Μπόνους 250 ευρώ στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να «τρέξουν» την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Μπόνους 250 ευρώ στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να «τρέξουν» την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Θα το λάβουν ως πρόσθετη αμοιβή, εφόσον χρειαστεί να απασχοληθούν εκτός νομίμου ωραρίου και πέραν των υπερωριών

Ποσό ύψους 250 ευρώ θα λάβουν ως πρόσθετη αμοιβή («μπόνους») οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, εφόσον χρειαστεί να απασχοληθούν εκτός νομίμου ωραρίου και πέραν των υπερωριών, για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων
.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφει η κυρία Αχτσιόγλου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, σύμφωνα με την οποία, η αποζημίωση που θα καταβάλλεται στις ομάδες εργασίας που θα συσταθούν για να επιταχυνθεί η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ, ορίζεται στα 250 ευρώ το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, για τον ίδιο σκοπό, προηγήθηκε απόφαση, με την οποία ορίζεται η δημιουργία τουλάχιστον 100 ειδικών κλιμακίων, ομάδων και υποομάδων και τίθεται ως στόχος η έκδοση 63.000 συντάξεων από τις περίπου 130.000 που εκκρεμούν, έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, για κάθε κλιμάκιο τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι ανά υπάλληλο και ανά μήνα. Η απόφαση ανέβηκε χθες στη «Διαύγεια» και καθορίζει τις αμοιβές, με τη συνολική δαπάνη για τους εργαζομένους που θα απασχολούνται τα απογεύματα στον ΕΦΚΑ, να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Συγκεκριμένα, ορίζεται πως αν οι στόχοι επιτευχθούν στον μέγιστο βαθμό (π.χ. ο υπάλληλος του κλιμακίου απονομής συντάξεων προχωρήσει στην απονομή 40 αποφάσεων το μήνα), θα καταβληθεί το ποσό των 250 ευρώ, ως πρόσθετη αποζημίωση. Για την απόδοση που κυμαίνεται μεταξύ του ελάχιστου και του μέγιστου απαιτούμενου ορίου, η δικαιούμενη αποζημίωση καθορίζεται σε ποσοστιαία αναλογία αντίστοιχα με το ποσοστό επίτευξης του στόχου.

Στην περίπτωση που η απόδοση του κάθε υπαλλήλου υπολείπεται της ελάχιστης απαιτούμενης ανά αντικείμενο εργασιών, ο υπάλληλους χάνει το δικαίωμα αποζημίωσης. Στον αντίποδα, εάν κάποιος είναι υπερ-αποδοτικός και υπερβεί τη μέγιστη μηνιαία απαιτητή απόδοση, η αμοιβή προσαυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο του ποσοστού της υπέρβασης.

Τέλος, η απόφαση ορίζει ότι σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας (ασθένεια, ανωτέρα βία) του υπαλλήλου να καλύψει το ελάχιστο απαιτητό όριο απόδοσης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απογευματινή εργασία των κλιμακίων, θα καταβάλλεται αναλογικά μειωμένη αμοιβή αντίστοιχη με το μέρος του έργου που πραγματοποίησε.

Δείτε εδώ την κοινή υπουργική απόφαση

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Λογική ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνουν πάντα οι φορολογούμενοι

Καρότο στους Καρανικαίους, μαστίγιο σε εμάς τους φορολογούμενους. Ποιός τελικά κυβερνά τη χώρα ; ο Τσίπρας ή οι καρεκλοκένταυροι Καρανικαίοι ;

aris

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ.

Μότο

Προς το παρόν, οι μόνοι που τρέχουν είναι οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ. Τρέχουν για να φύγουν, όπου φύγει-φύγει!

Ιδιωτικός Σκλάβος

Ναι ε γιατί έχουν πολύ δουλειά και δεν πληρωνονται και καλά;Δεν βλέπω κανέναν δημόσιο να παραιτείται και να έρχεται στον ιδιωτικό να δεί την γλυκα.Κορόιδα ειναι;

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ !

Μπονους για να κανουν τη δουλεια τους σωστα και μεσα στα χρονικα περιθωρια που πρεπει , μονο στο Ελληνικο κ@λοδημοσιο δινονται ! Κλωτσιες στα παρασιτα !

Ιδιωτικός Σκλάβος

Α ρε κοπρόσκυλα ξύλο που θέλετε,δηλαδή τόσα χρόνια αφήνουν τις υποθέσεις και λιμνάζουν και τώρα θα τους πληρώσουμε και μπόνους για να κάνουντη δουλειά που ήδη έπρεπε να είχαν κάνει;Φτύσιμο και γιαούρτωμα σε όλους τους συριζαίους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης