Πρόωρη συνταξιοδότηση με 20ετία - "κλείδωσε" στα 360 ευρώ η βασική σύνταξη

Πρόωρη συνταξιοδότηση με 20ετία - "κλείδωσε" στα 360 ευρώ η βασική σύνταξη

Η τρόικα διαπιστώνει ότι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα παραμένει «γενναιόδωρο» και ως εκ τούτου, για να αυξηθεί η βιωσιμότητά του θα πρέπει να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα των εισφορών σε σχέση με τις παροχές

Πρόωρη συνταξιοδότηση με 20ετία - "κλείδωσε" στα 360 ευρώ η βασική σύνταξη
Στα 360 ευρώ κλείδωσε η βασική σύνταξη για το 2015, παραμένουν όμως ανοιχτά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων.

Στο κάδρο των αλλαγών μπαίνουν τα ειδικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και η θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης με 15ετία με 4.500 μέρες ασφάλισης, με την τρόικα να θέλει να ανέβει στα 20 χρόνια και τα 6.000 ένσημα.

Η κυβέρνηση να αναμένεται να επιδιώξει οι όποιες αποφάσεις να παρθούν την άνοιξη του 2015, με κεντρικό επιχείρημα πως ακόμη και αν «περάσουν» από τη Βουλή οι αλλαγές, δεν θα ισχύσουν άμεσα, καθώς απαιτείται σεβασμός των ώριμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η "Καθημερινή",  κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, η τρόικα, επεσήμανε ότι τα πραγματικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι πολύ μικρότερα από τα θεσμοθετημένα και απαίτησε μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης