Καιρός: 41 βαθμούς «xτύπησε» ο υδράργυρος σε Πελοπόννησο και Κρήτη - Υποχωρεί ο καύσωνας

Καιρός: 41 βαθμούς «xτύπησε» ο υδράργυρος σε Πελοπόννησο και Κρήτη - Υποχωρεί ο καύσωνας

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες την Κυριακή - Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairiko_heatwave
Πάνω από 41 βαθμούς «κτύπησε» ο υδράργυρος την Κυριακή σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης, ενώ υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια. Το κύμα καύσωνα που έπληξε την Ελλάδα τα τελευταία δύο 24ωρα φαίνεται ότι θα αρχίσει να υποχωρεί από σήμερα Δευτέρα, ενώ η πτώση θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη, οπότε προβλέπεται να φτάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή, ωστόσο, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, η Πελοπόννησος και η Κρήτη ήταν οι δύο περιοχές που σήκωσαν το «κυρίως βάρος» του καύσωνα, με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

kairiko_pin_temp

Για σήμερα Δευτέρα αναμένεται ζέστη, αραιές νεφώσεις κατά τόπους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες συμβάλλοντας στον περιορισμό της ορατότητας.

Κλείσιμο
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 16 έως 36, στα νότια ηπειρωτικά από 17 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 38, στην Κρήτη από 18 έως 38 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

kairiko_map_mon

Παραμένουν υψηλές θερμοκρασίες σε κεντρικά και νότια την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένονται στα νοτιοανατολικά γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα κυρίως τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις και στα δυτικά νοτιοανατολικοί με ένταση 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, αλλά στα κεντρικά και νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

kairiko_map_tue

Νεφώσεις, βροχές και περαιτέρω πτώση της θερμοκασίας την Τετάρτη

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα
ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τοπικές βροχές εκ νέου από το βράδυ στη Μακεδονία. Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στις υπόλοιπες περιοχές. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

kairiko_map_wen


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη Αλβανός για ληστεία κοσμημάτων αξίας 1 εκατ. ευρώ στην Αρχαία Ολυμπία


Δεν θα γίνει ανασχηματισμός, επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές

Η Ιερά Σύνοδος «αδειάζει» τον Αμβρόσιο - Μόνο η ολομέλεια των Μητροπολιτών μπορεί να αφορίσει

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης