Ενέργεια: Ανοίγει η αυλαία των θαλάσσιων αιολικών πάρκων

«Ψήνονται» συμμαχίες για το πιλοτικό έργο στην Αλεξανδρούπολη - Εστάλη στην Κομισιόν η επιστολή προκοινοποίησης του έργου

offshore-aoilika
Στην ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας που θα ανοίξει μια μεγάλη αγορά για την Ελλάδα, προχωρά ο όμιλος Κοπελούζου, με σκοπό την υλοποίηση του επόμενου σταδίου για την ωρίμανση του πιλοτικού έργου στην Αλεξανδρούπολη.

Η Περιφερειακή Ενότητα ‘Εβρου και βορείως-βορειοανατολικώς Σαμοθράκης έχει καθοριστεί ως «Περιοχή Πρώτης Επιλογής ΑΠΕ» για την ανάπτυξη πιλοτικών off-shore αιολικών, τις λεγόμενες go to area περιοχές κατά την ΕΕ που ακολουθούν ειδική ταχεία αδειοδότηση.

Από το περσινό καλοκαίρι το ΥΠΕΝ έχει αποφασίσει πως στο τμήμα αυτό θα αναπτυχθούν τα πρώτα υπεράκτια έργα, η υλοποίηση των οποίων θα προχωρήσει κατά προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλάσσια οικόπεδα που θα βγουν μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι Άδεια Παραγωγής στη συγκεκριμένη ζώνη κατέχει ο Όμιλος Κοπελούζου για έργο ισχύος 220 Μεγαβάτ που έχει αποκτήσει από το 2012, ενώ αίτηση για Άδεια Παραγωγής δυναμικότητας περίπου 490 Μεγαβάτ έχει υποβάλλει ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για “πακτωμένες” (στερεωμένες στο βυθό της θάλασσας) ανεμογεννήτριες.

Κλείσιμο
Για το πρότζεκτ έχει προχωρήσει η προκοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαδικασία που είναι απαραίτητο να προηγηθεί πριν την κοινοποίηση του έργου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Στον τάκο η μισή Μπλε ομάδα, δάκρυσε ο Μπάρτζης - Δείτε βίντεο

Γιοβάνοβιτς: «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, με έβαλαν να επιλέξω ανάμεσα στα όνειρα και στην υγεία των παικτών»

Η ΝΔ ανεβάζει τη συσπείρωσή της και δίνει ραντεβού ενότητας στο Ζάππειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης