Άνοδος στη Wall - Υποχωρούν οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο

Άνοδος στη Wall - Υποχωρούν οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο

Ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε ότι αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό για διαπραγματεύσεις σχετικά με τους δασμούς

Άνοδος στη Wall - Υποχωρούν οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο
Πτωτικά ξεκίνησε τη Δευτέρα η Wall για να γυρίσει λίγο αργότερα θετικά, με τις ανησυχίες των επενδυτών να υποχωρούν για το ενδεχόμενο της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +1,37% στις 24.874 μονάδες, ο S&P 500 +1,10% στις 2.720 μονάδες και ο Nasdaq +1,00% στις 7.330 μονάδες.

Ο Dow σημείωσε ενδοσυνεδριακά άνοδο που έφτασε τις 400 μονάδες ενώ στο άνοιγμα της συνεδρίασης έχασε μέχρι και 150 μονάδες. Η Caterpillar έκανε «άλμα» 3,5%.  Άνοδος μετά την πτώση και για τον S&P 500 με τις μετοχές κοινής ωφέλειας να πρωταγωνιστούν. Η μετοχή της Harley-Davidson ενισχύθηκε κατά 2,5%.

Σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε ότι αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό για διαπραγματεύσεις σχετικά με τους δασμούς. Σε μια σειρά από tweets, ανέφερε ότι oι δασμοί για τον χάλυβα και το αλουμίνιο δεν θα επιβληθούν μόνο αν υπογραφεί μια νέα και δίκαιη συμφωνία NAFTA. 

Κλείσιμο


«Το να βλέπουμε τις μετοχές των Caterpillar και Harley-Davidson να σημειώνουν άνοδο σημαίνει ότι οι traders θεωρούν ότι αυτή η υπόθεση θα τελειώσει με διπλωματικό τρόπο»  δήλωσε η Quincy Krosby της Prudential Financial. Σημείωσε επίσης ότι οι παρατηρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη NAFTA δείχνουν "ευελιξία" από την πλευρά του».

Έτοιμη φαίνεται πάντως πως είναι η ευρωπαϊκή λίστα με αμερικανικά προϊόντα, που θα επιβαρυνθούν με φόρο, ως αντίδραση στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να θέσει σε εφαρμογή δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ. Το προσχέδιο που έχει ετοιμάσει η Κομισιόν και θα τεθεί σε εφαρμογή αν τελικώς ο Τράμπ κάνει πράξη τις προαναγγελίες του, προβλέπει φόρο 25% σε πασίγνωστα αμερικανικά προϊόντα όπως τα διάσημα jeans Levis, το μπέρμπον (αμερικάνικο ουίσκι) αλλά και τις Harley- Davisdon.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης