Πώς επιδρά το lockdown στο Χρηματιστήριο της Αθήνας – Ποιες μετοχές επηρεάζονται

Πώς επιδρά το lockdown στο Χρηματιστήριο της Αθήνας – Ποιες μετοχές επηρεάζονται

Τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους ώστε να αντιμετωπίσουν την καινούργια κατάσταση – Γιατί οι αναλυτές αναμένουν ηπιότερες πιέσεις σε σχέση με το πρώτο lockdown – Τι δείχνει η αξιολόγηση για 6 + 1 μετοχές

xaa
Την επενδυτική τους στρατηγική αναπροσαρμόζουν θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ώστε να αντιμετωπίσουν την καινούργια κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για δεύτερο lockdown το οποίο θα διαρκέσει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Αν και τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι ανάλογα του περασμένου Μαρτίου, η αγορά αντέδρασε με ψυχραιμία στις πρώτες ανακοινώσεις και η χθεσινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 0,33%. Σημειωτέον πως πρόκειται για το πέμπτο συνεχόμενο θετικό κλείσιμο για το Χ.Α. κάτι που δείχνει πως η επιβολή ενός γενικού lockdown στη χώρα ήταν λίγο – πολύ προεξοφλημένη στο ταμπλό. Όπως επίσης φάνηκε, η αγορά εκτός των περιοριστικών μέτρων, έχει την προσοχή της στραμμένη και στην εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ.

Παρ’ όλα αυτά δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής πως η χρονιά κυλάει ήδη με σημαντικές απώλειες για την ελληνική αγορά που σταθερά ξεπερνούν το 30% και αρκετές μετοχές να καταγράφουν ήδη ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Η απάντηση του Μπάιντεν στους ισχυρισμούς του Τραμπ για «κλοπή»

Δείτε live ροή αποτελεσμάτων στον διαδραστικό χάρτη του protothema.gr

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης