Eurovision 2019: Το Ισράηλ «έσωσε» τη διοργάνωση με 12 εκατ. ευρώ

Eurovision 2019: Το Ισράηλ «έσωσε» τη διοργάνωση με 12 εκατ. ευρώ

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε το Ισραήλ πλήρωσε την εγγύηση σε περίπτωση που δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τον διαγωνισμό τραγουδιού για παράδειγμα λόγω πολέμου ή εξαιτίας μιας φυσικής καταστροφής

Netta_Barzilai
Την τελευταία στιγμή το Ισραήλ «έσωσε» τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision -που του είχε ανατεθεί μετά τη νίκη της Νέτα Μπαρζιλάι τον περασμένο Μάιο- χάρη σε μια συμφωνία χρηματοδότησης που επιτεύχθηκε κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν λήξει το «τελεσίγραφο« που είχε δώσει στη χώρα η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Η EBU απαιτούσε να καταθετεί μέχρι και σήμερα εγγύηση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους του Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ανέθετε τον διαγωνισμό σε άλλη χώρα. Το ποσό αυτό θα καλύψει το κόστος αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για οποιονδήποτε λόγο.

Η δημόσια υπηρεσία ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ (Kan) και το υπουργείο Οικονομικών συγκρούονταν τις τελευταίες εβδομάδες και αλληλοκατηγορούνταν ότι απειλούν αμοιβαία τη διοργάνωση του διαγωνισμού ο οποίος θεωρείται πολύ σημαντικός για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η Kan ζητούσε επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να πληρώσει την εγγύηση αλλά το υπουργείο επέμενε να καλύψει το ποσό από τα χρήματα που έχει ήδη λάβει με βάση τον προϋπολογισμό.

«Η κρίση της Eurovision τελείωσε» μετέδωσε το δημόσιο ραδιόφωνο. «Η Kan θα καταθέσει σήμερα τα 12 εκατομμύρια της εγγύησης», πρόσθεσε. Το ποσό θα καλύψει τα έξοδα αν διαπιστωθεί ότι η Kan δεν είναι σε θέση να οργανώσει τον διαγωνισμό, για παράδειγμα λόγω πολέμου ή εξαιτίας μιας φυσικής καταστροφής. Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός, η κυβέρνηση και η Kan θα συμφωνήσουν μεταξύ τους το ποσό που θα λάβει ως οικονομική βοήθεια η πρώτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης