Η πολυτάλαντη Αφροδίτη Λιάντου: Πρωταγωνίστρια, μουσικός, ζωγράφος και σχεδιάστρια μόδας

Η πολυτάλαντη Αφροδίτη Λιάντου: Πρωταγωνίστρια, μουσικός, ζωγράφος και σχεδιάστρια μόδας

Η πρωταγωνίστρια της νέας καθημερινής σειράς του MEGA, όταν δεν γράφει μουσική και δεν τραγουδάει, ζωγραφίζει και σχεδιάζει ρούχα που προς το παρόν, φοράνε μόνο οι φίλοι της

liantou-main
Θα περίμενε κανείς ότι η Αφροδίτη Λιάντου θα ήταν δυσανάλογα με την επαγγελματική εμπειρία της εξοικειωμένη με το θέαμα. Αμήχανα -για τον συνομιλητή της- άνετη, υπέρ το δέον και μάλλον επιτηδευμένα φιλική, μια νεαρή γυναίκα που έχει ζήσει τη σόουμπιζ και το θέαμα κυριολεκτικά από τα γεννοφάσκια της, αφού η μητέρα της Εβελίνα Παπούλια την κυοφορούσε την εποχή που μεσουρανούσε τηλεοπτικά ως Μαρίνα Κουντουράτου στους «Δύο Ξένους». Στην πραγματικότητα, όμως, η πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδοποιός και ηθοποιός είναι μια νεαρή γυναίκα που φέρει μια σπάνια και απολύτως γοητευτική συστολή. Στον τρόπο που μιλά για τις σπουδές και τις καταβολές της, για την πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας της που κωδικοποιείται στον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην καθημερινή σειρά του Ανδρέα Γεωργίου με τίτλο «Η Γη της Ελιάς» που έρχεται από τη νέα σεζόν στο MEGA, για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της.



Η Αφροδίτη Λιάντου λέει ότι από τότε που θυμάται τον εαυτό της ασχολούνταν με τη μουσική, είτε ακούγοντας -από ροκ μέχρι κάντρι κι από Τζόνι Κας μέχρι Ντέιβιντ Μπόουι-, είτε παίζοντας. Η μουσική είχε ανατείλει από νωρίς ως το πεπρωμένο της, αν και η αλήθεια είναι πως ένα φεγγάρι παραλίγο να λοξοδρομήσει και να στραφεί στις σπουδές Φυσικής. «Από πολύ μικρή, από τότε που με θυμάμαι, ασχολούμαι με τη μουσική. Ξεκίνησα από τη χορωδία του σχολείου, μετά μπήκα στη χορωδία Rosarte και περίπου από τα πρώτα χρόνια του Γυμνασίου άρχισα μαθήματα φωνητικής. Μου άρεσε να ασχολούμαι και με την ιστορία της μουσικής, ήμουν με έναν τρόπο συνέχεια μέσα στον κύκλο της μουσικής. Ηταν αυτό που ήξερα ότι θέλω να κάνω. Εκείνο που δεν είχα αποσαφηνίσει μέσα μου ήταν αν θα έκανα μιούζικαλ ή σύνθεση και τραγούδι. Οταν λοιπόν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο μιούζικαλ στο West London University, αποφάσισα να εστιάσω στο καθαρό κομμάτι της μουσικής», αφηγείται.

DJI_0256a
CL8B9481a


Κλείσιμο
Αν ακούσει κανείς τα τραγούδια και την κρυστάλλινη ερμηνεία της στο κανάλι της στο YouTube θα συμφωνήσει αυθόρμητα πως παρά το νεαρό της ηλικίας της, έκανε μια επιλογή μπολιασμένη με σοφία. Μάλιστα, η αρχική της σκέψη ήταν να πολιτογραφηθεί μόνιμη κάτοικος Λονδίνου -γράφει και τραγουδά αγγλικούς στίχους και δεν έχει πει ποτέ μέχρι σήμερα ελληνικό τραγούδι, αν και πλέον έχει αρχίσει να το παλεύει- και να κυνηγήσει το όνειρο μιας καριέρας εκτός των ελληνικών συνόρων. Υπήρχε όμως ένα «αλλά» από εκείνα που τελικά κάνουν τη διαφορά και συχνά καθορίζουν τη ζωή μας.

Aphrodite - Why


«Ο στόχος μου ήταν να μείνω στο εξωτερικό. Ωστόσο, δεν μου άρεσε καθόλου η ζωή στο Λονδίνο. Γύρισα ακριβώς τη στιγμή που προέκυψε η καραντίνα στην Ελλάδα. Σκεφτόμουν ότι ίσως επέστρεφα στην Αγγλία όταν τελείωνε όλο αυτό. Τελικά, τράβηξε πολύ περισσότερο απ’ όσο φανταζόμουν, άρχισαν να γίνονται πράγματα εδώ, οπότε προς το παρόν έχω παγώσει μέσα μου την ιδέα του έξω». Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της στη νέα καθημερινή σειρά του MEGA είναι μια άγκυρα που θα την κρατήσει τουλάχιστον προς το παρόν στα μέρη μας.

Για μια γυναίκα που έχει μεγαλώσει με γονείς ηθοποιούς -και ο πατέρας της Γιώργος Λιάντος θήτευσε στην υποκριτική-, το να στραφεί στην τηλεόραση και το θέατρο είναι μια επιλογή άλλες φορές συνήθης, άλλες αυτονόητη κι άλλες συμβαίνει ελέω κληρονομικού χαρίσματος. Για την Αφροδίτη Λιάντου  η συμμετοχή σε μια τηλεοπτική σειρά αξιώσεων ήρθε μάλλον αναπάντεχα. «Δεν ήταν στα πλάνα μου η υποκριτική. Η ευκαιρία ήρθε σε μια περίοδο όπου όλα ήταν στάσιμα με τη μουσική λόγω της πανδημίας, και θεώρησα τη στιγμή καλή για να δω εάν μου αρέσει και αυτή η προοπτική. Αισθάνομαι ότι δεν μπορούσα να πω όχι. Ενιωσα τυχερή που ήρθε μια ευκαιρία τη στιγμή που ήταν όλα παγωμένα. Θεώρησα ότι θα μάθαινα πράγματα μέσα από αυτό. Θα ήταν λάθος μου να μην το κάνω». Η νεαρή καλλιτέχνις μπήκε από την αρχή στα βαθιά. Ανέλαβε να μπει στον ρόλο μιας ηρωίδας που ζει μια ατέρμονη καταδίωξη και αναμετράται με τις μεγάλες απώλειες της ζωής της. «Παίζω τη Μυρτάλη Βρεττάκου. Μια νέα γυναίκα που χάνει τον πατέρα της και ταυτόχρονα την περιουσία της.

Προσπαθεί να καταλάβει ποιος βρίσκεται πίσω απ’ όλα αυτά. Είναι μια ηρωίδα που ζει εν κινήσει, γιατί κάποιοι την καταδιώκουν με σκοπό να τη σκοτώσουν. Και κρύβεται και από τον αγαπημένο της. Βρίσκεται σε ένα διαρκές κυνήγι, αλλά και σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω απ’ όλα αυτά. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα, ωραία ιστορία με πολλά σκαμπανεβάσματα. Είναι ο αγώνας ενός ανθρώπου να κερδίσει πίσω ό,τι έχασε», περιγράφει η ίδια, εξομολογούμενη το άγχος της να μην κάνει κάποιο spoiler για όσα θα παρακολουθήσουμε στη μικρή οθόνη από Σεπτέμβρη.

CL8B0511a
CL8B0547a


Αραγε στην περίπτωσή της ισχύει το «κάθε αρχή και δύσκολη»; Εχει ανηφόρα η πρώτη φορά σε τηλεοπτική σειρά; «Περνάω πολύ καλά με την ομάδα της σειράς», απαντά. Και συνεχίζει: «Η πρώτη μέρα των γυρισμάτων ήταν δύσκολη. Ημουν πολύ αγχωμένη. Ομως με βοήθησαν όλοι οι συνεργάτες πάρα πολύ. Είναι μια ομάδα δεμένη σαν οικογένεια, ένιωσα σαν να τους ξέρω όλους χρόνια. Δεν μπορώ να πω ότι έχω αντιμετωπίσει κάποια πολύ μεγάλη δυσκολία. Αυτό που θέλω είναι να τους κάνω να χαίρονται που με επέλεξαν γι’ αυτή τη δουλειά και να τους κάνω τη ζωή εύκολη». Οσο για τον λόγο που πιστεύει ότι η έμπειρη ομάδα της σειράς αποφάσισε πως η ίδια θα ήταν η τέλεια ενσάρκωση της ηρωίδας; «Νομίζω πως ο λόγος είναι ότι μοιάζω πολύ με την ηρωίδα που παίζω.

Δεν ξέρω τι είδαν σε μένα. Κάναμε μια οντισιόν πρώτα διαδικτυακά και μετά από κοντά και μου είπαν ότι με θέλουν. Μάλλον ταίριαζα κάπως σε αυτό τον ρόλο», λέει. Πάντως τα παρασκήνια δεν είναι μόνο καλά, αλλά έχουν ψωμί, εμπειρία και συγκινήσεις για την Αφροδίτη Λιάντου. «Κάθε γύρισμα με βάζει σε ένα διαφορετικό challenge με τον εαυτό μου. Υπάρχουν μέρες που πρέπει να σκάψω πολύ βαθιά μέσα μου για να βρω το συναίσθημα που θέλει η σκηνή. Νομίζω ότι δεν μπορείς με τίποτα να βαρεθείς την υποκριτική».



Η οικογένειά της είναι δίπλα της. Οχι μόνο τώρα, που παίρνει το βάπτισμα του πυρός στην υποκριτική. Οι γονείς της λέει πως ήταν πάντα αρωγοί στις επιλογές της. Τώρα ειδικά η μητέρα της έχει κι έναν λόγο παραπάνω. «Οι γονείς μου ήταν πάντα μαζί μου και είχα ανέκαθεν την υποστήριξή τους. Ηξεραν την κλίση μου. Ηταν χαρούμενοι που από πολύ μικρή ηλικία ήμουν προσανατολισμένη και ήξερα τι ήθελα. Εννοείται ότι τώρα που κάνω τα πρώτα μου βήματα στην υποκριτική αναζητώ τις συμβουλές και της μητέρας μου και του πατέρα μου. Και πριν προκύψει αυτή η συνεργασία κάναμε μαθήματα με τη μητέρα μου για κάποιες άλλες οντισιόν στις οποίες συμμετείχα.

Ειδικά στην περίοδο της καραντίνας διαβάζαμε έργα, περνάγαμε ρόλους, με βοηθούσε πολύ στα τεχνικά κομμάτια. Στη σειρά τώρα έχω πολλές σκηνές που απαιτούν, για παράδειγμα, να κλάψω και χρειαζόμουν τη βοήθειά της στο πώς θα το καταφέρω». Η Εβελίνα Παπούλια έχει δώσει στην κόρη της και μια συμβουλή, την οποία εκείνη είναι αποφασισμένη, όπως λέει, να κουβαλά στην καλλιτεχνική αποσκευή της. «Η μητέρα μου μού έχει πει να μην ακούω κανέναν παρά μόνο το ένστικτό μου. Επειδή μιλάμε για έναν χώρο στον οποίο βρίσκεσαι διαρκώς στα φώτα, κρίνεσαι πολύ και συνέχεια, το να επιτρέπεις την παρέμβαση στους άλλους σίγουρα δεν σου βελτιώνει ούτε σου κάνει πιο εύκολη τη ζωή. Πρέπει να μάθεις να διαχωρίζεις τι θα ακούς και να αφουγκράζεσαι τον εαυτό σου. Αν έχεις εμπιστοσύνη σε αυτό που είσαι, μπορείς να το πετύχεις».

Η Αφροδίτη Λιάντου ξεκινά την πορεία της σε έναν επαγγελματικό χώρο ο οποίος την τελευταία χρονιά σημαδεύτηκε από τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, δεσποτικές συμπεριφορές, νταηλίκια. Αραγε δημιουργεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα επιφύλαξη ή ακόμα και φόβο σε μια καλλιτέχνιδα που κάνει τα πρώτα βήματά της; «Δεν φοβάμαι. Χαίρομαι που τόσοι άνθρωποι βρήκαν τη δύναμη και το θάρρος και μίλησαν για όσα έχουν βιώσει. Πιστεύω ότι πλέον ο χώρος θα είναι πιο ασφαλής. Δεν θα φοβούνται άλλοι άνδρες και άλλες γυναίκες να βγουν και να μιλήσουν. Πιστεύω πως μόνο καλό είναι αυτό που έγινε, ένα ξεκαθάρισμα. Αν με κάνει καχύποπτη; Σίγουρα θα προσέχω πολύ περισσότερο, αλλά δεν φοβάμαι. Και ξέρετε, δεν είναι μόνο αυτός ο χώρος. Η σεξουαλική παρενόχληση και η κακοποίηση είναι παντού. Το θέμα είναι να μπορείς να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και να βρίσκεις τη δύναμη να μιλάς», καταλήγει.

CL8B9863a
CL8B9697a


Οσο για την πιο κλισέ ερώτηση που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια αυταπόδεικτα όμορφη γυναίκα, αν δηλαδή η εξωτερική ομορφιά ανοίγει πόρτες και χαράσσει επαγγελματικές πορείες; «Σίγουρα είναι μια ευκολία μια ωραία εξωτερική εμφάνιση. Από την άλλη, όταν κάποιος είναι εμφανίσιμος νιώθω ότι έχουν την απαίτηση οι άλλοι από αυτόν να αποδείξει πράγματα. Είναι το στερεότυπο. Οτι οι εμφανίσιμοι άνθρωποι μένουν μόνο στο περιτύλιγμα και δεν ασχολούνται καθόλου με τον εσωτερικό τους κόσμο. Οπότε πιστεύω πως όταν είσαι ωραίος, υπάρχει μια έξτρα απαίτηση. Πάντως, η εμφάνιση δεν ανοίγει πάντα πόρτες. Πολλές φορές τις κλείνει κιόλας».

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε για εκείνην; Οτι τα τραγούδια της είναι από τη ζωή της βγαλμένα, ότι δεν την πολυαπασχολούν τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά προτιμά την αδιαμεσολάβητη ανθρώπινη επαφή και ότι εκτός από σχέδια για τα επαγγελματικά της κάνει και σχέδια -κανονικά σχέδια- στο χαρτί. «Μ’ αρέσει να γράφω μουσική, να ζωγραφίζω, αλλά και να σχεδιάζω ρούχα. Αυτό είναι το χόμπι μου. Φτιάχνω τα σχέδια, επιλέγω τα υφάσματα και υπάρχουν άνθρωποι που τα κατασκευάζουν. Δεν ξέρω αν αυτό στο μέλλον θα εξελιχθεί και πιο επαγγελματικά. Προς το παρόν τα ρούχα που φτιάχνω τα φορούν οι φίλοι μου» 


CL8B0093a
CL8B9999a
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK