Υπόθεση ψευτογιατρού: Απολογείται σήμερα ο μαϊμού ογκολόγος στον ανακριτή

Υπόθεση ψευτογιατρού: Απολογείται σήμερα ο μαϊμού ογκολόγος στον ανακριτή

Θεραπεία του καρκίνου μέσα σε πέντε μήνες με…βότανα υποσχόταν στα απεγνωσμένα θύματά του ο αδίστακτος 47χρονος - Φέρεται να ευθύνεται για το θάνατο δυο παιδιών και ενός ηλικιωμένου άνδρα και να εξαπάτησε δεκάδες άλλους ασθενείς

doctor
Πτυχές της απίστευτης δράσης του θα αναγκαστεί να ξετυλίξει σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο 47χρονος δήθεν γιατρός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και ενώ φέρεται να έχει εξαπατήσει δεκάδες απελπισμένους συμπολίτες μας αλλά και να ευθύνεται για το θάνατο δυο παιδιών και ενός ηλικιωμένου άνδρα.

Σε βάρος του 47χρονου οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει βαρύτατη ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.
Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο συλληφθείς ισχυριζόταν ότι μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες κυρίως καρκίνο.  Σε βάρος του ωστόσο είχαν καταθέσει μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν. Ο συλληφθείς τους είχε πείσει να σταματήσουν τις θεραπείες που ελάμβαναν τα παιδιά τους και μάλιστα κατάφερε να τους αποσπάσει 53.000 ευρώ.  Υποστήριζε ότι είναι ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία. Επιπλέον εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και είχε σχέσεις με την εκκλησία ενώ πήγαινε συχνά Άγιο Όρος.

Ο 47χρονος είχε καταφέρει να εξαπατήσει και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά από τον οποίο απέσπασε 9, 5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του επιχειρηματία Δημήτρη Κουρέντα, ο 47χρονος παραπέμπεται να δικαστεί γι’ αυτό το ποσό και η δίκη εκκρεμεί.

Πεντάμηνες θεραπείες
 
Ο 47χρονος υπόσχονταν στα θύματά του θεραπεία του καρκίνου μέσα σε πέντε μήνες με…βότανα από το Πήλιο και δραστικές ουσίες κάνναβης. Δήλωνε ανιψιός γνωστού εφοπλιστή και υποστήριζε ότι είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας. Ανέφερε πως ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιο Όρος ακόμη και με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας! Μάλιστα, εμφάνιζε τη γυναίκα του άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή!

Όπως προέκυψε ο κατηγορούμενος «χορηγούσε» στα ανυποψίαστα θύματά του θεραπεία, διάρκειας πέντε μηνών, με βότανα που προμηθεύονταν συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο. Φέρεται ότι τους ζητούσε να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική - αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα. Ακόμη τους και ο ίδιος σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση - συναίνεση ιατρών των κλινικών. Κάποιες φορές δε ο 47χρονος εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Δεν δίσταζε να αναλάβει ακόμη και τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών στις κλινικές κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών αλλά και όταν έρχονταν η ώρα να λάβουν εξιτήριο.

Και βέβαια ως «γιατρός» προέβαινε και στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών του οι οποίοι του έστελναν τις εξετάσεις τους. Η τακτική του ήταν να απαξιώνει όλους τους γιατρούς, να μην επιβεβαιώνει τις γνωματεύσεις τους και να χορηγεί δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένες φαρμακευτικές ουσίες από Ελβετία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο κορωνοϊός είναι εδώ: Τι δείχνουν οι «εξάρσεις» σε Θεσπρωτία και Θράκη

Με Φυσική και Λατινικά ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών

Βίντεο: Με πλημμύρες και χαλάζι ξεκίνησε η κακοκαιρία - Πού θα χτυπήσει σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης