακράτος.

Η επιλογή σας να κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν εύλογη επιλογή. Η επιλογή σας σήμερα να κάνετε πάλι αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι καταστροφική και παράλογη επιλογή. Αν θέλετε να στηρίξετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι πόρτες είναι ανοικτές. Το θέμα είναι αν θα σας θέλει ο κ. Μητσοτάκης που υφαρπάζει τα στελέχη σας. Ο καθένας και οι επιλογές του και ο καθένας άξιος των επιλογών του».

Γεννηματά: Θα σας πω εγώ τι είναι ντροπή κύριε Τσίπρα

Ανταπαντώντας η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε: «Αν είναι λοιπόν κάτι ντροπή σήμερα, είναι ντροπή να προσπαθεί κάποιος να οικειοποιηθεί την ιστορία ενός άλλου χώρου όταν μάλιστα την πολέμησε λυσσαλέα όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Και θα σας πω εγώ κ. Τσίπρα τι είναι ντροπή. Γιατί δεν έχετε το πολιτικό και το ηθικό ανάστημα να μου κουνάτε το δάχτυλο. Ντροπή λοιπόν είναι να συγκυβερνάς από επιλογή με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις και να υιοθετείς και τις λογικές της και τις πρακτικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να μη χρεοκοπήσει η χώρα σου μετά από δύο απανωτές εκλογές», τόνισε.

«Θέλετε να συνεχίσω για το τι είναι ντροπή; Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού, να ισοπεδώνεις τη μεσαία τάξη και να το παίζεις δήθεν αριστερός», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, στην απάντησή της, η κυρία Γεννηματά ανέφερε:

Δεν μπορώ παρά να ξεκινήσω με το να αποκαταστήσω την αλήθεια. Γιατί αυτό που ξέρει όλη η Ελλάδα, φαίνεται ότι κάποιοι εδώ μέσα θέλουν να το παραποιήσουν με ψέματα.

Είναι λοιπόν γνωστό ότι το Κοινωνικό Συμβόλαιο της μεταπολίτευσης που άλλαξε την Ελλάδα γράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη δημοκρατική παράταξη με την οποία ο κ. Τσίπρας όχι απλώς δεν είχε καμία σχέση αλλά την πολέμησε λυσσαλέα. Και όταν την πολεμούσε λυσσαλέα ήταν στην ίδια μεριά με τη Νέα Δημοκρατία. Μαζί το έπραξαν αυτό και αξιοποίησαν τότε μαζί το παρακράτος και το παραδικαστικό κύκλωμα που προερχόταν από την πιο βαθιά δεξιά.

Αν είναι λοιπόν κάτι ντροπή σήμερα, είναι ντροπή να προσπαθεί κάποιος να οικειοποιηθεί την ιστορία ενός άλλου χώρου όταν μάλιστα την πολέμησε λυσσαλέα όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Και θα σας πω εγώ κ. Τσίπρα τι είναι ντροπή. Γιατί δεν έχετε το πολιτικό και το ηθικό ανάστημα να μου κουνάτε το δάχτυλο. Ντροπή λοιπόν είναι να συγκυβερνάς από επιλογή με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις και να υιοθετείς και τις λογικές της και τις πρακτικές της . Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να μη χρεοκοπήσει η χώρα σου μετά από δύο απανωτές εκλογές. Γιατί η παράταξή μας έβαλε πλάτη για να μείνει όρθιος αυτός ο τόπος, για να μη ζήσει ο ελληνικός λαός την άτακτη χρεοκοπία και τις επιπτώσεις της. Και γι’ αυτό βάλαμε πλάτη και το καλοκαίρι του 2015 όταν τα θαλασσώσατε και κινδυνεύαμε να βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης.

Θέλετε να συνεχίσω για το τι είναι ντροπή; Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού, να ισοπεδώνεις τη μεσαία τάξη και να το παίζεις δήθεν αριστερός.

Είναι ντροπή να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, περιοχές Natura. Δεν τόλμησε κανένας πρωθυπουργός στα χρόνια της κρίσης να υποταχθεί με αυτόν τον τρόπο στους εταίρους και δανειστές, αυτό που εσείς κάνατε προσωπικά με τη δική σας υπογραφή.

Θέλετε να συνεχίσω τι είναι ντροπή;

Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι, να παριστάνεις το καλό παιδί επειδή θα σου χτυπήσουν την πλάτη και να κάνεις υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα. Και βέβαια, είναι ντροπή κ. Τσίπρα, να καλύπτεις τα μαγαζιά, τα παραμάγαζα, το παραδικαστικό, τους κοριούς το παρακράτος, τις παρακολουθήσεις, την ξεφτίλα. Γιατί; Γιατί τα γνωρίζατε. Και ή τα καθοδηγούσατε ή δεν είχατε τη δύναμη και το σθένος να τα αντιμετωπίσετε, να τα σταματήσετε.

Και μόνο με αυτά, έχετε βάλει ένα μεγάλο στίγμα στην Αριστερά που θα κάνει πάρα πολλά χρόνια να φύγει πάνω από αυτό το χώρο.

Και θέλετε να συνεχίσω τι είναι ντροπή;

Είναι ντροπή επί δέκα χρόνια να δίνετε συγχωροχάρτι στις ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας. Και το θυμηθήκατε τώρα. Τώρα που αισθάνεστε ότι δεν τον έχετε πια ανάγκη. Αυτή είναι η κατάσταση.

Θέλετε να συνεχίσω τι είναι ντροπή;

Είναι ντροπή σήμερα που βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, αντί να κάνετε αυτοκριτική, αντί να προχωρήσετε σε κάθαρση, αντί να μιλήσετε για όλα αυτά, να έρχεστε εδώ και να κουνάτε σε εμάς το δάχτυλο, λέγοντας μέσα σας αλλά τελικά και στον ελληνικό λαό ότι «καλύτερα να μην ήταν εδώ μέσα αυτό το Κίνημα Αλλαγής να κάνει τις αλλαγές» στο νόμο του κ. Μητσοτάκη γιατί έτσι μπορεί να έχετε κι εσείς κάποιο λόγο ύπαρξης τελικά.

Γιατί δεν σας νοιάζει στην πραγματικότητα τι θα γίνουν τα δικαιώματα των πολιτών, γιατί εδώ μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που αφορά δικαιώματα, και οι επιπτώσεις αυτού του νόμου αν περνούσε όπως ήρθε θα ήταν ορατές από αύριο. Αλλά δεν σας ενδιαφέρει η ουσία της πολιτικής. Δεν σας ενδιαφέρει αν θα έχουν δικαιώματα οι Έλληνες πολίτες να βγουν έξω να διαδηλώσουν. Δεν σας ενδιαφέρει πού θα πάει αυτός ο τόπος. Αυτό αποδείξατε όλα αυτά τα χρόνια και όσο κυβερνήσατε και με τη στάση σας στην αντιπολίτευση και πριν και τώρα.

Και λυπάμαι πραγματικά γιατί μέσα σε αυτόν το χώρο υπάρχουν άνθρωποι που είναι πραγματικά οραματιστές της Αριστεράς. Και τους τσακίσατε, τους τσακίσατε το όνειρο και το όραμα, γιατί πίστευαν ότι θα έρθουν στην εξουσία για να εφαρμόσουν αυτά που πίστευαν κι αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν. Και τελικά έζησαν τα μαγαζιά και τα παραμάγαζα. Όλα για την εξουσία και για τα οφέλη της. Η μοναδική σας αγωνία σήμερα εδώ είναι να πείσετε ότι θα επιστρέψετε με κάποιο τρόπο στην εξουσία. Για να συνεχίσετε να έχετε δύναμη και να επωφελείστε από τα οφέλη της εξουσίας έτσι όπως την αντιλαμβάνεστε εσείς.

Αλλά ο ελληνικός λαός μας βλέπει και μας κρίνει όλους. Και το μέλλον είναι εδώ. Το μέλλον είναι εδώ και είναι στη δημοκρατική παράταξη κ. Τσίπρα. Γιατί εμάς χρειάζεται ο τόπος, ισχυρούς, με εναλλακτική πρόταση, ανάχωμα στη συντήρηση που ζούμε τον τελευταίο χρόνο, αλλά και στη συντήρηση που ζήσαμε επί ημερών σας, μαζί με το λαϊκισμό.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σουβλάκια, σεξ και... μεθύσια στις φυλακές Κορυδαλλού - Ο ρόλος του Αντώνη του Άραβα 

Νάγια Ριβέρα: Αγνοείται η ηθοποιός του «Glee» - Μόνος του σε σκάφος βρέθηκε ο 4χρονος γιος της 

Ιρίνα Σάικ: Η σέξι σέλφι στον καθρέφτη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Πάνος

Επιτέλους ρε Φώφη!!Το είχες ανάγκη, όπως κι ο χώρος μας, την σημερινή σου παρουσία στη βουλή. Ήσουν εξαιρετική!!Με μεστό λόγο έκανες τον καταληψία να χάσει το χρώμα του!!

Παντελης

Μπράβο ΦΩΦΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Δεν το περίμενα

ότι θα χειροκροτούσα τη Φώφη.Σήμερα όμως το έκανα με την ψυχή μου.Μπράβο κ.Γεννηματά και συνεχίστε έτσι.

-

Πολλά μπορείς να πείς για το ΠΑΣΟΚ αλλα εθνοπροδότες και ανθέλληνες σαν τους συριζαίους δεν είναι.Τι να συγκρίνουμε;Τον Φλωρίδη και τον Μανιάτη με τον Φίλη και τον Λάμπρου;Ο σύριζα είναι μεσοτοιχία με τη μαφία και ξένους πράκτορες.

ΛΡ

Αντε ρε Φωφη , μου θυμισες αλλες μερες στη Βουλη, τοτε που αγορευαν πολιτικοι γιγαντες που οτι διαφορα ειχαν ηταν πολιτικη οχι αυτο που καταντησαν την Βουλη τα αμορφωτα κατακαθια του συριζα.

Μάνος

Μπράβο Φώφη!Ξύλο στον Αλέξη;Γιατί;Σκληρή, ήσουν σκληρή με το παιδί!!

Γιαννης

Ωχ πάει το προοδευτικό κίνημα...

Q

Ο Καμμενος ακροδεξια! Μαλιστα, το ακουσαμε κι αυτο! Ο Καμμενος καποτε ηταν στην ΝΔ και μονο ακροδεξιο δεν τον λεγανε τοτε! Αν ειναι λοιπον τετοιος, τοτε και η ΝΔ ειναι ακροδεξια, οποτε καλα θα κανει η Φωφη να θυμηθει οτι καποτε κι αυτη σε παρομοια συγκυβερνηση ηταν! Για να μην πω οτι το δικο της κομμα ηταν και συνεχιζει να ειναι ο τροφοδοτης του ΣΥΡΙΖΑ! Τοσκας, Κουρουμπλης, Κοτζιας και πολλοι αλλοι, πριν πιασουν κυβερνητικη καρεκλα με τον ΣΥΡΙΖΑ ηταν στο ΠΑΣΟΚ. Χωρια και την συγκυβερνηση που εκαναν τοτε με το ΛΑΟΣ και μαζι υπογραφανε μνημονια! Δεν ειχαν κανα προβλημα τοτε με τους ακροδεξιους! Οι Πασοκοι ειναι οι τελευταιοι που εχουν δικαιωμα να μιλανε για συγκυβερνωντες, γιατι εχουν παει με ολους και εχουν ακρες παντου.

Νίκος

Σας πόνεσε πολύ σήμερα η τάπα της Φώφης στον Τσίπρα!! Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή

elena

ΦΩΦΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΓΛΥΦΕΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ? Η ΠΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑ ΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΡΙΧΝΕ ΜΑΥΡΟ ΚΛΑΜΑ

@@

δε φαίνεται να το διαβασες..προτιμοτερο να το απορρίπτεις εξ αρχης ετσι;

elena

ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝ. ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΕΥΕΙΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης