Χρυσή Κολοκούτσα: H πρώτη γυναίκα πλοίαρχος σε δεξαμενόπλοιο της Andriaki Shipping

Χρυσή Κολοκούτσα: H πρώτη γυναίκα πλοίαρχος σε δεξαμενόπλοιο της Andriaki Shipping

Όπως δήλωσε η ίδια, «από την ηλικία των 15 ετών το μόνο επάγγελμα που μπορούσα να φανταστώ να κάνω ήταν είτε αυτό του ναυτικού είτε αυτό του φαροφύλακα. Φανταζόμουν τον εαυτό μου μακριά από την πόλη, με τα βιβλία & τη μουσική μου και περιτριγυρισμένη από τη θάλασσα και τη γαλήνη»

152003
Την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πλοιαρχία δεξαμενόπλοιου της ανακοίνωσε η Andriaki Shipping στηρίζοντας εμπράκτως την ισότητα των φύλων. Η εταιρεία είναι συμφερόντων οικογένειας Γουλανδρή και σήμερα είναι επικεφαλής της ο Πωλ Γρυπάρης, τέταρτη γενιά.

Πρόκειται για την πλοίαρχο Χρυσή Κολοκούτσα η οποία άρχισε την καριέρα της στη θάλασσα το 2011 ως δόκιμος αξιωματικός στο πλοίο M/V Violando. Το 2012 προήχθη σε υποπλοίαρχο για να φτάσει να γίνει η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος στον στόλο δεξαμενόπλοιων της Andriaki.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «έμπνευσή της για να γίνει καπετάνισσα ήταν ο Έλληνας ποιητής, συγγραφέας και ναυτικός – Νίκος Καββαδίας, ο οποίος χρησιμοποιούσε τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο ως ισχυρές μεταφορές. Ήθελε να γίνει ναυτικός από τότε που διάβασε για πρώτη φορά τα ποιήματά του στις αρχές της εφηβείας της. Το όνειρό της ήταν να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσει ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και πολιτισμών.

Όπως δήλωσε η ίδια, «από την ηλικία των 15 ετών το μόνο επάγγελμα που μπορούσα να φανταστώ να κάνω ήταν είτε αυτό του ναυτικού είτε αυτό του φαροφύλακα. Φανταζόμουν τον εαυτό μου μακριά από την πόλη, με τα βιβλία & τη μουσική μου και περιτριγυρισμένη από τη θάλασσα και τη γαλήνη».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Goncharov: Μία «ταινία του Σκορσέζε» έγινε viral χωρίς… να έχει γυριστεί ποτέ!

Νοσηλευτής κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 16χρονο κορίτσι σε ξενώνα εφήβων 

Σε 55χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη ο ένας νεφρός της 21χρονης Εμμανουέλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης