Γερμανικός Τύπος για 5ετές: Πολιτική ντροπή για Τσίπρα επιτόκιο υψηλότερο του Σαμαρά

Γερμανικός Τύπος για 5ετές: Πολιτική ντροπή για Τσίπρα επιτόκιο υψηλότερο του Σαμαρά

«Εάν καταφέρει να κάνει αυτό το βήμα, θα ήταν ένα σημαντικό στάδιο στον δρόμο εξόδου από την κρίση», γράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος Γκερντ Χέλερ

Με αφορμή τα σχέδια που καταστρώνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επανέλθει η Ελλάδα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ώστε να μπορεί να καλύπτει και πάλι αυτόνομα τις ανάγκες δανεισμού της, η Badische Zeitung δημοσιεύει εκτενή ανταπόκριση από την Αθήνα. «Τρία χρόνια μετά την τελευταία έκδοση ομολόγων η Αθήνα σχεδιάζει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές. Εάν καταφέρει να κάνει αυτό το βήμα, θα ήταν ένα σημαντικό στάδιο στον δρόμο εξόδου από την κρίση», γράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος Γκερντ Χέλερ, ο οποίος εργάζεται μεταξύ άλλων ως ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt στην Αθήνα.

Όπως σημειώνει η ανταπόκριση στην ηλεκτρονική έκδοση της Badische Zeitung, «μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος βοήθειας τον Αύγουστο της ερχόμενης χρονιάς η Ελλάδα θα πρέπει να στέκεται ξανά στα δικά της πόδια. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) της υπερχρεωμένης χώρας θέλει τώρα να τεστάρει αν οι επενδυτές έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην Αθήνα. Η Κομισιόν προσφέρει στήριξη. Συνέστησε τον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά της χώρας μετά από οκτώ χρόνια» 

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει σε κάθε περίπτωση να επιστρέψει στις αγορές με χαμηλότερα επιτόκια συγκριτικά με αυτά που είχε πετύχει ο Αντώνης Σαμαράς, γράφει η Badische Zeitung.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «υπό συζήτηση βρίσκεται ένα πενταετές ομόλογο ύψους δύο δισ. ευρώ» και επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα καλείτο να δανειστεί με επιτόκια 4% έως 5%, δηλαδή αισθητά υψηλότερα συγκριτικά με τα επιτόκια των προγραμμάτων δανεισμού. Ωστόσο, «το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις αγορές», υπογραμμίζει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Παρατηρητές της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η (σ.σ. ελληνική) κυβέρνηση να κάνει το πρώτο βήμα ήδη εντός του τρέχοντος μήνα. Ωστόσο θεσμικοί επενδυτές προειδοποιούν ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να κάνει βεβιασμένες κινήσεις». Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, προτείνεται ένα είδος «διαφημιστικής περιοδείας» προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν εν δυνάμει επενδυτές. «Αυτό καθιστά πιθανότερη μια έξοδο στις αγορές το φθινόπωρο, μιας και η Ελλάδα θα μπορούσε τότε να αναχρηματοδοτηθεί φθηνότερα».

Όπως επισημαίνει ο Γερμανός ανταποκριτής, «το πότε ο Αλέξης Τσίπρας θα τεστάρει την αγορά με μια έκδοση ομολόγου -εάν θα είναι κιόλας τον Ιούλιο ή μόλις το φθινόπωρο- εξαρτάται και από την εξέλιξη των αποδόσεων. Εν τέλει είναι και πολιτικό ζήτημα. Το 2014 η απόδοση του πενταετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τότε ανήλθε σε 4,95%. Ο Τσίπρας θέλει σε κάθε περίπτωση να φέρει στην αγορά το σχεδιαζόμενο ομόλογο με ευνοϊκότερους όρους σε σύγκριση με τον συντηρητικό προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά τρία χρόνια πριν. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστούσε πολιτική ντροπή».

ΣΧΟΛΙΑ (9)

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

ΟΣΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΚΗΦΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ 4,5 ΟΥΤΕ ΜΕ 5% ΔΕΝ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ!!

ΕΛΛΗΝ

ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟ TIMING O ΤΣΙΠΡΑΣ! Μη βιώσιμο θα κριθεί το ελληνικό χρέος από το ΔΝΤ στη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου 2017, οι πιθανότητες εκταμίευσης της δόσης ύψους 1,6 δισ. ευρώ την οποία έχει ζητήσει η Αθήνα είναι μηδαμινές, καθώς το Ταμείο αναμένει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις του Βερολίνου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΤΟ ΔΝΤ υποστηρίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση 10 δισ. ευρώ, γεγονός που θα αυξήσει το δημόσιο χρέος (και τις αποδόσεις των ομολόγων) και θα ρίξει τις τιμές των μετοχών στις τράπεζες!!

Χχ

Και με μηδενικό επιτόκιο να βγει όλο αυτό είναι πυροτέχνημα. Οι αγορές ομολόγων επηρρεάζονται από τους οίκους αξιολόγησης και παγκόσμιους οργανισμούς όπως η παγκόσμια τράπεζα και το ΔΝΤ. Αν το τελευταίο με συμμετοχή ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα βγάλει το ελληνικό χρέος εξαιρετικά μη βιώσιμο τότε τα επιτόκια δανεισμού θα αρχίσουν να ανεβαίνουν επικίνδυνα. Κατά τη γνώμη μου τα πάντα θα κριθούν στη ρύθμιση του χρέους μετά τον Σεπτέμβριο

Υδραιος

Η λύση για την υπερχρεωμένη Ελλάδα είναι..... περισσότερο χρέος. Έλεος.

φραπεδουρας

Αφου εσυ και Ληλας ολη μερα φραπεδιαζετε και γραφετε μπουρδες απο που να τα βρει το ερμο το κρατος

Δεν ειναι λογικο

οι αγορες να εμπιστευονται περισσοτετο τους ανθρωπους που γνωριζουν καλυτερα πως δουλευει η οικονομια σε σχεση με το κακο συναπαντημα της αριστερας? Φυσικα και θα ερθουν καλυτερες ημερες μολις αλλαξει κυβερνηση.

Μόλις εξαφανιστούν

από την χώρα όλοι οι φασίστες αριστεροί και δεξιοί συριζα χα κκε ανταρσυα λαε πλευσεις ανελ τα επιτόκια θα γυρίσουν αρνητικά! !!

Μα τι λέμε;;

Έχεις δίκιο φίλε μου..

ΕΛΛΗΝ

ΑΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΙ ΟΜΟΛΟΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΜΕ 3,5% ΟΧΙ 4,5% ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ!! ΟΥΤΕ ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!! ΜΟΛΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli_follie_arthro

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Folli Follie -  Επιμένει το Fund QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο η εταιρεία»  - Μεγάλη πτώση και στις τράπεζες - Η αγορά αποτιμά αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup

eurogroup_arthro

«Τελεσίγραφο» από τους δανειστές, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου 

1
gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.