Ξεκινά το πρόγραμμα ανταλλαγής πληροφοριών για τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό

Ξεκινά το πρόγραμμα ανταλλαγής πληροφοριών για τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό

Η λίστα εμπλουτίζεται με άλλες 21 χώρες - Ενεργοποιείται η συμφωνία με τον ΟΟΣΑ για την ένταξη όλων των χωρών στο σχέδιο της διασυνοριακής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

Με 21 επιπλέον χώρες εμπλουτίζεται η λίστα που αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για τραπεζικές καταθέσεις και εισοδήματα από επενδύσεις στο εξωτερικό. Την απόφαση υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ το 2018 θα προστεθούν άλλες 38 χώρες.

Η ανταλλαγή πληροφοριών θα γίνονται μέσω στοιχείων του ΟΟΣΑ
και στην πράξη θα σημαίνει την ενεργοποίηση της συμφωνίας που έχει υπογραφεί, ώστε να ενταχθούν σταδιακά στο σχέδιο όλες οι χώρες του πλανήτη, προκειμένου να καταπολεμηθεί διασυνοριακά η φοροδιαφυγή και η απόκρυψη εισοδημάτων, ακόμη και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με διάφορες μεθόδους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί η ανταλλαγή πληροφοριών με τις χώρες του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την πρόσφατη απόφαση διευρύνεται ο κατάλογος των χωρών. Με δεδομένο ότι ο φορολογικός κάτοικος Ελλάδας είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην Ελλάδα
το σύνολο του εισοδήματος που αποκτά σε κάθε μέρος του πλανήτη, η λήψη των σχετικών πληροφοριών μέσω της πλατφόρμας του ΟΟΣΑ θα χρησιμεύσει για να εντοπισθούν εισοδήματα που αποκτώνται στο εξωτερικό και δεν δηλώνεται. Εκτός από τόκους, στο εισόδημα αυτό περιλαμβάνονται μερίσματα, αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, εισόδημα από καταπιστεύματα κα.

Η λίστα των χωρών με τις οποίες η Ελλάδα θα ανταλλάξει πληροφορίες το 2017 πληροφορίες είναι η εξής: 

Η λίστα για το 2018...

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Dr Ελένη

Οι πανέξυπνοι Έλληνες αποταμιευτές Τραπεζικών Ιδρυμάτων του Εξωτερικού ξέρουν να φυλάγουν την περιουσία τους από τους λυσσασμένους αναρχικούς που πασχίζουν να αναδιανείμουν τον πλούτο των συνετών νοικοκυραίων στις τσέπες τους. Θα δούμε μαζικές μετατροπές σε κρυπτονόμισμα bitcoin που θα αφήσουν με ανοιχτό στόμα τους εδώ Μαοϊκούς Κομμουνιστές δημευτές. Επιπλέον, με τη νέα απόφαση του ΣτΕ, η Εφορία δικαιούται να αρχίσει έρευνα εις βάρος ενός συγκεκριμένου φορολογούμενου μονάχα σε βάθος 5 ετών, όχι νωρίτερα. Δηλαδή, μέχρι το 2013. Χρήματα που αποκτήθηκαν πρωτύτερα, είναι πλέον ανέγγιχτα.

Όχι θα δώσουμε λεφτά σε απλύτους!

Γνωστό εδώ και χρόνια, έχουμε κάνει τα κουμάντα μας.

Theodore

Aμα τα βάλουν σε θυρίδες εκεί,θα το μάθουν εδώ;Και τελικά δεν έμεινε καμία χώρα έξω; Ας όψονται οι Αμερικάνοι,που κυνηγάνε μαύρα λεφτά για τρομοκράτες,αλλοιώς δεν θα άλλαζε τίποτα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moscovisi

Σχολιάζοντας την οριστική κατάργηση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο  επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων  υπογράμμισε ότι ο «ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, περάσει πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια»

2
tdrr3_XL

Η εταιρεία Μυτιληναίος θα αναλάβει την κατασκευή των υποδομών του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, αξίας περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο συνδυασμένων μεταφορών που έχει υπογράψει για 60 χρόνια η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ –Goldair.

doha

Το Κατάρ τείνει να καταφέρει να μετατρέψει το εμπάργκο των γειτόνων του σε οικονομική ευλογία, όμως για την χώρα μας χρειάζεται μια ώθηση ώστε να «αντλήσει» ευκαιρίες στο πλουσιότερο εμιράτο της αραβικής χερσονήσου - Αποστολή του protothema.gr στην Ντόχα

6