Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ: Δεν είναι Ελληνοαμερικανός ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο Λας Βέγκας

Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ: Δεν είναι Ελληνοαμερικανός ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο Λας Βέγκας

Ο νεαρός αστυνομικός Σέι Μικαλόνις νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας- Πυροβολήθηκε στο κεφάλι στη διάρκεια ταραχών - H αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη 20χρονου άντρα

las-vegas-officer-shot
Εν μέσω επεισοδίων στις ΗΠΑ, στον απόηχο της δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τραυματίστηκαν από σφαίρες αστυνομικοί, ανάμεσα στους οποίους και ο 29χρονος, Σέι Μικαλόνις, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή του Λας Βέγκας.

Αρχικά είχε μεταδοθεί ότι ο 29χρονος είναι ελληνικής καταγωγής. Η εφημερίδα της ομογένειας “Εθνικός Κήρυκας” ήρθε σε επικοινωνία με άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο αστυνομικός δεν είναι ελληνικής καταγωγής, και δεν έχει καμία σχέση με την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Λας Βέγκας. Όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο άρθρο: «Το όνομά μας πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως ελληνικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι λιθουανικό. Ο Σάι δεν είναι μέλος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ούτε έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινότητα», ήταν το περιεχόμενο της απάντησης της κ. Μικαλόνις στον ομογενή αναγνώση του Εθνικού Κήρυκα.





Ο νεαρός αστυνομικός νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου δίνει μάχη για τη ζωή του.

Πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ επιχειρούσε να πραγματοποιήσει μια σύλληψη, την ώρα που η Αστυνομία επιχειρούσε να διαλύσει μεγάλο πλήθος διαδηλωτών μπροστά από ένα καζίνο που παρέμενε κλειστό λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Μικαλόνις, αστυνομικός επί τέσσερα χρόνια στο Λας Βέγκας, πυροβολήθηκε από την απέναντι πλευρά του δρόμου, με την Αστυνομία να αναγνωρίζει από βίντεο έναν άντρα ως ύποπτο και να συλλαμβάνει αργότερα τον 20χρονο Έντγκαρ Σαμανιέγκο.

Ο Σαμανιέγκο κρατείται και κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας και οπλοκατοχή.

Καθώς οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να προβούν σε συλλήψεις, ένοπλος που στεκόταν στην άλλη άκρη του δρόμου, τράβηξε τη σκανδάλη και τραυμάτισε σοβαρά τον 29χρονο.

Κλείσιμο
Correction - Shay Mikalonis shooting


Το απόγευμα της Τρίτης, ο επί τέσσερα χρόνια αστυνομικός βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο, με μηχανήματα υποστήριξης.




Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για την κινητοποίηση του στρατού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέτεινε την οργή, την Δευτέρα, καθώς πόζαρε σε εκκλησία κοντά στον Λευκό Οίκο κρατώντας τη Βίβλο στα χέρια του, αφού δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.


Ειδησεις σήμερα

Άρση μέτρων: Η Γερμανία καταργεί τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Ελλάδα κι άλλες 30 χώρες

Κορωνοϊός - Guardian: Κράτη και ΠΟΥ άλλαξαν πολιτική στηριζόμενοι σε ύποπτα στοιχεία μικρής εταιρείας

Με αυξημένη πληρότητα θα ταξιδεύουν τα πλοία - Το νέο πρωτόκολλο στην ακτοπλοΐα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης