Χαρδούβελης: Έτος ανάπτυξης το 2015 για την Ελλάδα

Χαρδούβελης: Έτος ανάπτυξης το 2015 για την Ελλάδα

Τόνισε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα - Εκτίμησε ότι ο Τσίπρας «θα αναγκαστεί να συμφωνήσει για την επόμενη μέρα, αλλά με χειρότερους όρους» - Παραδέχθηκε ότι οι Έλληνες υπερφορολογούνται

Χαρδούβελης: Έτος ανάπτυξης το 2015 για την Ελλάδα
Μήνυμα ότι το 2015 θα είναι έτος ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας.

«Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα τώρα» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» γι' αυτό και τόνισε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και όχι πολιτική αβεβαιότητα.

Μιλώντας για την επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα των επικεφαλής της Τρόικας ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κόντρα.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα μετά το Μνημόνιο ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι πλησιάζουν στις δικές μας θέσεις και ότι η σχέση με τους δανειστές θα διαρκέσει πολλά χρόνια «μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των δανείων». Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είπε ότι λέει «πολλά ωραία πράγματα» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αν ήταν έτσι εύκολα, τότε όλες οι χώρες θα ήταν πλούσιες...». Εκτίμησε, δε, ότι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΑ «θα αναγκαστεί να συμφωνήσει για την επόμενη μέρα, αλλά με χειρότερους όρους». «Η αργοπορία έχει κόστος» ανέφερε με νόημα ο κ. Χαρδούβελης.

Για το θέμα του χρέους ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν υποσχεθεί να μας δώσουν κάτι για το χρέος. Και θα το πάρουμε...».
Κλείσιμο

Μιλώντας τέλος για τη φορολογία παραδέχθηκε ότι «φυσικά και υπέρ-φορολογούνται οι Έλληνες, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή δεν καταπολεμήθηκε η φοροδιαφυγή» ενώ για τον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε ότι «κάποια στιγμή θα έμπαινε ένας φόρος περιουσίας, αλλά επιβλήθηκε ξαφνικά σε μια εποχή που ο κόσμος δεν είχε να πληρώσει» ανακοινώνοντας ότι στα μέσα Νοεμβρίου θα ανοίξει το σύστημα για διορθώσεις στο Ε9.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης