Εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρις Άλεν: Πολύ πιθανή φέτος η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα

Εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρις Άλεν: Πολύ πιθανή φέτος η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα

«Η αγορά επιχειρηματικών κεφαλαίων αναπτύσσεται πολύ γρήγορα στην Ελλάδα» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Οικονομικών

omologa
Για τον Κρις Άλεν, το «μάτι» της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το στοίχημα ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας είναι κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα.

Όπως εξήγησε μετά τη συμμετοχή του στο πάνελ “Investement Grade: A Game Changer” του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΟΕΕ, μία μεγάλη «πληγή» για την ελληνική οικονομία είναι η αδυναμία της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών να προσελκύσει επενδυτές από το εξωτερικό. «Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα χάνει μεγάλες ευκαιρίες» σημειώνει με έμφαση.

«Η αγορά επιχειρηματικών κεφαλαίων αναπτύσσεται πολύ γρήγορα στην Ελλάδα, ιδίως στον τομέα της πληροφορικής. Είναι πολύ επιτυχημένη, με εταιρείες όπως η TaxiBeat και η Viva που έχουν εξαγοραστεί από το εξωτερικό» λέει ο Κρ. Άλεν.

«Αλλά προς το παρόν, η Εναλλακτική Αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι πολύ περιορισμένη. Αυτή η αγορά είναι πολύ σημαντική, διότι αντί να εξαγοράζονται οι εταιρείες σας διεθνώς, θα μπορούσατε να εισάγετε κάποιες από αυτές τις εταιρείες στο χρηματιστήριο. Αν η δευτερογενής αγορά είναι πιο ρευστή, αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση μίας ελληνικής εταιρείας μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα, σημαίνει ότι οι Έλληνες επενδυτές μπορούν πραγματικά να επενδύσουν σε ορισμένες από αυτές τις εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου. Η επενδυτική βαθμίδα έχει σημασία για την επέκταση της εναλλακτικής αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Είναι πολύ σημαντικό το ελληνικό χρηματιστήριο να ανακτήσει το καθεστώς της “ανεπτυγμένης αγοράς”, που χάθηκε το 2012 σε μια πολύ δύσκολη χρονιά.»


Περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακιστέοι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν χτύπημα στου Ψυρρή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όπλα αντί τροφίμων - Με ποια ανταλλάγματα έδωσαν τα χέρια Πούτιν και Κιμ

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους - Κριτήρια, αιτήσεις, δικαιολογητικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης