Τραμπ: Υπογράφει σήμερα εκτελεστική εντολή για τα social media

Τραμπ: Υπογράφει σήμερα εκτελεστική εντολή για τα social media

«Μείνετε συντονισμένοι» το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ - Ζούκερμπεργκ: Δεν νομίζω ότι η κυβερνητική λογοκρισία είναι η σωστή αντίδραση

TRUMP-ARTHROU
Σε αμιγώς απολυταρχικά μονοπάτια φέρεται να βαδίζει πλέον ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, υπό την πίεση της μεγάλης διαφοράς που τον χωρίζει στις δημοσκοπήσεις από τον αντίπαλό του Δημοκρατικό, Τζο Μπάιντεν, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, επιχειρεί να ελέγξει τα social media, υπογράφοντας εκτελεστική εντολή την Πέμπτη.

Τις προθέσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου αποκάλυψε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, η οποία δήλωσε ότι ο πρόεδρος σκοπεύει να εκδώσει εκτελεστική εντολή «σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το θέμα αποκαλύφθηκε εντός του προεδρικού αεροσκάφους Air Force και αρκετοί δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου το μετέδωσαν μέσων του Twitter.

Από την πλευρά του ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter επέμεινε στις κατηγορίες περί λογοκρισίας διαμηνύοντας ότι «δεν θα το επιτρέψω. Το προσπάθησαν το 2016 και απέτυχαν. Μείνετε συντονισμένοι».



Η McEnany δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει η εκτελεστική εντολή του Τραμπ, αλλά είπε ότι θα υπογραφεί την Πέμπτη, όπως μετέδωσε και η ρεπόρτερ Λευκού Οίκου του PBS Newshour, Yamiche Alcindor.

Κλείσιμο
Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι επεμβαίνει στις εκλογές των ΗΠΑ, με αφορμή την επισήμανση σε tweets που ανάρτησε, για πιθανά fake news από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ισχυριζόταν ότι η επιστολική ψήφος μέσω ταχυδρομείου συνδέεται με απάτη και ότι είναι χαλκευμένες.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αγωγή που ισχυρίστηκε ότι το Twitter, το Facebook, η Apple και η Google συνωμότησαν για να καταστείλουν τις απόψεις των Ρεπουμπλικανών στο διαδίκτυο, ανέφερε το Bloomberg.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο ο οποίος μιλώντας στο Fox News σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη «δεν αποτελεί σωστή αντίδραση» από τη μεριά της κυβέρνησης.

«Πρέπει να καταλάβω τι θέλουν να κάνουν αλλά γενικά πιστεύω ότι μια κυβέρνηση να επιλέξει να λογοκρίνει μια πλατφόρμα επειδή ανησυχεί για τη λογοκρισία δεν μου φαντάζει και η πιο σωστή αντίδραση» είπε ο Mr Facebook σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που αναμένεται να μεταδοθεί ολόκληρη τις επόμενες ώρες.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 100.000 τα θύματα της πανδημίας

Wall Street: Πάνω από τις 3.000 μονάδες έκλεισε ο S&P 500

Καναδάς: Ακόμη ένα βήμα για την έκδοση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei στις ΗΠΑ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης