Τα τερτίπια του Πόλσον, η Petra της Eurobank με τα 150 ακίνητα και το νέο επεισόδιο στην Creta Farm

Τα τερτίπια του Πόλσον, η Petra της Eurobank με τα 150 ακίνητα και το νέο επεισόδιο στην Creta Farm

Χαίρετε! Παρατηρήθηκε (και) χθες -όπως κάθε φορά- μια σχετική αναντιστοιχία μεταξύ των τίτλων του περιπτέρου περί της «μεγάλης παλλαϊκής απεργίας» κ.λπ. και της πραγματικότητας.

DARKROOM_ROOM_FIN
Διόλου ασυνήθιστο να μου πείτε αλλά ενδεικτικά διαβάστε τα νούμερα συμμετοχής στην απεργία: Στις τράπεζες περί το 2%, στα σούπερ μάρκετ κανονική ημέρα, στα καταστήματα «όλα ανοιχτά», στα αεροπλάνα τίποτα, στη ΔΕΗ 3,58%, στα ΕΛΤΑ 15,28%, στην ΕΥΑΘ 8,80%, στη ΔΕΘ 17% (ομολογώ δεν ήξερα ότι λειτουργεί η ΔΕΘ όλον τον χρόνο, πλην Σεπτεμβρίου που έχει τη Διεθνή Έκθεση). Αυτά…

 
-Ξεκινούν από τις τράπεζες οι πακετιές στα ακίνητα. Η Εurobank πριν λίγες ημέρες έλαβε μη δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για ένα χαρτοφυλάκιο real estate με την επωνυμία Petra. Πρόκειται για περίπου 150 ακίνητα, κυρίως εμπορικά -κάποια από αυτά μισθωμένα- που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για μικρά ακίνητα και για αυτό η αξία του χαρτοφυλακίου είναι στα 38 εκατ. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον με την τράπεζα να δέχεται πέντε μη δεσμευτικές προσφορές, αλλά το σημαντικό είναι ότι μειώθηκαν τα discounts. Εκεί που το 2019 οι προσφορές ήταν στο -40%, τώρα κινούνται στο -20%. Με τη συγκεκριμένη συναλλαγή ουσιαστικά ξεκινούν από τις τράπεζες οι προσπάθειες να πουληθούν σε πακέτα τα ακίνητα που έχουν συγκεντρώσει από τους πλειστηριασμούς.

-Και στο Χρηματιστήριο όμως έχουμε πακετιές μετοχών και ο λόγος είναι για το 3,6% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που άλλαξε χέρια στις 9 Ιουνίου και επίκειται η επίσημη ανακοίνωση του ομίλου για τη συναλλαγή. Το πακέτο ήταν 7,73 εκατ. μετοχές, η μεταβίβαση έγινε στην τιμή των 1,45 ευρώ ανά μετοχή και το συνολικό τίμημα διαμορφώθηκε στα 11,22 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρω πώς θα επικοινωνηθεί (sic) η πώληση του πακέτου από την εταιρία, ούτε και παραγνωρίζω τις (προφορικές) διαψεύσεις, αλλά τελικά τα πράγματα μάλλον είναι απλά: Πωλητής είναι ο Λεωνίδας Μπόμπολας και αγοραστής ο Ολλανδός. Όπως λένε και στο Αμστελόδαμο όταν υψώνουν τα ποτήρια, ”proost”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης