Επιχείρηση «καθαρός πλανήτης» στον Βόλο

Επιχείρηση «καθαρός πλανήτης» στον Βόλο

Ακόμα μια δράση από τους εθελοντές της Henkel και του Dixan, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος - Καθάρισε στην Πηγή».

dixan_kedriki_new


Sponsored content

Η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μέτρα και ενέργειες που θα μας οδηγήσουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η Henkel Hellas και το Dixan γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι κάθε μικρή ή μεγάλη δράση για το καλό του πλανήτη, και στο πλαίσιο του προγράμματος
«Καθάρισε σε Βάθος - Καθάρισε στην Πηγή» πραγματοποίησαν τον έκτο καθαρισμό για φέτος. 

Αυτή τη φορά στη δράση συμμετείχε και το My market με ομάδα εθελοντών, και έτσι όλοι μαζί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός. Από τη συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείπει και ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κουρής, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ομάδας του Dixan. Η ενθουσιώδης παρέα εθελοντών βρέθηκε στο ρέμα Καλιακούδας στον Βόλο και καθάρισε το σημείο, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση της περιοχής από απορρίμματα και πλαστικά, ιδίως μετά από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. 

dixan-2

Το ρέμα Ξηριά, γνωστό και ως Καλιακούδας, στον Βόλο πηγάζει από τη λίμνη Κάρλα, η οποία μετά το πρόσφατο χτύπημα των ακραίων καιρικών φαινομένων και όσων ακολούθησαν, έγινε η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Η δυσκολία της περιοχής, καθώς ήταν επιβαρυμένη ακόμα περισσότερο με φερτά υλικά, δεν πτόησε τους εθελοντές του Dixan και των My market, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με αποφασιστικότητα να ολοκληρώσουν τη δουλειά. Ανέλαβαν δράση και κατάφεραν να συγκεντρώσουν από κοινού συνολικά 1 τόνο απορριμμάτων και 1 τόνο οργανικών υλικών, καθαρίζοντας σε βάθος τις μάζες άμορφων υλικών και πλαστικών που βρίσκονταν συγκεντρωμένα κατά μήκος του υγρότοπου. Για καλύτερο και πιο αποδοτικό καθαρισμό της περιοχής, η Henkel και το Dixan χρησιμοποίησαν δύο μηχανήματα βαρέος τύπου, τα οποία μετά τη δράση παρέμειναν στο σημείο για άλλες τρεις ημέρες, συγκεντρώνοντας ακόμα περισσότερα απορρίμματα.

dixan-1
Κλείσιμο

Η Henkel και το Dixan γνωρίζουν την αξία της καθαριότητας στην ανθρώπινη υγεία και την ευημερία και γι΄ αυτό έχουν ως βασική προτεραιότητα να την προωθούν μέσω των δράσεών τους.  Έτσι, σε στενή συνεργασία με τοπικές εθελοντικές οργανώσεις, περιβαλλοντικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνουν να καθαρίσουν θάλασσες, ακτές, ποτάμια, λίμνες και υδροβιότοπους από το πλαστικό.

dixan-3

Το πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος - Καθάρισε στην Πηγή» ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και μέχρι σήμερα έχει εξερευνήσει 48 διαφορετικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας δράσεις όπου υπάρχει ανάγκη για παρέμβαση. Στρατηγική προτεραιότητα του προγράμματος είναι η προώθηση της αξίας του εθελοντισμού, η καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Για το Dixan, ένας καθαρός πλανήτης είναι το εισιτήριό μας για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

dixan-4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης