Τα αμερικανικά πανεπιστήμια επενδύουν στην ΔΕΗ

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια επενδύουν στην ΔΕΗ

Πού έχει κτίσει θέσεις το Silchester, το οποίο απέκτησε το 10% των μετοχών

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια επενδύουν στην ΔΕΗ
Η αμερικανική ανώτατη εκπαίδευση επενδύει στην Ελλάδα! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το Fund Silchester Ιnternational Investors- το οποίο αγόρασε για λογαριασμό πελατών του, το 10,02% των μετοχών της ΔΕΗ – διαχειρίζεται και αποθεματικά κεφάλαια αμερικανικών πανεπιστημίων. Προχθές, το Fund ανακοίνωσε προς το χρηματιστήριο ότι ξεπέρασε το 10% στον τίτλο της ΔΕΗ, καθώς για περισσότερο από ένα μήνα οι διαχειριστές του αγόραζαν μεθοδικά κάτω από την τιμή των 6 ευρώ.

Το fund που ανήκει κατά 50% στον δισεκατομμυριούχο Stephen Butt διαχειρίζεται πάνω από 20 δισ. ευρώ και έχει ως επενδυτική φιλοσοφία να «κατέχει σε δίκαιες τιμές καλές εταιρείες και δίκαιες εταιρείες σε καλές τιμές». Βεβαίως, η κατοχή των μετοχών δεν είναι βραχυχρόνια καθώς ο στόχος είναι οι αποδόσεις σε ένα πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντας.

Κατά την πρόσφατη παρουσίαση των 27 ελληνικών εταιρειών στο Λονδίνο, το Fund Silchester συναντήθηκε με υπευθύνους ελληνικών εταιρειών και ενημερώθηκε για την πορεία τους. Η παρουσία, άλλωστε, ορισμένων ελληνικών εταιρειών στις ΗΠΑ και οι χαμηλές τιμές λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος ήταν το εφαλτήριο για την παρακολούθηση της Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά, το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς ενέργειας, οι επικείμενες πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων, η πράσινη ενέργεια, αλλά και οι αγωγοί καυσίμων προς την Ευρώπη συνθέτουν ένα πάζλ το οποίο ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ξεδιπλωθεί.    

Μεταξύ των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει η Silchester είναι το 2% της εγγλέζικης εταιρείας παραγωγής ζάχαρης Tate & Lyle, το 17% της Jardine Lloyd Thomson το 18% της Electric Components. Eπίσης, το 2007, το εγγλέζικο Fund κατείχε το 10% της Φιλανδικής εταιρείας Amer Group.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης