Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 800 μονάδες, κλείνοντας στις 794,51 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,29%


Κατέρρευσε η Αθήνα αργά το απόγευμα διακινώντας χαμηλότερους τζίρους και πτώση άνω του 2% μεγαλύτερη από τις απώλειες που εμφάνιζε η Ιταλία, ύστερα από την  χθεσινή επικράτηση των  λαϊκιστών.

Βεβαίως, η ψήφος των Ιταλών είναι γεμάτη οργή καθώς τα συστημικά κόμματα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν σοβαρές υποθέσεις εδώ και χρόνια ( λ.χ μεταναστευτικό).
        
Για μια ακόμη φορά όμως φάνηκε το μειονέκτημα του ελληνικού χρηματιστηρίου που παραμένει αναδυόμενη αγορά ή καλύτερα ρηχή αναδυόμενη αγορά.

Αρκούν λίγοι οργανωμένοι πωλητές και η τάση αλλάζει ειδικά όταν δεν υπάρχουν καθόλου αγοραστές, όπως συμβαίνει αυτήν την περίοδο. 

Το μοναδικό θετικό στοιχείο ήταν ότι, οι πωλήσεις έλαβαν χώρα με χαμηλό τζίρο, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένουν οι ξένοι επενδυτές αναμένοντας τα αποτελέσματα των τραπεζών  την ερχόμενη εβδομάδα – όπου θα δοθεί μια πρώτη εικόνα για τις επιπτώσεις σε κεφάλαια και προβλέψεις αλλά και κυρίως θα διαπιστωθεί η πρόοδος στα κόκκινα δάνεια. 
               
Ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 800 μονάδες κλείνοντας στις 794,51 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,29%. Βουτιά 2,67% παρουσίασε ο Δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καθώς έκλεισε στις 1260,95 μονάδες. Οι πιέσεις αρχικά δεν ήταν μεγάλες, αλλά αργότερα στο κλείσιμο ήταν εντονότερες και εμφανείς στις μετοχές που πρωταγωνιστούσαν στην μεσαία κεφαλαιοποίηση, το τελευταίο διάστημα.

Η μετοχή της Εθνικής έχασε 3,73% κλείνοντας στα 0,279 ευρώ. Βουτιά 3,72% για την Eurobank στα  0,751 ευρώ. Με πτώση 1,26% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,456 ευρώ. Βουτιά 2,63% για την Alpha bank στα 1,85 ευρώ. Βουτιά 5,34% για την Lamda στα 6,38 ευρώ. Πτώση 3,54% για τον ΟΤΕ στα 10,90 ευρώ. Με πτώση 2,16% ο ΟΠΑΠ  στα 9,49 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,3 εκατ. ευρω , εκ των οποίων τα 4,9 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα συναλλαγών σε Πετρόλοπουλο. Φουρλή, Eurobank και ΟΤΕ.                  

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Απόλλων 11

Η νέα διαστημική εταιρεία του κομανταντε Άλεξ ιδρύθηκε γιά νά μας απογειώσει σάν χώρα.. αντί απογειώσεις έχουμε προσγείωση μέσω χρηματιστηρίου καί δυστυχώς δέν είδε τίποτα ακόμη ό ελληνικός λαός τώρα αρχίζει τό θρίλερ τών ΣΥΡΙΖΑνελ .. βλέπουμε όλα τά μέτωπα ανοιχτά τί Αλβανία τί Σκόπια τί Τουρκία τί φόροι.. εφκα.. δημόσιο.. διορισμοί.. επιδόματα..κτλ.. τό χειρότερο όμως είναι ότι ΚΑΤΆΦΕΡΕ νά διχάσει τόν λαό στήν πιό δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foto_main01

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στέκεται αρωγός στο σημαντικό κοινωφελές έργο που επιτελεί για περισσότερα από 50 χρόνια το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και, στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της ΕΛΠΕ παρέδωσαν στον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Χαράλαμπο Πυρουνάκη τα κλειδιά ένας σύγχρονου επταθέσιου αυτοκίνητου, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών της γνωστής για το κοινωνικό της έργο «Φιλικής Φωλιάς».

lemer-solts

Οι στόχοι  του προϋπολογισμού των «19» είναι κατ’ αρχάς να ενισχυθεί η σύγκλιση μεταξύ των εταίρων και δεύτερον να σταθεροποιηθεί τη κατάσταση, με εργαλεία που θα αποτρέπουν τις σπασμωδικές αντιδράσεις και τον πανικό

mitsotakis_stournaras

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα «κόκκινα δάνεια» και συγκεκριμένα οι προτάσεις της ΤτΕ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί μείζονος σημασίας

shfew

Πρόσθετη ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Άρθρα 12 έως 14 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 της 27 Απριλίου 2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

attiki_odo

Με αύξηση του ποσοστού τους στην Αττική Οδό θα βρεθούν εκτός απροόπτου πριν το τέλος του έτους, η Ελλάκτωρ και η J&P Άβαξ καθώς θα ασκήσουν το δικαίωμα που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης για την πώληση του 9,88% των μετοχών που κατέχει στον αστικό αυτοκινητόδρομο η τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για την δεύτερη απόπειρα της τράπεζας να εκποιήσει την συμμετοχή της καθώς η πρώτη, η οποία έγινε προ διετίας, αποδείχθηκε άκαρπη.

canabis

Ανοίγουν και με τη βούλα του κράτους οι business με τη φαρμακευτική κάνναβη. Σήμερα Δευτέρα οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας θα προβούν σε ανακοινώσεις αναφορικά με τις πρώτες άδειες που χορηγούνται για τη δημιουργία μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας. Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία θα απλοποιηθεί και θα επισπευστεί κατά πολύ η διαδικασία της αδειοδότησης, όπως ορίζεται στον νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη άνοιξη.

black_f

«Να συγκρίνουν τις τιμές στα είδη που έχουν επιλέξει και να είναι βέβαιοι ότι το όφελος από την προσφορά είναι πραγματικό», συστήνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή και διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας