Wall Street: Σε πορεία νέων υψηλών οι δείκτες

Wall Street: Σε πορεία νέων υψηλών οι δείκτες

Η αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν και η... Apple οδήγησαν τους δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά

wall-3
Σε ιστορικά υψηλά κινήθηκαν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, καθώς υποχωρεί η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ και ενώ ο κλάδος της τεχνολογίας υπεραποδίδει.

Ο δείκτης Dow Jones διαπραγματεύτηκε 212 μονάδες υψηλότερα, πλησιάζοντας πλέον τις 29.000 μονάδες. Η άνοδος του δείκτη σε ποσοστό ήταν της τάξης του 0,74% και το κλείσιμό του στις 28.956 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,67%, κλείνοντας στις 3.274 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,81%, κλέινοντας στις 9.203 μονάδες.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο 2% καταγράφοντας νέα ιστορικά υψηλά, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των κινεζικών στοιχείων για την αύξηση των πωλήσεων iPhone στη χώρα κατά 18% τον Δεκέμβριο. Oι μετοχές της Advanced Micro Devices (AMD) σημείωσαν άνοδο κατά 2,2% μετά την αναθεώρηση από τους αναλυτές της Mizuho Securities της σύστασης σε «buy» από ουδέτερη, επικαλούμενοι την ισχυρότερη εικόνα της αγοράς των servers για το 2020.

Η μετοχή της Goldman Sachs σημείωσε άνοδο κατά 2,1% δίνοντας ισχυρή ώθηση στον δείκτη Dow Jones μετά την αναθεώρηση της σύστασης για τις μετοχές της σε «buy» από την Bank of America. Η τράπεζα επικαλέστηκε την ελκυστική αποτίμηση των μετοχών της και τα οφέλη μιας πιθανής παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Η μετοχή της Boeing, ενισχύθηκε κατά 1,5%, μετά τη δήλωση του αμερικανού προέδρου ότι δεν πιστεύει ότι η συντριβή του 737 στο Ιράν οφείλεται σε μηχανικό σφάλμα.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης