Aναδρομικά: Πότε και ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν έως 50.000 ευρώ

Aναδρομικά: Πότε και ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν έως 50.000 ευρώ

Τέλος Απριλίου θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά σε περίπου 2.000 δικαιούχους από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου - Τον Μάιο θα πληρωθούν 10.000 τέως τραπεζοϋπάλληλοι

Anadromika
Οι δικαιούχοι των πρόσφατων αναδρομικών (περίπου 7.500 συνταξιούχοι της πρώην Ολυμπιακής και του ΗΣΑΠ), εδώ και 5 χρόνια περίμεναν την καταβολή των ποσών. Ομως, πριν πιστωθούν στους λογαριασμούς τους, η εφορία ψαλίδισε το 1/3 των χρημάτων τους.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χατζόπουλο, πρόεδρο του Ενιαίου δικτύου Συνταξιούχων, οι κρατήσεις της εφορίας είναι της τάξης του 20 με 26%. Το ενιαίο δίκτυο ζητά οι φόροι που αναλογούν στους δικαιούχους να επιμεριστούν τμηματικά, ανά έτος οφειλής από το 2019 έως το 2023. Να προκύψει ο όποιος πρόσθετος φόρος και να καταβληθεί σε σχέση με το κάθε έτος και όχι ως συνολικό ποσό, με βάση τη φορολογική κλίμακα που ισχύει για κάθε συνταξιούχο χωριστά, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημά του. Έτσι, θα είναι μικρότερη η επιβάρυνση για χιλιάδες δικαιούχους και ταυτόχρονα θα επιβληθεί η όποια φορολόγηση, με όρους δικαιοσύνης.

Οι εν λόγω συντάξεις προέρχονται από τα πρώην ταμεία του ΗΣΑΠ, της Ολυμπιακής, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αλλά και τραπεζών. Κοινό χαρακτηριστικό τους ήταν το αυξημένο η και διπλό σε ορισμένες περιπτώσεις ασφάλιστρο, το οποίο θα τους εξασφαλίσει αφενός αύξηση στη σύνταξη και αφετέρου αναδρομικά ακόμα και 54 μηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στη ΜΕΘ ο δολοφόνος της Κυριακής - Τι λένε οι ειδικοί που τον εξέτασαν

Κινητοποίηση της κυβέρνησης κατά της χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές - Οι προσθήκες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΕΝΦΙΑ με -εκ των υστέρων- διορθώσεις στα εκκαθαριστικά και πληρωμή έως 24 δόσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης