75.000 φορολογούμενοι χρωστάνε και δεν το ξέρουν

75.000 φορολογούμενοι χρωστάνε και δεν το ξέρουν

Πώς έχουν πέσει στην παγίδα του νόμου

Άλλοι έκαναν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις τους και έφυγαν για διακοπές. Αλλοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις που είχαν στην Ελλάδα ή μετανάστευσαν στο εξωτερικό σε αναζήτηση καλύτερης τύχης και μικρότερης φορολογίας. Εκαναν όλες τις διατυπώσεις, υπέβαλαν δηλώσεις, πέρασαν από έλεγχο και πλήρωσαν. Νομίζουν έτσι ότι ησύχασαν από το κυνήγι της Εφορίας. Kάνουν, όμως, μέγα λάθος!

Η Εφορία στην Ελλάδα χτυπάει πάντα δύο φορές. Και σαν να μην έφτανε που 3,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν χάσει τον λογαριασμό και δεν ξέρουν τι χρωστάνε και τι πληρώνουν για φόρους, άλλοι 75.000 έχουν πέσει στην παγίδα του νόμου, ακόμα και πολλοί που δεν θέλουν να χρωστάνε τίποτα και πληρώνουν στην ώρα τους τα πάντα. Ειδικά αν τόλμησαν να κάνουν έναρξη επαγγέλματος στη χώρα μας, εκτός του ότι έχουν μπλέξει με τιμολόγια, βιβλία, έμμεσες τεχνικές ελέγχου κ.λπ., τους κυνηγάει και η κατάρα του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο η Εφορία ξεχνάει συνεχώς να το υπολογίσει όποτε εκδίδει το εκκαθαριστικό τους.

Τουλάχιστον 210.000 φορολογούμενοι έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο ξαφνικά αντιμέτωποι με χρέη που μόνο η Εφορία γνώριζε ότι έχουν, ενώ το 30% δεν το έχει μάθει ακόμα!
Τελευταίο κρούσμα -και κορυφή του παγόβουνου- είναι οι 3.000 φορολογούμενοι που αν και έσπευσαν έγκαιρα και προτού δοθεί παράταση να υποβάλουν δήλωση φόρου εισοδήματος Ε1, ακόμα και αν έχουν πληρώσει ήδη το ποσό που έδειξε η εκκαθάριση, θα λάβουν ειδοποίηση ότι πρέπει τώρα να πληρώσουν ακόμα περισσότερα γιατί από δικό της λάθος η Εφορία ξέχασε να τους χρεώσει το τέλος επιτηδεύματος. Παρότι οι δηλώσεις τους είναι σωστά συμπληρωμένες, η Εφορία -που έκανε το λάθος- τους κάλεσε με email να υποβάλουν ξανά φορολογικές δηλώσεις για να γίνει νέα εκκαθάριση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΒΑΣ

Ετσι οπως τα κανανε ολοι οι Ελληνες χρωστανε. Μεχρι που θα παει αυτο το χαλι?

@ ΒΑΣ

Eλα, πως κάνεις έτσι... Η Δημοκρατία είναι ακριβή... Θα πληρώσεις!!!

ντενης

μωρε το ξερουν, αλλα τους λενε με τροπο "να πατε στο διαολο πρωτα θα φαμε εμεςις, και μετα ο,τι περισεψει..." !!!!!!!

kostas

Δεν είστε υπάλληλοι του κράτους ή του κόμματος?????ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΨΕΥΤΑΛΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mario-draghi-pic

Η θητεία του Ντράγκι λήγει τον Οκτώβριο και οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιλέξουν τον διάδοχό του, ενδεχομένως εντός της εβδομάδας - Τις δύσκολες στιγμές που η Ευρωζώνη ήταν έτοιμη να διαλυθεί,  η κεντρική τράπεζα υπό την καθοδήγηση του κ Ντράγκι υπήρξε ο μοναδικός θεσμός που απέτρεψε την καταστροφή, επισημαίνει το δημοσίευμα

hvL

Ασφυκτικός γίνεται ο κλοιός των τραπεζών στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη των ΑΠΕ της ΔΕΗ, εμποδίζοντας την υλοποίηση ενός εναλλακτικού σχεδίου για την διαχείριση της θυγατρικής της.

shopping_ar

Μέχρι σήμερα οι online πωλησεις δεν αποτελούσαν ούτε αποτελούν ακόμα το βασικό κανάλι λιανικής πώλησης τροφίμων, ποτών και άλλων ειδών μπακαλικής ή σούπερ -μάρκετ που προτιμούν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αλλωστε, είναι μια πραγματικότητα ότι ακόμη και στις πιό προηγμένες τεχνολογικά χώρες η συνήθεια της επίσκεψης στο σούπερ – μάρκετ είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει με τον χρόνο.

family_ar

Ουραγός φαίνεται πως είναι η Ελλάδα σε ότι αφορά τις πολιτικές οι οποίες είναι φιλικές προς την οικογένεια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της UNICEF. Συγκεκριμένα, από τον κατάλογο των 31 χωρών που συνέταξε η UNICEF με τις χώρες που προσφέρουν πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια, η χώρα μας καταλαμβάνει την 30η και προτελευταία θέση.