ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Η απάντηση του Μπάιντεν στους ισχυρισμούς του Τραμπ για «κλοπή»

ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Η απάντηση του Μπάιντεν στους ισχυρισμούς του Τραμπ για «κλοπή»

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καλεί τον κόσμο να μην επιτρέψει τον Τραμπ να μπλοκάρει τη διαδικασία της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων

joe_biden
Με την καταμέτρηση των ψήφων να βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα και κυρίως στις πολιτείες «κλειδιά», ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στις εκλογές, προχωρώντας σε διάγγελμά από τον Λευκό Οίκο σχετικά με την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων στον αγώνα του εναντίον του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Μπάιντεν διαβεβαίωνε ότι η καταμέτρηση είναι αξιόπιστη, προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.




«Ζητώ σε όλους να παραμείνουν ήρεμοι. Η διαδικασία λειτουργεί», δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.


Κλείσιμο


Η αντιπαράθεση των υποψηφίων έχει ενισχύσει την αβεβαιότητα για την ακεραιότητα της διαδικασίας, καθώς ο κόσμος περιμένει να μάθει ποιος θα μαζέψει τις 270 εκλογικές ψήφους που απαιτούνται για να αναλάβει την προεδρία.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για διαφθορά, ενώ δεν έδωσε στοιχεία, στο διάγγελμά του.

Από την πλευρά του ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού παρακολούθησαν μια ενημέρωση για την COVID-19 δήλωσε ότι «κάθε ψήφος πρέπει να μετρηθεί», ενώ με ανάρτηση του στο Twitter τονίζει ότι «κανείς δεν θα μας στερήσει τη Δημοκρατία. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Η Αμερική έχει φτάσει τόσο μακριά, έχει δώσει πολλές μάχες και έχει υπομείνει πολλά για να το επιστρέψει»




Παράλληλα σε άλλη του ανάρτηση καλεί τον κόσμο να μην επιτρέψει τον Τραμπ να μπλοκάρει τη διαδικασία της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων.





Ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο

ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζιούνιορ καλεί τον πατέρα του να εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ πουλάει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Εμιράτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα