Συντάξεις: Στο τέλος Αυγούστου και ψαλιδισμένες οι επικουρικές που εκκρεμούν

Φτάνουν πλέον και τα 160 ευρώ ενώ αναμένονται μειώσεις έως 18% για 200.000 επικουρικές το 2019 - Δίνουν μπόνους 250 ευρώ στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να «τρέξουν» την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Από το τέλος Αυγούστου αναμένεται να αρχίσουν να εκδίδονται  οι πρώτες εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις
που βρίσκονται στην ουρά εδώ και δυόμισι χρόνια  καθώς καμία επικουρική δεν έχει εκδοθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Για την εκκαθάριση των 127.000 εκκρεμών αιτήσεων επικουρικών συντάξεων από τον Αύγουστο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2019 θα χρειαστούν συνολικά 400 εκατ. ευρώ  τα οποία θα προέλθουν αποκλειστικά από τους πόρους του ΕΤΕΑΕΠ δηλαδή από τις ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες καταβάλλουν εργαζόμενοι και εργοδότες.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ (ΕΤΕΑΕΠ) έως τέλος του 2018 θα ικανοποιηθούν έως 75.000 αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις ενώ οι υπόλοιπες θα ικανοποιηθούν σταδιακά έως το τέλος του 2019.

Το σίγουρο είναι ότι οι επικουρικές  για τους νέους συνταξιούχους  θα είναι χαμηλότερες και μεταβαλλόμενες  ανάλογα με τους δείκτες θνησιμότητας, ώστε αν οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, το ποσό να είναι μικρότερο. Σύμφωνα με το ενιαίο δίκτυο συνταξιούχων οι επικουρικές ήδη μειώθηκαν έως και 80% φθάνοντας πλέον στα 160  ευρώ κατά μέσο όρο ενώ μελέτη του καθηγητή Σάββα Ρομπόλη προβλέπει ότι η μέση επικουρική σύνταξη το 2021 θα ανέρχεται σε 144 ευρώ μικτά.

Οι μειώσεις θα επανέλθουν και για τους σημερινούς συνταξιούχους το 2019 με περικοπή έως 18%  σε επιπλέον 200.000 επικουρικές συντάξεις που εμφανίζουν προσωπική διαφορά και είχαν γλιτώσει από τη «σφαγή» του φθινοπώρου του 2016 λόγω του πλαφόν των 1300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Οι περικοπές ανέρχονται συνολικά σε 232 εκατ. ευρώ το 2019 , 225 εκατ. το 2020 και 218 εκατ. το 2021.

Ο «χορός» των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις ξεκίνησε την περίοδο  2011-2014  και συνεχίστηκε τον Ιούλιο του  2015, οπότε επιβλήθηκε εισφορά υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης 6% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις. Ακολούθησε η «μεγάλη σφαγή» το 2016  με μειώσεις που έφθασαν έως και 50% για 250.000 επικουρικές συντάξεις.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι συνταξιοδοτούνται από το 1/1/2015 και μετά θα παίρνουν ένα τμήμα σύνταξης για τα έτη ασφάλισης ως το 2014 και ένα δεύτερο τμήμα  από 1/1/2015 και μετά που θα υπολογίζεται με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα .

Οι ειδικοί στην ασφάλιση εφιστούν την προσοχή καθώς οι νέες επικουρικές που αναμένεται να εκδοθούν αναδρομικά  από την 1/1/2015 , θα υπολογιστούν βάσει των καταβληθεισών εισφορών που είναι "περασμένες" στη μερίδα του ασφαλισμένου. Δηλαδή, αν οι εισφορές κρατήθηκαν από εργοδότες και επιχειρήσεις αλλά δεν αποδόθηκαν, τότε πρέπει ο ίδιος ο ασφαλισμένος να «κυνηγήσει» τον εργοδότη για να μη χάσει ασφαλιστικό χρόνο και αντίστοιχο ποσό στη σύνταξή του.

Μπόνους 250 ευρώ στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να «τρέξουν» την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Εν τω μεταξύ, ποσό ύψους 250 ευρώ θα λάβουν ως πρόσθετη αμοιβή («μπόνους») οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, εφόσον χρειαστεί να απασχοληθούν εκτός νομίμου ωραρίου και πέραν των υπερωριών, για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφει η κυρία Αχτσιόγλου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, σύμφωνα με την οποία, η αποζημίωση που θα καταβάλλεται στις ομάδες εργασίας που θα συσταθούν για να επιταχυνθεί η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ, ορίζεται στα 250 ευρώ το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, για τον ίδιο σκοπό, προηγήθηκε απόφαση, με την οποία ορίζεται η δημιουργία τουλάχιστον 100 ειδικών κλιμακίων, ομάδων και υποομάδων και τίθεται ως στόχος η έκδοση 63.000 συντάξεων από τις περίπου 130.000 που εκκρεμούν, έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, για κάθε κλιμάκιο τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι ανά υπάλληλο και ανά μήνα. Η απόφαση ανέβηκε χθες στη «Διαύγεια» και καθορίζει τις αμοιβές, με τη συνολική δαπάνη για τους εργαζομένους που θα απασχολούνται τα απογεύματα στον ΕΦΚΑ, να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Συγκεκριμένα, ορίζεται πως αν οι στόχοι επιτευχθούν στον μέγιστο βαθμό (π.χ. ο υπάλληλος του κλιμακίου απονομής συντάξεων προχωρήσει στην απονομή 40 αποφάσεων το μήνα), θα καταβληθεί το ποσό των 250 ευρώ, ως πρόσθετη αποζημίωση. Για την απόδοση που κυμαίνεται μεταξύ του ελάχιστου και του μέγιστου απαιτούμενου ορίου, η δικαιούμενη αποζημίωση καθορίζεται σε ποσοστιαία αναλογία αντίστοιχα με το ποσοστό επίτευξης του στόχου.

Στην περίπτωση που η απόδοση του κάθε υπαλλήλου υπολείπεται της ελάχιστης απαιτούμενης ανά αντικείμενο εργασιών, ο υπάλληλους χάνει το δικαίωμα αποζημίωσης. Στον αντίποδα, εάν κάποιος είναι υπερ-αποδοτικός και υπερβεί τη μέγιστη μηνιαία απαιτητή απόδοση, η αμοιβή προσαυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο του ποσοστού της υπέρβασης.

Τέλος, η απόφαση ορίζει ότι σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας (ασθένεια, ανωτέρα βία) του υπαλλήλου να καλύψει το ελάχιστο απαιτητό όριο απόδοσης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απογευματινή εργασία των κλιμακίων, θα καταβάλλεται αναλογικά μειωμένη αμοιβή αντίστοιχη με το μέρος του έργου που πραγματοποίησε.

ΣΧΟΛΙΑ (94)

Oglu

Σεξομανής μογγόλα...

Κρόνος

Οι κρατικές επιδοτήσεις των κομμάτων έπεσαν κανονικά, τους μισθούς και τα επιδόματα τα παίρνουν κανονικά και οι συντάξεις κόβονται κανονικά, τι παραπονιέστε όλα πάνε καλά σε όλους τους τομείς, μπράβο τους.

Sheriff

Πωπωω τωρα μας την ειπε,μιλαμε τρεμουμε

???!!!

Να μην αξιώσει ο Θεός να χυθεί αίμα!!Γιατί άμα χυθεί αίμα,να δεις που θα πάει και το μαλλί,και η γοβα,και το υφακι!

(τρις) ΑΘΛΙΟΙ

Τι σκούζετε τώρα κατακαλόκαιρο; Η εμφανίσιμη και άπειρη κυρία απολαμβάνει το όνειρό της και σεις περιμένετε τις εκλογές για να ρεφάρετε! Το πόσο ζώα είστε πιστεύω να το καταλαβαίνετε. Ως τότε, αφού δεν βγαίνετε στους δρόμους, απολαύστε τους άθλιους στην παράστασή τους.

MARON

Αυτo το βλέμμα λέει πολλά, λέει, σας έχω κάτω από τη γόβα μου και σας πατάω, είμαι αγρια, ατίθαση, όλος ο κόσμος είναι δικός μου, το ίδιο και εσείς. Αυτo το κόσμο της το δώσατε εσείς Ελληνάρες μου με τη ψήφο σας, γιατί με τα τυπικά της προσόντα άλλο επάγγελμα θα έκανε, όχι να το παίζει υπουργός.

Νίκος

Ποτέ μην βγάζετε συμπεράσματα από την εμφάνιση...Τυχαίο σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι τίποτα...

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΟΣΟ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΜΕ ΧΑΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΑ.ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ .ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Bus bus O BABAS

Αρκεί να αρνηθούμε τη ΔΗΜΕΥΣΗ !!! Αρκεί να μην εισπράξουν από την ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ - ΔΗΜΕΥΣΗ που επιχειρούν !!! ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ !!! ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΑΝΕΛ !!! ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ, ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!! ΑΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (85%)! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ Δ Η Μ Ε Υ Σ Η !!!

SOVAROTIS MHDEN

Η ματιά ... θάνατος !!! Μιλάει ήδη με την ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΕΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ. Το θεωρεί αυτό μεγάλο ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ και σημαντική ΔΟΥΛΕΙΑ !!! Μήπως να μάθει ότι είναι χειρότερο από ΕΓΚΛΗΜΑ; ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. PS Μήπως να φάει καμιά σούπα, γιατί μικρή καλοκαιρινή ίωση δε φαίνεται να την αντιμετωπίζει

Γιατί δέχεσαι να σου παίρνουν το κεφάλι ;;;

Παραβιάζοντας κάθε κανόνα λογικής (ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ) σπρώχνουν τη Χώρα στη απόλυτη εξαθλίωση. Με τα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ, ΕΔΩΣΑΝ ΗΔΗ ΣΥΓΧΩΤΟΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ Δ Η Μ Ε Υ Σ Η (ΜΕΣΩ ΨΕΥΤΟΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ) ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΣΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ, ΒΓΑΖΟΥΝ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ: ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ, ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΚΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑ ΧΑΧΑΝΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ... ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oaed_1

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ καλύφθηκαν όλες οι θέσεις που προκηρύχθηκαν στα δύο προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας για ανέργους 18-66 ετών - Σήμερα ξεκινάει το νέο πιλοτικό πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέα προγράμματα