Στουρνάρας καλεί Σφακιανάκη για το κακόβουλο sms

Στουρνάρας καλεί Σφακιανάκη για το κακόβουλο sms

Το υπ. Οικονομικών ζητά τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ για να εντοπιστεί πώς ξεκίνησε η φάρσα που ταλαιπώρησε χιλιάδες φορολογούμενους

Στουρνάρας καλεί Σφακιανάκη για το κακόβουλο sms
Τη συνδρομή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εντοπιστεί πώς ξεκίνησε η φάρσα και ποιος έστειλε το κακόβουλο sms, που τις τελευταίες ημέρες ταλαιπώρησε χιλιάδες φορολογούμενους.

Ένα παραπλανητικό, γραπτό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα χιλιάδων φορολογούμενων ήταν αρκετό για να προκαλέσει πανικό και τεράστιες ουρές στις εφορίες από πολίτες που ζητούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, από τις έκτακτες εισφορές που επιβλήθηκαν το 2011.

Το εν λόγω μήνυμα αναφέρει ότι: «Ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».

Κλείσιμο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από μία δικαστική απόφαση που δικαίωσε έναν καθηγητή ο οποίος είχε αιτηθεί την επιστροφή της έκτακτης εισφοράς.

Εκτιμάται δε ότι πανελλαδικά, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 100.000 αιτήσεις και πλέον, το sms, που έχει σταλεί από άγνωστο αποστολέα, προκαλεί συνωστισμό στις εφορίες, ενώ οι εφοριακοί οφείλουν να απαντήσουν εγγράφως σε κάθε μία από αυτές τις αιτήσεις!

Σύμφωνα με τα «Νέα», οι απαντήσεις των εφοριακών είναι αρνητικές, ωστόσο, οι φορολογούμενοι θεωρούν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων που έχουν πληρώσει σε έκτακτες εισφορές, αφού προσφύγουν στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης