Ναυτιλία: Μια «αόρατη» βιομηχανία στα μάτια των κυβερνήσεων

Ναυτιλία: Μια «αόρατη» βιομηχανία στα μάτια των κυβερνήσεων

«Είμαστε μία αόρατη βιομηχανία» ήταν η φράση που λέχθηκε για να επισημάνει την έλλειψη παρεμβατικότητας της ναυτιλιακής βιομηχανίας στους πολιτικούς κύκλους και λόμπι με αφορμή το πρόβλημα στην αντικατάσταση πληρωμάτων

naftiliasd_D
Την βαρύνουσα άποψή τους για το μέλλον στην οργάνωση και λειτουργία των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, στη μετα-κορωνοϊό εποχή κατέθεσαν ως απόσταγμα της πολυετούς εμπειρίας τους υψηλόβαθμα στελέχη σημαντικών ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών και ναυτιλιακών ομίλων. Όλοι επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει ακόμη καθαρή εικόνα για την επόμενη ημέρα αφού η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Απέκλεισαν την επιστροφή στην κανονικότητα όπως την εννοούσαμε πριν την πανδημία και ανέλυσαν τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν και οι οποίες θα γίνουν μέρος της καθημερινότητας.

Για το θέμα της αλλαγής πληρωμάτων παρέθεσαν τις ενέργειες που έκαναν οι εταιρείες τους στηρίζοντας αφενός όσους βρίσκονται πάνω στα πλοία για μεγαλύτερο διάστημα από όσο προβλέπει η σύμβασή τους αλλά και για εκείνους που είναι στη στεριά και περιμένουν μήνες για να μπαρκάρουν αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα. Καυτηρίασαν το γεγονός ότι ενώ οι διεθνείς ναυτιλιακοί οργανισμοί καταβάλουν προσπάθειες για τη λύση του προβλήματος με την αλλαγή πληρωμάτων, τα κράτη δείχνουν να υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα του θέματος. “Είμαστε μία αόρατη βιομηχανία” ήταν η φράση που λέχθηκε για να επισημάνει την έλλειψη παρεμβατικότητας της ναυτιλιακής βιομηχανίας στους πολιτικούς κύκλους και λόμπι.

Το webinar διοργάνωσε η Isalos.net, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Συμμετείχαν οι, Σπύρος Βλασσόπουλος, Managing Director, Ionic Shipping (Mgt) Inc. – Κώστας Βλάχος, COO, Latsco Marine Management Inc. – Αντώνης Λάμπρος, Director, Centrofin S.A. – Βασίλης Σακέλλης, Managing Director, Alassia NewShips Management Inc. – Γιώργος Φράγκος, Διευθύνων Σύμβουλος, Sun Enterprises Ltd. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ. Νικόλαος Π. Βεντίκος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κρύο και σήμερα παρά την άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

Η πανδημία επανεμφανίστηκε στη Νότια Κορέα: Νέο κύμα με 79 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σε απολυταρχικά μονοπάτια ο Τραμπ: Υπογράφει σήμερα εκτελεστική εντολή για τα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης