Κέρδη στη Wall Street: Στην επιβράδυνση του πληθωρισμού «στοιχηματίζουν» οι επενδυτές

Κέρδη στη Wall Street: Στην επιβράδυνση του πληθωρισμού «στοιχηματίζουν» οι επενδυτές

Αναμένουν εάν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη θα επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες τους

wall
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης η Wall Street, με τους επενδυτές να δίνουν συνέχεια στο θετικό ξεκίνημα του 2023, έχοντας το βλέμμα αφενός στα επικείμενα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό του Δεκεμβρίου, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, αφετέρου στα πρώτα εταιρικά μεγέθη του προηγούμενου 12μήνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 268 μονάδων ή 0,8% και διαμορφώθηκε στις 33.991 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 διευρύνθηκε κατά 1,28% στις 3.969 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, ενισχύθηκε κατά 1,76% στις 10.875 μονάδες.

Το νέο έτος, αναμφίβολα, έχει πυροδοτήσει ένα ράλι ανακούφισης στις αγορές διεθνώς, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί περαιτέρω, αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες να «ρίξουν» τον ρυθμό σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Κι αυτό, οπωσδήποτε, ευνοεί την οικονομία και τις μετοχές, οι οποίες κατά παράδοση εχθρεύονται τα υψηλά επιτόκια και τον ισχυρό πληθωρισμό. Την Πέμπτη, μάλιστα, οι αμερικανικές αρχές θα ανακοινώσουν τα στοιχεία για τον ετήσιο δείκτη τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου, τα οποία εν πολλοίς θα καθορίσουν την επόμενη απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας (Federal Reserve).

Ας σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή το επιτόκιο της Fed κυμαίνεται στο 4,25% – 4,50%.

Αρκετοί αναλυτές, πάντως, δεν συμμερίζονται το παραπάνω αισιόδοξο κλίμα, προεξοφλώντας και νέες παρεμβάσεις από την κεντρική τράπεζα, οι οποίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, αναμένεται και ο πρώτος γύρος δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών.

newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ετοιμάζουν τους βασιλικούς τάφους στο Τατόι - Δείτε φωτογραφίες

Λιβύη: Ο υπουργός Πετρελαίου απορρίπτει το τουρκολιβυκό μνημόνιο και «αδειάζει» τον Ερντογάν για τα 12 μίλια

Qatargate - Le Soir: Τα πακέτα με τα €700.000 που είχε κρύψει ο Παντσέρι στο σπίτι του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης