Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 800 μονάδες, κλείνοντας στις 794,51 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,29%


Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο
Κατέρρευσε η Αθήνα αργά το απόγευμα διακινώντας χαμηλότερους τζίρους και πτώση άνω του 2% μεγαλύτερη από τις απώλειες που εμφάνιζε η Ιταλία, ύστερα από την  χθεσινή επικράτηση των  λαϊκιστών.

Βεβαίως, η ψήφος των Ιταλών είναι γεμάτη οργή καθώς τα συστημικά κόμματα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν σοβαρές υποθέσεις εδώ και χρόνια ( λ.χ μεταναστευτικό).
        
Για μια ακόμη φορά όμως φάνηκε το μειονέκτημα του ελληνικού χρηματιστηρίου που παραμένει αναδυόμενη αγορά ή καλύτερα ρηχή αναδυόμενη αγορά.

Αρκούν λίγοι οργανωμένοι πωλητές και η τάση αλλάζει ειδικά όταν δεν υπάρχουν καθόλου αγοραστές, όπως συμβαίνει αυτήν την περίοδο. 

Το μοναδικό θετικό στοιχείο ήταν ότι, οι πωλήσεις έλαβαν χώρα με χαμηλό τζίρο, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένουν οι ξένοι επενδυτές αναμένοντας τα αποτελέσματα των τραπεζών  την ερχόμενη εβδομάδα – όπου θα δοθεί μια πρώτη εικόνα για τις επιπτώσεις σε κεφάλαια και προβλέψεις αλλά και κυρίως θα διαπιστωθεί η πρόοδος στα κόκκινα δάνεια. 
Κλείσιμο
               
Ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 800 μονάδες κλείνοντας στις 794,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,29%. Βουτιά 2,67% παρουσίασε ο Δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καθώς έκλεισε στις 1260,95 μονάδες. Οι πιέσεις αρχικά δεν ήταν μεγάλες, αλλά αργότερα στο κλείσιμο ήταν εντονότερες και εμφανείς στις μετοχές που πρωταγωνιστούσαν στην μεσαία κεφαλαιοποίηση, το τελευταίο διάστημα.

Η μετοχή της Εθνικής έχασε 3,73% κλείνοντας στα 0,279 ευρώ. Βουτιά 3,72% για την Eurobank στα  0,751 ευρώ. Με πτώση 1,26% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,456 ευρώ. Βουτιά 2,63% για την Alpha bank στα 1,85 ευρώ. Βουτιά 5,34% για την Lamda στα 6,38 ευρώ. Πτώση 3,54% για τον ΟΤΕ στα 10,90 ευρώ. Με πτώση 2,16% ο ΟΠΑΠ  στα 9,49 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,3 εκατ. ευρω , εκ των οποίων τα 4,9 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα συναλλαγών σε Πετρόλοπουλο. Φουρλή, Eurobank και ΟΤΕ.                  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης