UBS: Τι «είδε» στην Αθήνα ο οίκος και τι «έμαθε» στα ραντεβού με τους τραπεζίτες

UBS: Τι «είδε» στην Αθήνα ο οίκος και τι «έμαθε» στα ραντεβού με τους τραπεζίτες

Τα θέματα με τις τράπεζες που κυριάρχησαν είναι η διψήφια αύξηση των εταιρικών δανείων, οι χαμηλές μεταβολές (beta) των καταθέσεων και τα μερίσματα από τα κέρδη του 2023, στοιχεία που δείχνουν ότι το κλίμα είναι σαφώς θετικό

ubs
Η UBS και οι τραπεζικοί αναλυτές του οίκου ταξίδεψαν στην Ελλάδα και την Αθήνα συγκεκριμένα και πέρασαν τρεις ημέρες συναντώντας επιχειρήσεις (Alpha Βank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Jumbo, και άλλες) και τη Βουδαπέστη (MOL, Erste Bank Hungary, Wizz Air, OTP).

«Το θετικό κλίμα στην Αθήνα ήταν δύσκολο να μην φανεί με την ασυνήθιστη υψηλή κίνηση στο αεροδρόμιο (για αυτή την εποχή του έτους), καθώς οι επισκέπτες από το εξωτερικό κατευθύνονταν για κρουαζιέρες στα νησιά, γέμιζαν τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, υποστηρίζοντας αυτό το ευνοϊκό κλίμα», εξηγεί η ελβετική τράπεζα.

Τα θέματα με τις τράπεζες που κυριάρχησαν είναι η διψήφια αύξηση των εταιρικών δανείων, οι χαμηλές μεταβολές (beta) των καταθέσεων και τα μερίσματα από τα κέρδη του 2023, στοιχεία που δείχνουν ότι το κλίμα είναι σαφώς θετικό για τις τράπεζες. Οι διοικητικές ομάδες επανέλαβαν τις προσδοκίες τους για διψήφια αύξηση των επιχειρηματικών δανείων. Η στροφή από τις καταθέσεις όψεως στις προθεσμιακές καταθέσεις είναι αργή, επομένως και οι προβλέψεις όλων των τραπεζών για τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) φαίνονται επίσης συντηρητικές ή ακόμη και πολύ συντηρητικές, σε ορισμένες περιπτώσεις, λαμβάνοντας υπόψη και το χαμηλό κόστος των καταθέσεων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ξαφνική αδιαθεσία του Ερντογάν κατά τη διάρκεια live συνέντευξης - Δείτε βίντεο

Αυτοδυναμία και συνεργασία νικητών κερδίζουν έδαφος έναντι «κυβέρνησης ηττημένων» - Τι δείχνουν τα γκάλοπ

Η ισοψηφία που έφερε δύο στον τάκο και τα στατιστικά των παικτών από την αρχή του Survivor All Star - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης