120 δόσεις: Τα τέσσερα σημεία που πρέπει να προσέξετε

120 δόσεις:  Σε εξέλιξη η διαδικασία - Κοντά στις 25.000 οι αιτήσεις,  σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο

forologikes
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία με καταληκτική ημερομηνία την 28η Ιουνίου. Οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίσουν χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 31/12/2018.

Αν υπάρχουν οφειλές του τρέχοντος έτους δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών σε 12 δόσεις.

Κοντά στις 25.000 είναι οι αιτήσεις οι οποίες έχουν γίνει για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ταμεία. Αυτό ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. Ο ίδιος τόνισε πως οι 1200 εξ αυτών θα πάρουν σύνταξη.

Πού πρέπει να δώσουν προσοχή οι οφειλέτες

1. Όταν υπάρχουν πληρωμές που δεν έχουν τακτοποιηθεί από την αρμόδια ΔΟΥ, η ρύθμιση δεν προχωρά. Η εφαρμογή εμφανίζει την ένδειξη «υπάρχει ασυμφωνία κατά την πίστωση των πληρωμών σας, η οποία τακτοποιείται στη Δ.Ο.Υ. προκειμένου να ενημερωθούν οι οφειλές σας». Πρακτικά θα πρέπει να υπάρξει επίσκεψη προκειμένου να γίνουν οι σχετικοί συμψηφισμοί και μετά να ξεκλειδώσει η διαδικασία. 

2. Όταν υπάρχουν οφειλές σε δύο και πάνω εφορίες, θα πρέπει να γίνουν χωριστές ρυθμίσεις. 

3. Όταν ρυθμίζονται οφειλές που έχουν ενταχθεί σε πάγιες ρυθμίσεις των 12 δόσεων. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιλεγεί η επιλογή Γ, σύμφωνα με την οποία οι οφειλές ρυθμίζονται εθελοντικά. Εάν μέσα στην παλαιά ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες από 1/1/2019 και μετά, τότε εμφανίζεται σχετική ένδειξη ότι «συμπεριλαμβάνονται οφειλές που δεν μπορούν να υπαχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση και θα πρέπει μετά να τακτοποιηθούν». 

4. Όταν υπάρχουν οφειλές που προέκυψαν από αποτελέσματα φορολογικού ελέγχου που κοινοποιήθηκε στα τέλη του 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης