Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 800 μονάδες, κλείνοντας στις 794,51 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,29%


Κατέρρευσε η Αθήνα αργά το απόγευμα διακινώντας χαμηλότερους τζίρους και πτώση άνω του 2% μεγαλύτερη από τις απώλειες που εμφάνιζε η Ιταλία, ύστερα από την  χθεσινή επικράτηση των  λαϊκιστών.

Βεβαίως, η ψήφος των Ιταλών είναι γεμάτη οργή καθώς τα συστημικά κόμματα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν σοβαρές υποθέσεις εδώ και χρόνια ( λ.χ μεταναστευτικό).
        
Για μια ακόμη φορά όμως φάνηκε το μειονέκτημα του ελληνικού χρηματιστηρίου που παραμένει αναδυόμενη αγορά ή καλύτερα ρηχή αναδυόμενη αγορά.

Αρκούν λίγοι οργανωμένοι πωλητές και η τάση αλλάζει ειδικά όταν δεν υπάρχουν καθόλου αγοραστές, όπως συμβαίνει αυτήν την περίοδο. 

Το μοναδικό θετικό στοιχείο ήταν ότι, οι πωλήσεις έλαβαν χώρα με χαμηλό τζίρο, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένουν οι ξένοι επενδυτές αναμένοντας τα αποτελέσματα των τραπεζών  την ερχόμενη εβδομάδα – όπου θα δοθεί μια πρώτη εικόνα για τις επιπτώσεις σε κεφάλαια και προβλέψεις αλλά και κυρίως θα διαπιστωθεί η πρόοδος στα κόκκινα δάνεια. 
               
Ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 800 μονάδες κλείνοντας στις 794,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,29%. Βουτιά 2,67% παρουσίασε ο Δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καθώς έκλεισε στις 1260,95 μονάδες. Οι πιέσεις αρχικά δεν ήταν μεγάλες, αλλά αργότερα στο κλείσιμο ήταν εντονότερες και εμφανείς στις μετοχές που πρωταγωνιστούσαν στην μεσαία κεφαλαιοποίηση, το τελευταίο διάστημα.

Η μετοχή της Εθνικής έχασε 3,73% κλείνοντας στα 0,279 ευρώ. Βουτιά 3,72% για την Eurobank στα  0,751 ευρώ. Με πτώση 1,26% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,456 ευρώ. Βουτιά 2,63% για την Alpha bank στα 1,85 ευρώ. Βουτιά 5,34% για την Lamda στα 6,38 ευρώ. Πτώση 3,54% για τον ΟΤΕ στα 10,90 ευρώ. Με πτώση 2,16% ο ΟΠΑΠ  στα 9,49 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,3 εκατ. ευρω , εκ των οποίων τα 4,9 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα συναλλαγών σε Πετρόλοπουλο. Φουρλή, Eurobank και ΟΤΕ.                  

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Απόλλων 11

Η νέα διαστημική εταιρεία του κομανταντε Άλεξ ιδρύθηκε γιά νά μας απογειώσει σάν χώρα.. αντί απογειώσεις έχουμε προσγείωση μέσω χρηματιστηρίου καί δυστυχώς δέν είδε τίποτα ακόμη ό ελληνικός λαός τώρα αρχίζει τό θρίλερ τών ΣΥΡΙΖΑνελ .. βλέπουμε όλα τά μέτωπα ανοιχτά τί Αλβανία τί Σκόπια τί Τουρκία τί φόροι.. εφκα.. δημόσιο.. διορισμοί.. επιδόματα..κτλ.. τό χειρότερο όμως είναι ότι ΚΑΤΆΦΕΡΕ νά διχάσει τόν λαό στήν πιό δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

26
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες