Με απώλειες -4,6% έκλεισε η εβδομάδα για το Χρηματιστήριο

xrimatistirio

Άνοδο για δεύτερη μέρα κατέγραψε η Λεωφόρος Αθηνών, καλύπτοντας ένα ποσοστό των απωλειών - Σε σχετική ομαλότητα οι τραπεζικές μετοχές

Ισορρόπησε για δεύτερη ημέρα η Αθήνα με άνοδο, αλλά στο κλείσιμο αρκετές μετοχές δέχθηκαν «κτυπήματα».

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 628,33 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,23% ενω σε εβδομαδιαίο επίπεδο η αγορά κατέγραψε πτώση 4,6%. Η ελληνική αγορά ακολούθησε σήμερα τις ευρωπαϊκές αγορές στην άνοδο, και ύστερα απο ένα σχετικό trading, διατηρούσε κέρδη πάνω απο 1% για αρκετή ώρα.

Η αγορά μετά τετραήμερο “σφυροκόπημα” σε τράπεζες και Blue Chips θα προσπαθήσει να ισορροπήσει και την ερχόμενη Δευτέρα η τάση θα δοθεί απο τις δεσμευτικές προσφορές τις οποίες αθ δώσουν για το πακέτο δανείων( Jupieter) ύψους 800 εκατ.ευρώ της Alpha bank. Tο ενδιαφέρον είναι ισχυρό και εκτιμάται πως θα οι τιμές θα διαμορφώσουν μια διαφορετική εικόνα για τα κόκκινα δάνεια.

Οι τραπεζικές μετοχές επανήλθαν σε μια σχετική ομαλότητα, ωστόσο ο χαμηλός τζίρος δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα.

Στις δημοπρασίες, πολλές μετοχές οι οποίες πρωταγωνιστούσαν έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.

Μια απο αυτές τις μετοχές ήταν ο τίτλος της Alpha bank η οποία έκλεισε στα 1,152 ευρώ καταγράφοντας πτώση 0,35%. Με πτώση 1,79% η Εθνική Τράπεζα στα 1,54 ευρώ. Με πτώση 0,77% έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,161 ευρώ. Κέρδη 1,20% γαι την Eurobank στα 0,507 ευρώ.

Άνοδος 1,94% για την ΕΧΑΕ στα 4,21 ευρώ. Με κέρδη 1,52% ο ΟΤΕ στα 9,665 ευρώ. Πτώση 2,09% για τον ΟΠΑΠ στα 8,19 ευρώ – πραγαμτοποιήθηκε η αποκοπή του μερίσματος 0,10 ευρώ. Κέρδη 3,17% για την Βιοχάλκο στα 2,60 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 33,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,8 εκατ.ευρώ ήταν πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πέτρος

Χαράς ευαγγέλια για τα λαμόγια του χρηματιστηρίου, αλίμονο σε μεροκαματιάρηδες, μισθοσυντήρητους, εργάτες, υπαλλήλους, άνεργους, συνταξιούχους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης