Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 800 μονάδες, κλείνοντας στις 794,51 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,29%


Κατέρρευσε η Αθήνα αργά το απόγευμα διακινώντας χαμηλότερους τζίρους και πτώση άνω του 2% μεγαλύτερη από τις απώλειες που εμφάνιζε η Ιταλία, ύστερα από την  χθεσινή επικράτηση των  λαϊκιστών.

Βεβαίως, η ψήφος των Ιταλών είναι γεμάτη οργή καθώς τα συστημικά κόμματα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν σοβαρές υποθέσεις εδώ και χρόνια ( λ.χ μεταναστευτικό).
        
Για μια ακόμη φορά όμως φάνηκε το μειονέκτημα του ελληνικού χρηματιστηρίου που παραμένει αναδυόμενη αγορά ή καλύτερα ρηχή αναδυόμενη αγορά.

Αρκούν λίγοι οργανωμένοι πωλητές και η τάση αλλάζει ειδικά όταν δεν υπάρχουν καθόλου αγοραστές, όπως συμβαίνει αυτήν την περίοδο. 

Το μοναδικό θετικό στοιχείο ήταν ότι, οι πωλήσεις έλαβαν χώρα με χαμηλό τζίρο, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένουν οι ξένοι επενδυτές αναμένοντας τα αποτελέσματα των τραπεζών  την ερχόμενη εβδομάδα – όπου θα δοθεί μια πρώτη εικόνα για τις επιπτώσεις σε κεφάλαια και προβλέψεις αλλά και κυρίως θα διαπιστωθεί η πρόοδος στα κόκκινα δάνεια. 
               
Ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 800 μονάδες κλείνοντας στις 794,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,29%. Βουτιά 2,67% παρουσίασε ο Δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καθώς έκλεισε στις 1260,95 μονάδες. Οι πιέσεις αρχικά δεν ήταν μεγάλες, αλλά αργότερα στο κλείσιμο ήταν εντονότερες και εμφανείς στις μετοχές που πρωταγωνιστούσαν στην μεσαία κεφαλαιοποίηση, το τελευταίο διάστημα.

Η μετοχή της Εθνικής έχασε 3,73% κλείνοντας στα 0,279 ευρώ. Βουτιά 3,72% για την Eurobank στα  0,751 ευρώ. Με πτώση 1,26% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,456 ευρώ. Βουτιά 2,63% για την Alpha bank στα 1,85 ευρώ. Βουτιά 5,34% για την Lamda στα 6,38 ευρώ. Πτώση 3,54% για τον ΟΤΕ στα 10,90 ευρώ. Με πτώση 2,16% ο ΟΠΑΠ  στα 9,49 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,3 εκατ. ευρω , εκ των οποίων τα 4,9 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα συναλλαγών σε Πετρόλοπουλο. Φουρλή, Eurobank και ΟΤΕ.                  

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Απόλλων 11

Η νέα διαστημική εταιρεία του κομανταντε Άλεξ ιδρύθηκε γιά νά μας απογειώσει σάν χώρα.. αντί απογειώσεις έχουμε προσγείωση μέσω χρηματιστηρίου καί δυστυχώς δέν είδε τίποτα ακόμη ό ελληνικός λαός τώρα αρχίζει τό θρίλερ τών ΣΥΡΙΖΑνελ .. βλέπουμε όλα τά μέτωπα ανοιχτά τί Αλβανία τί Σκόπια τί Τουρκία τί φόροι.. εφκα.. δημόσιο.. διορισμοί.. επιδόματα..κτλ.. τό χειρότερο όμως είναι ότι ΚΑΤΆΦΕΡΕ νά διχάσει τόν λαό στήν πιό δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

retos_mk

«Ο ελληνικός τουρισμός έχει μπεί σε μία φάση ωριμότητας, δεν αντιμετωπίζουμε την αγωνία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο ένας παραπάνω τουρίστας έκανε τη διαφορά. Το μεγάλο ζητούμενο αυτή την στιγμή δεν είναι αν θα έρθουν πάνω από 30 εκατ. τουρίστες, αλλά πώς θα διαχειριστούμε αυτόν τον κόσμο».

novartis01

Η Δικαιοσύνη όλο και πάει χρονικά πίσω το θέμα της Novartis σε μια προσπάθεια να μπορέσει να «δέσει» προσωρινά κάποια στοιχεία, πλημελημματικού χαρακτήρα, ανεξάρτητα ένα αυτά καταπέσουν στην συνέχεια

16
tsakalotos_ar

Είτε το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα προσαρμοστεί στη συνέχεια στις υποδείξεις των ευρωπαϊκών θεσμών και θα επιτευχθεί συμφωνία, είτε η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει μονομερώς, θυσιάζοντας τα κέρδη των ομολόγων και στέλνοντας αρνητικό σήμα στις αγορές

5
oures_ar

Μεγάλοι χαμένοι της τριετίας ΣΥΡΙΖΑ οι συνταξιούχοι που έχασαν 1,5 επιπλέον σύνταξη - 4 στους 10 εμφανίζουν εισόδημα έως 5.000 ευρώ το χρόνο - Τι έχασαν μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες - Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

20