Γαλλικές μελωδίες στο Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Γαλλικές μελωδίες στο Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Σολίστ η Νεφέλη Μούσουρα - Το Σάββατο 4 Μαΐου

Music_Maria_Kallas
Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά θα απολαύσουν όσοι βρεθούν το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου, 4 Μαΐου 2019, στο Ολύμπια-Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» (Ακαδημίας 59, πρόκειται για το κτίριο το οποίο στέγαζε μέχρι πρόσφατα την Εθνική Λυρική Σκηνή).

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίου, θα ερμηνεύσει έργα των Ντεμπισί, Ραβέλ και Φορέ, σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μουσικές εποχές της Γαλλίας. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Στάθης Σούλης, ενώ σολίστ στο πιάνο, θα είναι η Νεφέλη Μούσουρα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Τα δελτία εισόδου, θα διατεθούν την Παρασκευή 3 Μαΐου από τα ταμεία του θεάτρου από τις 11.00 ως τις 17.00.

Stathis_Soulis

Κλείσιμο
Ο Στάθης Σούλης (φωτ.) , γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989, αλλά μεγάλωσε στη Ζάκυνθο από την οποία κατάγεται. 

Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε τις βασικές μουσικές του σπουδές, που περιλάμβαναν πιάνο και θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Γ. Γεωργακόπουλο. Το 2007 με μία σειρά από διακρίσεις, ολοκλήρωσε τις σπουδές αυτές. Συνέχισε, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση τη Διεύθυνση Ορχήστρας, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία
του Μίλτου Λογιάδη.

Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας με γνωστούς σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως τον Αντώνη Κορωναίο, τον Διονύσιο Σούρμπη, την Ειρήνη Κυριακίδου, την Ελένη Βουδουράκη κ.ά.

Πιο πρόσφατα, έχει συνεργαστεί ως μαέστρος συναυλιών με σημαντικές ορχήστρες αλλά και καλλιτέχνες όπως ο Μάριος Φραγκούλης.

Nefeli_Mousoura


Για τη Νεφέλη Μούσουρα (φωτ.), μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες πιανίστριες της νέας γενιάς, έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν. Έχει κάνει εξαιρετικές μουσικές σπουδές σε Ελλάδα και Αυστρία, πολλές διακρίσεις και βραβεία, ανάμεσά τους το βραβείο «Ελένης Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών (2009) και έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ορχήστρες και σπουδαίους μουσικούς. 

Τον τελευταίο χρόνο,η Νεφέλη έχει εξαιρετική μουσική δραστηριότητα στο εξωτερικό, για την οποία είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει η ίδια και την ευχαριστούμε γι’αυτό. Συγκεκριμένα, έκανε μία πολυήμερη περιοδεία στην Κίνα, όπου έδωσε έξι ρεσιτάλ και δίδαξε σε σεμινάρια (16-28/5/2018). 

Τον περασμένο Οκτώβριο, έδωσε ρεσιτάλ και δίδαξε σε σεμινάρια στη Ρωσία, ενώ πριν από ενάμιση περίπου μήνα έπαιξε στο Λονδίνο με συνοδεία Συμφωνικής Ορχήστρας. Το φετινό καλοκαίρι θα κάνει το ντεμπούτο της, και μάλιστα με προσωπικό ρεσιτάλ, στο περίφημο φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, της πόλης, στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Mozarteum της οποίας, έχει σπουδάσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης