Ευανθία Ρεμπούτσικα: Πίσω από κάθε τι που γράφω κρύβεται μια μικρή ιστορία

Ευανθία Ρεμπούτσικα: Πίσω από κάθε τι που γράφω κρύβεται μια μικρή ιστορία

Η αγαπημένη μουσικός θα είναι στο Παλλάς με την παράσταση «Μια βραδιά στην πόλη» στις 15 και 16 Απριλίου

reboutsika_ar
Στους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο. Σε όλα αυτά τα μέρη και σε πολλά ακόμη θα μας ταξιδέψει η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τις μουσικές της σε δύο υπέροχες βραδιές  στη σκηνή του Παλλάς στις 15 και 16 Απριλίου. Με την αφορμή αυτή το protothema.gr συνάντησε την κ. Ρεμπούτσικα και μίλησε μαζί της για όλα όσα μας ετοιμάζει. 

«Στο Παλλάς με την συμμετοχή των σπουδαίων ερμηνευτριών ‘Ελλη Πασπαλά και Dilek Koç, και εξαιρετικών μουσικών, θα παρουσιάσουμε ένα ταξίδι με οδηγό τους δύο πολιτισμούς, της Ανατολής και της Δύσης, που έχουν διφορετικά και κοινά στοιχεία. Θα ακουστούν μουσικές από soundtracks όπως το “Baharat”, ή αλλιώς "Πολίτικη Κουζίνα", το "Babam ve oglum", το "Ulak" καθώς και συνθέσεις από την πρόσφατη δουλειά για τις ταινίες "Birleşen Gönüller", “Nadide hayiat” και “Iftarlik gazoz“ . Επίσης, μουσική και τραγούδια από το άλμπουμ "Το Aστέρι και η Eυχή" καθώς και έργα από θεατρικές παραγωγές, όπως η "Φθινοπωρινή Iστορία", το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" και “Το Τρίτο Στεφάνι”. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από τη μουσική και τα τραγούδια της τελευταίας μου δουλειάς για την ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, “1968”.

Εσείς ως Ευανθία τι εισπράττετε από το κοινό όταν είστε πάνω στη σκηνή;

«Η σκηνή για μένα είναι το δωμάτιο μου, είναι ο χώρος που αισθάνομαι πως πατώ γερά στα πόδια μου. Όταν το κοινό έρχεται να παρακολουθήσει τις συναυλίες μου εκείνη τη στιγμή νιώθω μια ένωση μαζί του. Εισπράττω αγάπη, αποδοχή και νιώθω πέρα από τη δική μου ευχαρίστηση σαν να θέλω να έχουν και εκείνοι έναν ρόλο μέσα στην ατμόσφαιρα της παράστασης, να μην είναι απλοί ακροατές αλλά συνταξιώδες. Όταν αυτό ολοκληρώνεται νιώθω ότι η ψυχή μου είναι γεμάτη και αισθάνομαι ότι συνομίλησαμε, ότι υπήρχε ένας διάλογος μεταξύ μας και αυτό μου δημιουργεί μια τεράστια ανακούφιση και λύτρωση.

Μας έχετε χαρίσει μοναδικές μουσικές στιγμές. Εσείς ξεχωρίζετε κάποιο από τα παιδιά σας; Έχετε αγαπημένο κομμάτι;

Πίσω από κάθε τι που γράφω κρύβεται μια μικρή ιστορία. Όλα είναι παιδιά μου και τα αγαπώ το ίδιο. Αυτό όμως που με έκανε να συνεχίσω να αγαπώ τα επόμενα παιδιά μου είναι ο πρώτος μου ορχηστρικός δίσκος, το Αστέρι κι η Ευχή, γιατί μου έδωσε την έμπνευση να συνεχίζω να γράφω.

Πώς βλέπετε τη μουσική αλλά και γενικότερα την καλλιτεχνική παραγωγή-δημιουργία στην Ελλάδα του σήμερα;

Ενώ υπάρχουν δημιουργοί, οι παραγωγές έχουν λιγοστέψει λόγω της κρίσης στην δισκογραφία, που δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να αγαπήσουμε περισσότερο τη δουλειά μας, να δώσουμε καλύτερες, πιο αξιόλογες και διαχρονικές δημιουργίες που θα μπορέσουν να αφήσουν το στίγμα τους στον χρόνο. Οι δυσκολίες των καιρών ενίσχυσαν την ευκολία και την προχειρότητα και όπως έχω πει ξανά δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν σωστά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που όλοι μας αντιμετωπίζουμε, μέσα σε αξιοπρεπή όρια. Επικράτησε η προβολή και όχι η αξία της καλλιτεχνικής μας δουλειάς.

Η κρίση έχει επηρεάσει το κοινό; Έχει αναπτύξει διαφορετική συμπεριφορά όσον αφορά τη συμμετοχή του σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις;

Η κρίση ως προς το οικονομικό θέμα σαφώς και μας έχει επηρεάσει. Όταν όμως θέλει κάποιος να παρακολουθήσει μια αγαπημένη του παράσταση, έναν καλλιτέχνη που εκτιμά τότε ξεπερνά τα όποια εμπόδια σίγουρα με κάποια στέρηση για τον καθένα. Μην νομίζετε όμως πως η κρίση έχει επηρεάσει μόνο το κοινό, έχει πρωτίστως επηρεάσει εμάς τους καλλιτέχνες. Οι δυσκολίες μας για να κάνουμε τις συναυλίες μας, είναι περισσότερες από παλαιότερα και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουμε να τις εκπληρώσουμε.

Υπό ένα ευρύτερο πρίσμα, βλέπετε με αισιοδοξία την πορεία της χώρας;

Δεν θα ήθελα να μην δώ αισιόδοξα την πορεία της χώρας μας. Επιθυμία μου είναι όλοι μας μέσα από τη δουλειά μας, με ώριμες σκέψεις και σωστές επιλογές, είτε ατομικά είτε συλλογικά, να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον. Πρέπει να δώσουμε καλά παραδείγματα προς τη νέα γενιά κάτι που δυστυχώς σήμερα γίνεται με δυσκολία, πρέπει να μάθουμε να μην κάνουμε εκπτώσεις και προχειρότητες γιατί κάνουν μόνο κακό. Ας κοιτάξουμε τα λάθη μας για να ξεπεράσουμε τις φουρτούνες και τις δυσκολίες μας, ας αφήσουμε τα εγώ μας και να γίνουμε το εμείς.

Τι άλλο ετοιμάζετε αυτή την περίοδο;

Σχέδια υπάρχουν πολλά και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα τα ξαναπούμε. Προς το παρόν βρίσκομαι στο στούντιο με την Λίνα Νικολακοπούλου, ηχογραφώντας τραγούδια για έναν αγαπημένο μου φίλο, του οποίου την φωνή θαυμάζω πολύ, τον Γιώργο Περρή.

Και μια ματιά στα αγαπημένα σας
Βιβλίο: Εν λευκώ, Οδυσσέας Ελύτης
Μυρωδιά: Η μυρωδιά της Άνοιξης
Ταινία: Καπερναούμ, σκηνοθεσία Ναντίν Λαμπακί
Δρόμος της Αθήνας: Oδός Αθηνάς
Τραγούδι: And I love you so, Don McLean
Προορισμός διακοπών: Κάθε φορά διαφορετικός, σε ήσυχα μέρη

Info παράστασης:
Θέατρο Παλλάς | 15 & 16 Απριλίου
Βουκουρεστίου 5 - Αθήνα

Κλείσιμο
Προπώληση: viva.gr και στα ταμεία του Θεάτρου
https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-pallas/mia-vradia-stin-poli/
Τιμές εισιτηρίων :

VIP 60 ευρώ
Διακεκριμένη ζώνη 45 ευρώ
Α' Ζώνη. 28 ευρώ
Β' Ζώνη. 20 ευρώ
Γ' Ζώνη 15 ευρώ
Δ' Ζώνη 13 ευρώ

Φοιτητικά & Ανέργων :

B' Ζώνη 17 ευρώ
Γ' Ζώνη 12 ευρώ
Δ' Ζώνη 10 ευρώ
remp
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης