Βουτιά άνω των 400 μονάδων για τον Dow με «οδηγό» την Caterpillar

Βουτιά άνω των 400 μονάδων για τον Dow με «οδηγό» την Caterpillar

Η Caterpillar έκανε βουτιά 6,20% - Ο γίγαντας του εξοπλισμού κατασκευών αποτελεί βαρόμετρο για την κατάσταση της οικονομίας και τη συνολική αγορά

093a3f7ea5cf
Βαριές απώλειες στη Wall καθώς οι επενδυτές εστίασαν σε εταιρικά αποτελέσματα και την άνοδο των επιτόκιων.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -1,74% στις 24.024 μονάδες, ο S&P 500 -1,34% στις 2.634 μονάδες και ο Nasdaq -1,70% στις 7.007μονάδες.

Ο Dow Jones υποχώρησε έως και 584 μονάδες μονάδες μετά από άνοδο 131 μονάδων λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Πτώση και για τον S&P 500 καθώς και για τον Nasdaq με Facebook, Amazon, Alphabet και Netflix να υποχωρούν πάνω από 3,5%.

Eπίσης, η Caterpillar έκανε βουτιά 6,20%. Ο γίγαντας του εξοπλισμού κατασκευών αποτελεί βαρόμετρο για την κατάσταση της οικονομίας και τη συνολική αγορά.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η 3Μ ανέφερε τριμηνιαία κέρδη που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών αλλά η μετοχή της υποχώρησε 6,83%, αφού η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις κέρδους για ολόκληρο το έτος. Η Alphabet ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για κέρδη, αλλά και η δικιά της μετοχή υποχώρησε 4,77%.

Οι United Technologies, Verizon και Coca-Cola παρουσίασαν καλύτερα από το αναμενόμενα αποτελέσματα.

Κλείσιμο
«Οι επενδυτές έχουν μεγάλες προσδοκίες για κέρδη» δήλωσε η Kate Warne της Edward Jones. «Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι ρωτούν: Μπορεί να υππαρχει και καλύτερα μετά από εδώ;».

Eπίσης, η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου άγγιξε σήμερα το 3%, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2014. Οι επενδυτές πωλούν αμερικανικά κρατικά ομόλογα αυτό το μήνα - ωθώντας τις αποδόσεις τους υψηλότερα - εν μέσω προσδοκιών αύξησης του πληθωρισμού, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει την Fed σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με ταχύτερο ρυθμό.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης