Φουντώνει η μάχη για τα μερίδια από το παγωτό

Φουντώνει η μάχη για τα μερίδια από το παγωτό

Μειωμένες φέτος οι πωλήσεις στην αγορά παγωτού σε όλα τα κανάλια του οργανωμένου λιανεμπορίου κυρίως λόγω των ανατιμήσεων αλλά και του άστατου καιρού

net_pagoto_masticha
Το φετινό καλοκαίρι για την αγορά του παγωτού μάλλον σε… δροσερό εξελίσσεται. Από τη μία οι ανατιμήσεις που πλέον αρχίζουν να καθιστούν ακριβό ακόμα και το βιομηχανικό παγωτό και από την άλλη ο άστατος καιρός που επικράτησε σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας φρέναραν την κατανάλωση.

Ως αποτέλεσμα οι προβλέψεις και τα στοιχήματα ότι κατά τη φετινή χρονιά ο τζίρος στη λιανική θα ξεπεράσει για πρώτη φορά, έπειτα από 15 και πλέον χρόνια, τα 250 εκατ. ευρώ αρχίζουν πλέον να θολώνουν. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον οι μεγάλοι παίκτες του βιομηχανικού παγωτού, που το 2022 είχαν μεν αύξηση πωλήσεων -κυρίως λόγω των ανατιμήσεων- αλλά ιδιαίτερα πιεσμένα περιθώρια κέρδους λόγω και της κρίσης του γάλακτος, μάχονται για να κερδίσουν περισσότερα μερίδια. Κι αυτό διότι η αγορά μπορεί να είναι πτωτική, εν τούτοις με τη σημαντική υποχώρηση του κόστους των πρώτων υλών (σ.σ.: η τιμή του αγελαδινού γάλακτος έχει υποχωρήσει πάνω από 20% από πέρυσι το φθινόπωρο), της ενέργειας, της συσκευασίας κ.ο.κ., σε συνδυασμό με τον τελευταίο γύρο ανατιμήσεων που πέρασαν στις αρχές της χρονιάς, αφήνει κέρδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε η NielsenIQ στο «business stories», φέτος οι πωλήσεις στην αγορά παγωτού σε όλα τα κανάλια του οργανωμένου λιανεμπορίου (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, ψιλικά, περίπτερα κ.ο.κ.) εμφανίζονται μειωμένες τόσο σε επίπεδο αξίας όσο και όγκου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 5 περιφέρειες - Σε επιφυλακή πυροσβεστική, στρατός και αστυνομία

Όσα πρέπει να ξέρετε για το Κτηματολόγιο: Πώς θα γλυτώσετε τις ουρές, αναλυτικά η διαδικασία μέσω gov.gr

Μητσοτάκης: Οι 4 άξονες της οικονομικής πολιτικής που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης