Ο ζάμπλουτος κ. Butt που πήρε το 10% της ΔΕΗ!

Ο ζάμπλουτος κ. Butt που πήρε το 10% της ΔΕΗ!

Ενεργεί, μέσω του fund Silchester, για λογαριασμό επενδυτών που δεν έχουν γίνει γνωστοί

Ο ζάμπλουτος κ. Butt που πήρε το 10% της ΔΕΗ!
Ένας άγνωστος επενδυτής ή και επενδυτές κρύβονται πίσω από 6 διαφορετικά fund του ομίλου επενδύσεων Silchester τα οποία απέκτησαν, όπως ανακοινώθηκε χθες, το 10,02% των μετοχών της ΔΕΗ ή 23 εκατ. μετοχές.

Η μετοχή της ΔΕΗ η οποία κυμαινόταν σε χαμηλές τιμές εδώ και εβδομάδες – κάτω από τα 6 ευρώ – και εμφάνιζε κινητικότητα όσον αφορά την ελεύθερη διασπορά της μετοχής, καθώς ο όγκος των τεμαχίων που άλλαζε καθημερινά χέρια ξεπερνούσε τις 600 χιλιάδες τεμάχια.

Και, τελικά, χτες ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία Silchester έχει αποκτήσει το 10% των μετοχών της ΔΕΗ, μέσω του χρηματιστηρίου. Μιας ΔΕΗ, το 17% της οποίας έχει σχεδιάσει να πωλήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 η ελληνική κυβέρνηση.

Ποια είναι η Silchester

Κλείσιμο
Το αγγλοαμερικανικό fund διαχειρίζεται περί τα 20 δις. ευρώ και ανήκει  κατά 50% στον δισεκατομμυριούχο κ. Stephen Butt o οποίος βρισκόταν μεταξύ των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων στην Βρετανία με προσωπική περιουσία που υπερβαίνει τα 830 εκατ. λίρες.

Και αυτός, αλλά και ο συνεταίρος του Michael JJ Cowan, με τον οποίο ίδρυσαν την Silchester το 1994, προέρχονται από την μεγάλη επενδυτική οικογένεια της Morgan Stanley.

Η εταιρεία, όπως, αναφέρει η ιστοσελίδα του Fund «κατέχει καλές εταιρείες σε δίκαιες τιμές και δίκαιες εταιρείες σε καλές τιμές.». Τα fund διαθέτουν 100-150 επενδύσεις με μια λογική διαφοροποίηση ανά χώρα και ανά τομέα.          

Η ανακοίνωση στο ΧΑ


Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση ήταν η εξής :    
_ «Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. γνωστοποιεί, σύμφωνα με τον Νόμο 3556/2007 και κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε στις 12/9/2011 από την εταιρία "Silchester International Investors LLP" (Silchester) με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τους παρακάτω πελάτες της:
-     Silchester International Investors International Value Equity Trust,
-     Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust,
-     Silchester International Investors International Value Equity Group Trust,
-     Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust,
-     The Calleva Trust,
-     The Kiltearn Global Equity Fund,
-     The Silchester Global Equity (Ireland) Fund,


ότι, στις 8/9/2011 η συνολική συμμετοχή τους ανήλθε σε 23.240.603 μετοχές ή 10,02 % των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ. Από τους πελάτες της δίνεται στην Silchester πλήρη διακριτική ευχέρεια στις επενδύσεις τους και η εξουσιοδότηση να ψηφίζει για λογαριασμό τους. Εντούτοις, η Silchester δεν ενεργεί ως θεματοφύλακας για τους πελάτες της και επομένως οι μετοχές δεν κρατιούνται στο όνομα της Silchester αλλά στο όνομα της τράπεζας-θεματοφύλακα (custodian bank) κάθε πελάτη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης